Bekijk hier de nieuwste aflevering!

Zakenmama in the spotlight: Hade

Hoe doen andere moeders dat toch? Dat was dé hamvraag die leidde tot de geboorte van Zakenmama en daar zijn we nog steeds benieuwd naar! In de rubriek ‘Zakenmama in the spotlight’ lichten we daarom de ervaring van een werkende moeder uit. Mede-zakenmama’s geven ons een kijkje in hun leven. Hoe ziet hun dag eruit? Waar zijn ze supertrots op? En wat voor advies zouden ze hun jongere zelf mee willen geven? Met vandaag in de spotlight: Hade!

Zakenmama in the spotlight: ervaring van een werkende moeder

Bij Zakenmama willen we zoveel mogelijk mensen inspireren en laten zien dat we allemaal gewoon mensen zijn die hun best doen. Daarom zetten we regelmatig een zakenmama in de spotlight en doet zij haar verhaal. Een werkende moeder vertelt onder andere over haar leven, haar mooiste momenten en haar ervaring. Lees snel verder voor het verhaal van Hade!

Wij zijn benieuwd: wie ben je, wat is je leeftijd en wat heb je gestudeerd?
“Mijn naam is Hade Cools en in juni word ik 37 jaar. In 2007 studeerde ik af als Bachelor Leerkracht Lager Onderwijs. Ik werkte in het kleuter en lager onderwijs, ondersteunend in de zorgsector en ook in een familiale KMO (marketing, sales, HR, customer service). Ik schoolde mijzelf ondertussen bij tot systemisch coach – opsteller en kindertolk/present child coach.”

Hoe ziet jouw relatie eruit?
“Ik ben getrouwd met Dries. We zijn samen sinds 2007 en getrouwd sinds 2017.”

Hoeveel kinderen heb je en hoe oud zijn ze?
“Ik heb twee zonen. Abel is 4 jaar (januari 2019) en Astor is 2 jaar (november 2020).”

Vertel eens iets over je werk. Wat voor werk doe je en hoeveel uur per week ben je daarmee bezig?
“Ik ben sinds oktober 2021 volledig zelfstandig als bewustzijns-gids, (systemisch) coach en kindertolk. Ik ondersteun vrouwen om vanuit DRAAGjeKRACHT alle rollen (professioneel/privé) te (be)leven. In mijn traject bouwen we enerzijds op een duurzame manier draagkracht op, om alle ballen in de lucht te houden én maken we terug contact met het dragen van onze innerlijke kracht. Dat doen we door in te zetten op bewustzijn, voelen, doen en denken, zodat je eigenaarschap kan nemen, ook onder invloed van stress, triggers, emoties et cetera. Verder komen spiegelen (wat je raakt uit je buitenwereld, zegt iets over je binnenwereld), innerlijke kind/systemisch werk en in verbinding relateren (met jezelf en met de ander) ook aan bod in mijn programma.

Als kindertolk vertaal ik lastig gedrag of zaken die zorgen baren bij een kind (uitdagingen met slaap, zindelijkheid, emoties, ziekte, kwaaltjes, school, leerstoornissen) naar een boodschap voor de ouder. Vaak zit er namelijk onder dat wat zorgen baart of lastig is, een spiegel voor onverwerkte, ongeliefde, ongeleefde stukken van de ouder. Als de ouder daarmee in beweging komt, verandert er ook iets bij het kind. Een magische methodiek.

Tot aan mijn zwangerschapsverlof van mijn jongste werkte ik deeltijds zelfstandig (als copywriter en grafisch vormgever, later in wat ik nu doe) en deeltijds in loondienst (van onderwijs naar zorg naar privé). Het feit dat ik zo’n gevarieerde professionele achtergrond hebt maakt dat ik echt kan meedenken met zakenmama’s en feeling heb met hun specifieke situatie. Ik werk 20 tot 25 uur per week; een heel bewuste keuze om veel tijd met mijn kinderen te kunnen spenderen én voldoende tijd voor mezelf te hebben.”

Hoe ziet zo’n werkdag er bij jou uit? Enne, als je het wilt delen: hoeveel verdien je per maand?
“Mijn dag start, na ontbijt/wassen/kleren, met het naar school brengen van mijn oudste. Dat doen we op de e-bike, 12 kilometer heen en terug. Daarna neem ik een half uur tijd voor mezelf: meditatie, beweging, inchecken, etcetera. Mijn werkdagen starten rond 09:30 uur en eindigen om 15:00 uur. Ook dan neem ik weer een half uur voor mezelf, voordat ik de oudste ophaal van school en doorrijd om de jongste op te halen op de crèche.

Daartussen is het gevuld met 1-op-1 sessies, groepssessies (online of live), content creëren, mijn online programma bijwerken, podcastopnames (als gast of als host), events of workshops voorbereiden, zelf sessies volgen of bijleren en ga maar door. Hoeveel ik verdien verschilt van maand tot maand: dat gaat momenteel van 1.000 euro tot 8.000 euro omzet per maand.”

Hoe ziet jouw/jullie dag eruit als er een kind ziek is?
​​Als ik geen afspraken heb, blijf ik erbij. Als ik wel afspraken heb, bekijkt mijn man zijn mogelijkheden. Als ik erbij ben en mijn kind rustig is of slaapt, doe ik wat werk achter de schermen, wat huishouden of een rustige activiteit die mij voedt (lezen, journaling, creatief bezig zijn).”

Tekst gaat verder onder de foto.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hade | bewustzijns-gids (@hade_cools)


Laten we eens stilstaan bij een mooi moment in jouw leven. Op welk moment of welke gebeurtenis ben jij het meest trots?
“Er zijn heel veel momenten die elk op hun manier bijgedragen hebben of nodig waren om te komen tot wie ik nu ben en wat ik nu doe. Durven springen, durven veranderen van werk, mijn pad durven te bewandelen. Ook al was het niet altijd makkelijk of ‘mainstream’, ik kan er zo dankbaar op terugkijken.

Op professioneel vlak ben ik trots op het feit dat mijn eigen wenskaartencollectie ooit in verschillende winkels te koop was en dat ik nu ondernemer ben en doe wat ik doe. Dat had ik vijf jaar geleden niet durven dromen. Op persoonlijk gebied ben ik best wel trots op mijn pad in persoonlijke ontwikkeling (ongoing, it’s a never ending journey): hoe we onze verbouwingen als team hebben aangepakt en het warme thuis dat we hebben gecreëerd, en dat ik mama ben geworden. Dat is met mijn verleden niet zo’n evidentie: ik ben opgegroeid met een psychisch zieke mama die zelfmoord pleegde toen ik 16 was en verloor mijn vader toen ik 21 was. Ik had jarenlang de overtuiging dat ik geen moeder kon worden, want ‘wat ik niet gekregen had, kon ik ook niet doorgeven’.”

Heb je wel eens te maken gehad met momshaming?
“Niet echt, of toch niet in die mate dat het mij raakte of bijbleef.”

Bij Zakenmama houden we van groots denken. Wat zijn jouw zakelijke dromen of ambities voor de toekomst?
“Ik laat het ‘hoe’ graag open, maar ik droom ervan om nog veel meer vrouwen te mogen inspireren om vanuit DRAAGjeKRACHT hun rollen (professioneel/privé) te beleven, dat ik een schakel mag zijn in hun proces van doorbréken en dóórbreken, voor zichzelf, de generaties die volgen en ook degene die geweest zijn. Ik voel ook een diep verlangen om (opnieuw) op een podium te staan (theater, muziek, dans, als spreker) en een boek/dagboek en kaartendeck uit te brengen.”

Wat voor advies zou jij je jongere zelf geven met de kennis die je nu hebt?
“Waar je in de buitenwereld naar op zoek bent, dat zit al in jou, je draagt het al.”

Wat zou je andere zakenmama’s graag mee willen geven?
“Een quote van Steve Jobs: ‘The only way to do great work is to love what you do. If you haven’t found it yet, keep looking. Don’t settle. As with all matters of the heart, you’ll know when you find it. And, like any great relationship, it just gets better and better as the years roll on. So keep looking until you find it. Don’t settle.’”

Deel ook jouw verhaal

Een mooie quote om mee af te sluiten! Wil je meer weten over Hade en haar werk? Check dan haar Instagram-pagina. Wil jij ook jouw verhaal delen? Vul dan het formulier in voor Zakenmama in the spotlight!

Lees ook: Zakenmama in the spotlight: Anne McCully

Beeld header: © Marijke Debusschere – @beeldig_fotografie

interessant artikel? deel het bericht

Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ZOEK PER CATEGORIE

Ontvang de nieuwsbrief

Tijd voor jezelf

Het ultieme momentje voor jezelf, wekelijks in je inbox? Yes! Elke maandag sturen we je 3 bite-sized stukjes content, speciaal voor jou geselecteerd. Perfect voor als je 5 minuutjes voor jezelf hebt op de bank, in bed of – tja, laten we maar gewoon eerlijk zijn ;) – op de wc. 

Geen standaard nieuwsbrief, maar elke week jouw portie me-time. Mails om naar uit te kijken, voor en door zakenmama’s.