Bekijk hier de nieuwste aflevering!

6x dit kun je doen met je kinderen als het regent

In Nederland kennen we regenachtige dagen maar al te goed. Wij houden er soms van en vermaken ons wel, maar kinderen vervelen zich al gauw. Komt het met bakken naar beneden en hebben jullie niets op de planning staan? Dan is dit de uitgelezen dag om iets leuks te doen met je kinderen.

regen kinderen
© Ketut Subiyanto via Pexels

Kinderen en regen

Buiten is het grauw en het regent pijpenstelen. Hoewel volwassenen zich vaak prima kunnen vermaken, wordt zo’n druilerige dag al gauw saai en lang voor de kleintjes. Op een dag met veel regen wil je het liefst lekker binnen blijven met de kinderen. Hoe kun je ze dan het beste vermaken? We hebben zes dingen op een rijtje gezet die je samen kunt doen.

1. Creatieve middag

Eén van onze favoriete activiteiten blijft toch wel om samen te knutselen. Stiekem vinden we het zelf ook heel leuk om te doen. Je kind is een paar uur zoet en knutselspullen heb je waarschijnlijk wel in huis. Wat dacht je bijvoorbeeld van een nieuwe manier om te schilderen? Daag elkaar uit om de mooiste schilderijen te maken met een kwast, maar zonder je handen te gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld je tenen of je mond (wel voorzichtig doen!). Ook heel leuk: maak gekleurd zand met zout en stoepkrijt. Je vouwt een A4’tje dubbel, strooit hier wat zout op en rolt vervolgens met je stoepkrijt eroverheen. Dit giet je voorzichtig in een glazen potje. Doe hetzelfde met een andere kleur stoepkrijt. Giet dit kleur voor kleur in het potje, tot hij helemaal vol zit. Let op dat je er niet mee schudt, want dan heb je geen laagjes meer. Heb je nog een oud tafelkleed in huis? Draai ‘m om met de witte kant naar boven en laat je kinderen zich uitleven met verf.

Heb je een middagje geknutseld? Perfecte tijd om eens alle knutselwerkjes door te nemen. Pak de mooiste stukjes eruit en maak er een plakboek van. De andere kunstwerken kun je bewaren in een doos of eventueel bij het oud papier doen.

2. Maak van je woonkamer een bioscoop

Op een druilerige dag hebben wij als volwassenen soms gewoon zin om te niksen. Kinderen voelen dat net zo. Geef ze daarom iets waar ze altijd wel naar vragen: schermtijd! Een dagje bioscoop kan best duur worden en je moet maar hopen dat je kinderen de film leuk vinden. Tover je woonkamer eens om tot een bioscoop. Maak bijvoorbeeld met lakens een tent die groot genoeg is zodat jullie samen naar de tv kunnen kijken, of zet een tablet of laptop neer. Popcorn, chips, een lading kussens en jullie zijn er helemaal klaar voor.

3. Teken iets wat de kinderen na kunnen bouwen

Lego, Duplo of andere blokken zijn razend populair onder kinderen. Maak er eens een challenge van. Teken een bijzonder gebouw of een dier wat de kinderen kunnen proberen na te bouwen. Je kunt er ook je eigen spel van maken, door van de tekeningen kaartjes te maken en ze in een pot te stoppen. Wie kan de tekening het snelst namaken?

4. Indoor klimhal of speeltuin

Komen de muren op jullie af en hebben je kinderen te veel energie? Ga dan naar een indoor klimhal of speeltuin. Het is supergoed voor ze, want ze leren op zichzelf te vertrouwen en ze kunnen al hun energie eruit gooien. Zo zijn jullie er toch nog even uit. 

5. Binnen sporten

Geen zorgen, je hoeft niet het halve huis af te breken. Binnen sporten kan namelijk ook heel leuk en veilig zijn. Maak een hindernisbaan in huis met bijvoorbeeld kussens en dekens. Doe alsof jullie in het circus zitten en maak met tape of een stukje touw een ‘evenwichtsbalk’ op de grond. Je kunt ook een hinkelbaan maken met stokjes of tape.

Zet een mand of doos neer in een ruimte waar weinig kapot kan gaan en gebruik een opgerold setje sokken als bal om in elkaars mand te gooien. Het is competitief, goed voor hun grove motoriek en ook nog heel leuk.

6. In de regen in de plassen stampen

Veel regen hoeft niet te betekenen dat je kinderen de hele dag binnen moeten zitten, in tegendeel. Trek je regenlaarzen en een regenpak aan en ga lekker naar buiten! Wie kan het hardst in de plassen stampen? Als het buiten niet te koud is, kun je dit prima een keertje doen. Wedden dat je kinderen heel veel schik hebben?

interessant artikel? deel het bericht

Lees verder

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ZOEK PER CATEGORIE

Ontvang de nieuwsbrief

Tijd voor jezelf

Het ultieme momentje voor jezelf, wekelijks in je inbox? Yes! Elke maandag sturen we je 3 bite-sized stukjes content, speciaal voor jou geselecteerd. Perfect voor als je 5 minuutjes voor jezelf hebt op de bank, in bed of – tja, laten we maar gewoon eerlijk zijn ;) – op de wc. 

Geen standaard nieuwsbrief, maar elke week jouw portie me-time. Mails om naar uit te kijken, voor en door zakenmama’s.