Bekijk hier de nieuwste aflevering!

Duurzame tweedehands kinderkleding? Shop met RE-AIM!

Iedere ouder kent het dilemma: je wilt je kind leuk aankleden, maar tegelijkertijd groeien ze als kool. Voor je het weet, is er alweer een nieuwe garderobe nodig Fashionable moms willen toch wel dat hun kind er net zo mooi bij loopt als zijzelf. Het is makkelijk als je de kleding voor je andere kinderen kunt gebruiken,  maar dat is niet altijd een optie. Misschien heb je maar 1 kind of kunnen de andere kinderen de kleding niet aan. Hoe dan ook zijn er genoeg redenen om regelmatig mooie kinderkleding te kopen. Daar weet Amy Jansman alles van. Er moest een mogelijkheid zijn om dit duurzaam en goedkoper te doen. Ze richtte haar eigen duurzame online marktplaats RE-AIM op en vertelt je precies hoe en waarom dat tot stand kwam.

Tweedehands kinderkleding
© Marieke Lubbers Photography

Duurzaamheid

Wat tegenwoordig opvalt, is dat veel ouders graag duurzame kleding kopen, zowel voor zichzelf als voor hun kinderen. We willen geen fast fashion meer dragen, maar investeren in kwaliteitskleding. We zoeken naar mooie items die een langere tijd meegaan en willen tegelijkertijd graag dat de kinderen het ook mooi vinden. Ik heb zelf bijvoorbeeld een tiener die graag bepaalde merkkleding draagt, net als haar vriendinnen. Dat gun ik haar, maar er hangt natuurlijk een prijskaartje aan steeds nieuwe kleding kopen.

Duurzame kwaliteitskleding kopen voor kinderen is best lastig, want ze groeien zó snel. Het kan ook zijn dat je niet zoveel geld wilt uitgeven aan merkkleding omdat je al weet hoe ze thuis zullen komen van school of de kinderopvang. Zonde om die dure items dan aan te trekken. Maar wat als kinderkleding niet duur hoeft te zijn en tegelijkertijd duurzaam kan zijn? Door tweedehands te shoppen haal je allerlei pareltjes in huis, zonder dat het een gat in je bankrekening slaat.  Het is niet meer suf en stoffig, maar helemaal van deze tijd.

Kwaliteit

Natuurlijk kennen we allemaal Marktplaats, Vinted en de leuke ‘kastje van’-accounts op instagram. Het zijn de welbekende plekken waar je veel kunt kopen tegen lage prijzen. Maar ik kon er niet vinden wat ik zocht, raakte gefrustreerd door mensen die een bod deden, zelfs een afspraak maakten en daarna niks meer van zich lieten horen. Zonde van mijn tijd, vond ik. Zelf vind ik de app The Next Closet en hun concept erg goed. Je vindt er de mooiste tweedehands kleding, schoenen, tassen en ga zo maar door voor dames. Mooie designermerken voor een kleine prijs. Dát was wat ik zocht, maar dan voor tweedehands kinderkleding! Een plek waar ik die mooie duurzame merken kon shoppen, van bijvoorbeeld Nixnut, The Simple Folk, Veja, Gray Label en designer merken zoals Stella McCartney. En de kwaliteitsmerken die daar tussenin zitten, maar waar tieners graag in lopen. Stone Island, Lyle and Scott, Hugo Boss, Calvin Klein… Ik zocht een platform om de mooiste, duurzame tweedehands kindermerkkleding te kopen en te verkopen.

Voordelige en duurzame tweedehands kinderkleding

Net als veel moeders wil ik dat mijn kinderen er leuk uitzien, ik wil hen alles geven wat ze willen, maar ik moet ook rekening houden met het feit dat ik nou eenmaal drie garderobes per seizoen moet aanschaffen. Yes, drie keer (!) want de kleding van onze oudste dochter, bijna 11 jaar, bewaren we niet zeven jaar lang voor haar zusje. En de kleding van onze middelste van bijna 4 – die dól is op jurken en rokken – bewaren we niet voor onze stoere Jack, die bijna 2 is.

En ja, je leest het goed: we hebben het voor elkaar gekregen dat alledrie de kids (én mijn vriend) kort na elkaar jarig zijn. Allemaal in een tijdsbestek van een paar weken, in september en oktober. Dus het najaar is ook geen goedkope periode – alle kinderen maken een groeispurt door in de zomer, dan zijn ze jarig en even later staat de dure decembermaand alweer voor de deur. Een heerlijke tijd hoor, begrijp me niet verkeerd! Maar we kennen vast allemaal dat we ‘een beetje maand over hebben aan het einde van ons geld’.

Hoe dan ook, als werkende mama van drie zocht ik naar makkelijke manieren om duurzaam bezig te zijn, te ontspullen (love it!) en als het kan ook wat geld te besparen en verdienen. Omdat ik het nergens kon vinden, heb ik het zelf ontwikkeld. RE-AIM is een app waar kopers en verkopers de mooiste tweedehands kinderkleding kunnen vinden en plaatsen. Duurzaam, gemakkelijk en snel. Precies wat ik wilde!

Easy does it!

De app werkt heel simpel. Je maakt foto’s van het item dat je wilt verkopen, vinkt de criteria aan (maat, geslacht, conditie etcetera) en je advertentie staat online. Nog makkelijker is de Personal Assistance Service van RE-AIM. Hiermee kun je al jouw mooie en te kleine kinderkleding opsturen en wordt al het werk voor je gedaan! Hoe dat werkt? Vraag een gratis verzendlabel aan, stuur je (schone, nette, maximaal drie jaar oude) kleding op. Denk er wel aan dat het geen fast fashion mag zijn. Alles wordt gefotografeerd en online geplaatst, en jij ontvangt eens per maand of per kwartaal tussen de 60 en 75% van de verkoopprijs, afhankelijk van het merk en een eventuele lopende actie. Wat niet verkocht wordt, doneert RE-AIM of kun je op eigen kosten geretourneerd krijgen. Daarnaast: je hebt misschien een jong gezin, fijne partner, drukke baan, sociaal leven, sport… Zoveel leuke dingen in je leven, die ook veel tijd en meestal geld kosten! Hoe fijn als je dan een beetje hulp krijgt?

Oftewel: een online duurzame marktplaats waar jij de mooiste, tweedehands kinderkleding van grotere merken kunt vinden én verkopen. Klinkt dat als muziek in je oren? Bezoek dan de website van RE-AIM. Van Stella McCartney Kids tot Tommy Hilfiger, er zit vast iets bij waar je jouw kids blij mee maakt!

Lees ook: Duurzaam leven met kinderen? Met deze 10 tips doe je dat!

Amy Jansman

interessant artikel? deel het bericht

Lees verder

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ZOEK PER CATEGORIE

Ontvang de nieuwsbrief

Tijd voor jezelf

Het ultieme momentje voor jezelf, wekelijks in je inbox? Yes! Elke maandag sturen we je 3 bite-sized stukjes content, speciaal voor jou geselecteerd. Perfect voor als je 5 minuutjes voor jezelf hebt op de bank, in bed of – tja, laten we maar gewoon eerlijk zijn ;) – op de wc. 

Geen standaard nieuwsbrief, maar elke week jouw portie me-time. Mails om naar uit te kijken, voor en door zakenmama’s.