Bekijk hier de nieuwste aflevering!

5 boeken die je als (aanstaande) moeder echt wilt lezen

Ben jij een (aanstaande) moeder en op zoek naar goede boeken? Er zijn er zoveel dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig heeft Celine een hele stapel in haar boekenkast liggen. Deze 5 boeken over moeder worden zijn volgens haar echte aanraders.

Boeken moeder
© Celine Verhoef

1. De geboorte van een moeder – Daphne Deckers

Een van de boeken die iedere moeder zou moeten hebben, is ‘De geboorte van een moeder’ . Hierin vertelt Daphne Deckers precies hoe zij het allemaal heeft ervaren. Zwanger zijn, een kindje krijgen, het moederschap, en dat op de toon die we zo van haar gewend zijn. Het is heerlijk persoonlijk en staat bomvol tips die je niet wilt missen.

2. Baby in een droomritme – Stephanie Molenaar

Een goed slaapritme is voor kinderen zo belangrijk, maar oh, zo lastig. Sommige baby’s slapen heel onregelmatig of worden vaak wakker. Veel slaapcoaches halen uit hun theorieën uit dit boek, dus het is echt een musthave voor iedere ouder. Het blijft moeilijk en ieder kind is natuurlijk anders, maar het is zeker het proberen waard. In het boek staan onder andere voorbeeldritmes die je kunt proberen, om zo langzamerhand zelf uit te vinden wat voor jouw kindje werkt. Klik hier om het boek te bekijken.

3. Oei, ik groei! De 10 sprongen in de mentale ontwikkeling – Hetty van de Rijt

De groei en ontwikkeling van een baby gaan op een bepaalde manier. Heel interessant om je eens in te verdiepen! Want wist je dat je baby bepaalde fases doormaakt? Het ene moment gaat alles van een leien dakje en het andere moment gaat het eten en slapen opeens niet zo soepel. Dat heeft te maken met de sprongen in zijn mentale ontwikkeling. Dit boek is heel handig om in de kast te hebben en open te slaan op de momenten dat je kind een sprong doormaakt. Deze sprongen kun je in de bijbehorende app heel mooi bijhouden. Benieuwd naar het boek? Bestel of bekijk ‘m via deze link.

4. Ik ga Relaxed bevallen – Georgina Kwakye

Komt de bevalling steeds dichterbij en worden de zenuwen groter? Dat is heel normaal. Weten wat er precies gaat gebeuren kan helpen om die zenuwen weg te nemen en dat is precies wat Georgina Kwakye doet. In ‘Ik ga Relaxed bevallen’ vertelt ze bijvoorbeeld welke spieren samenwerken en wat er met je lichaam gebeurt tijdens de bevalling. Ze deelt daarnaast twee technieken die kunnen helpen om de bevalling wat meer ontspannen te laten verlopen. Achterin het boek staan tenslotte meerdere positieve verhalen van vrouwen die zijn bevallen. Kortom, hele fijne, positieve geboorte inspiratie dus. Zo kan het ook!

5. Mom, you got this – De Huismuts (Rachel van Sas)

Als nieuwe moeder komt er heel veel op je af. Je wilt je natuurlijk zo goed mogelijk voorbereiden. Struin jij het internet af en lees je allerlei boeken om zoveel mogelijk te weten te komen? Rachel bundelde al die vragen en onderwerpen in dit handige boek. Praktische tips en tricks, inspirerende babykamers, interessante interviews met experts en nog zoveel meer. Het is een fantastisch boek om er tussendoor even bij te pakken. Er staan allerlei producten en merken om je een idee te geven van wat er allemaal te vinden is. Ze zijn vaak wel aan de prijzige kant, dus weet dat er ook andere merken zijn die goedkoper en vaak net zo goed zijn. Zie de producten als een voorbeeld en laat je inspireren.

interessant artikel? deel het bericht

Lees verder

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ZOEK PER CATEGORIE

Ontvang de nieuwsbrief

Tijd voor jezelf

Het ultieme momentje voor jezelf, wekelijks in je inbox? Yes! Elke maandag sturen we je 3 bite-sized stukjes content, speciaal voor jou geselecteerd. Perfect voor als je 5 minuutjes voor jezelf hebt op de bank, in bed of – tja, laten we maar gewoon eerlijk zijn ;) – op de wc. 

Geen standaard nieuwsbrief, maar elke week jouw portie me-time. Mails om naar uit te kijken, voor en door zakenmama’s.