VOLG ZAKENMAMA OP INSTAGRAM

Het belang van me-time: deze leuke dingen kun je doen

Als hardwerkende moeder sta je altijd aan en ben je altijd wel voor een ander bezig. Eten koken, opruimen, de kinderen wegbrengen en ophalen, werken en dan wil die lieve partner van je ook nog wat aandacht. Je rent van hot naar her, maar wanneer sta je eens stil? Hoogste tijd om voor jezelf te zorgen en te ontspannen. Je hebt het verdiend, en hoe!

Het belang van me-time: deze leuke dingen kun je doen
© Viktoria Alipatova via Pexels

Belang van me-time

Iets voor jezelf doen voelt misschien als tijdsverspilling. Er is immers nog zoveel dat moet gebeuren. Juist daarom is het goed om zo nu en dan de touwtjes te laten vieren. Als je aan één stuk doorgaat en geen tijd besteed aan jezelf, krijg je ook geen kans om even op te laden. Je geeft en geeft, maar krijgt er niets voor terug. Dat zal op een gegeven moment zijn tol eisen en daar steken we een stokje voor. Plan je me-time in en bespreek het met je partner, zodat hij of zij je alleen in geval van nood stoort. Deze dag is helemaal van jou. Hierbij denk je misschien direct aan de hele dag op de bank niksen, maar niets is minder waar. Dat mag natuurlijk, maar het gaat er vooral om dat je iets doet voor jezelf, waar jij gelukkig van wordt. 

1. Afspreken met vriendinnen

Samen de stad in of lunchen met vriendinnen wordt een stuk lastiger als je kinderen hebt. Daar kun je je me-time prima voor gebruiken. Doe eens wild en bestel om drie uur alvast een wijntje of een cocktail. Alles kan.

2. Kom in beweging

Sommige ouders kunnen geen gaatje in hun agenda meer vinden om te sporten; anderen passen er juist hun planning op aan. Hoe dan ook kun je je vrije tijd goed gebruiken om in beweging te komen. Neem extra lang de tijd in de sportschool, wetende dat je je niet hoeft te haasten. Maak een grotere wandeling of gebruik de hardlooproute die je al zo lang wilt proberen.

3. Probeer iets nieuws

Wilde je altijd al leren om te pottenbakken, schilderen of fotograferen? Doe dan mee aan een workshop of cursus. Je leert jezelf iets nieuws aan en je bent een paar uurtjes zoet. Ook ideaal als je nieuwe mensen wilt ontmoeten, maar daar normaal gesproken niet zo snel aan toe komt.

4. In je eentje op stap

Zowel thuis als op het werk ben je vaak omringd met mensen. We hebben allemaal wel eens een pauze nodig van sociaal contact. Geef jezelf de ruimte om op te laden en ga in je eentje op stap. Struin door de winkels, breng een uitgebreid bezoekje aan de kringloop en drink een kopje koffie in het café. Maak een strand- of boswandeling, bezoek een stad waar je nog niet eerder bent geweest of trakteer jezelf op een heerlijke lunch.

5. Boek een massage

Jouw fantastische lichaam verdient wat extra liefde. Tijd voor wat me-time, want je lichaam werkt zo hard voor je. Boek een deep tissue massage of ga voor een Indiase hoofdmassage. Ben je net bevallen? Dan kan een postnatale massage ook heel fijn zijn.

6. Het rijk alleen hebben

Uitslapen én de dag voor jezelf hebben, dat is toch wel een hemels idee. Vraag of je kinderen de avond ervoor bij een vriendje of vriendinnetje kunnen logeren en laat ze op de dag zelf door je partner ophalen. Je wordt eens niet wakker met gehuil of een heel energiek kind dat al te vroeg wil ontbijten. Je kunt zo lang slapen als je wilt en je hebt alle tijd om rustig wakker te worden. Maak een luxe ontbijt voor jezelf met afbakbroodjes, fruit, koffie en jus d’orange. Peuzel het op in je pyjama terwijl je geniet van de rust. Je hebt het hele huis voor jezelf, dus neem het er ook van. Zet je favoriete muziek op, dans alle stress eruit en laat alle positieve, nieuwe energie binnen. Zo ben je helemaal klaar voor de rest van de week!

interessant artikel? deel het bericht

Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ZOEK PER CATEGORIE

Ontvang de nieuwsbrief

Tijd voor jezelf

Het ultieme momentje voor jezelf, wekelijks in je inbox? Yes! Elke maandag sturen we je 3 bite-sized stukjes content, speciaal voor jou geselecteerd. Perfect voor als je 5 minuutjes voor jezelf hebt op de bank, in bed of – tja, laten we maar gewoon eerlijk zijn ;) – op de wc. 

Geen standaard nieuwsbrief, maar elke week jouw portie me-time. Mails om naar uit te kijken, voor en door zakenmama’s.