VOLG ZAKENMAMA OP INSTAGRAM

Zakenmama in the spotlight: Ramona Verheij

Hoe doen andere moeders dat toch? Dat was dé hamvraag die leidde tot de geboorte van Zakenmama en daar zijn we nog steeds benieuwd naar! In de rubriek ‘Zakenmama in the spotlight’ lichten we daarom de ervaring van werkende moeders uit. Mede-zakenmama’s geven ons een kijkje in hun leven. Hoe ziet hun dag eruit? Waar zijn ze supertrots op? En wat voor advies zouden ze hun jongere zelf mee willen geven? Met vandaag in de spotlight: Ramona Verheij!

Zakenmama in the spotlight: ervaring van werkende moeders

Bij Zakenmama willen we zoveel mogelijk mensen inspireren en laten zien dat we allemaal gewoon mensen zijn die hun best doen. Daarom zetten we regelmatig een zakenmama in de spotlight en doet zij haar verhaal. Werkende moeders vertellen onder andere over hun leven, hun mooiste momenten en hun ervaring. Lees snel verder voor het verhaal van Ramona!

Wij zijn benieuwd: wie ben je, wat is je leeftijd en wat heb je gestudeerd?
Ik ben Ramona Verheij en ik ben 25 jaar. Ik ben afgestudeerd als pedagogisch medewerker en reeds als opvoed- en kindercoach.”

Hoe ziet jouw relatie eruit?
“Mijn man Benny en ik zijn inmiddels al sinds 2014 samen en sinds 2020 getrouwd. We hebben samen een kindje: James Sylvester van 1 jaar en 3 maanden oud.”

Vertel eens iets over je werk. Wat voor werk doe je en hoeveel uur per week ben je daarmee bezig?
Ik werk als pedagogisch medewerker in loondienst. Dat doe ik 24 uur oftewel drie dagen per week. Daarnaast heb ik Opvoedliefde opgericht, mijn eigen bedrijf als opvoedcoach. Ik ben dus startende ondernemer en werk in mijn eigen tijd aan Opvoedliefde.”

Wat mooi! Wat heeft ertoe geleid dat je Opvoedliefde hebt opgericht?
“Dat ik naast mijn baan als pedagogisch medewerker nog meer ouders wil helpen met het opvoeden en ik hun verhaal wil horen en wil meedenken. Ik heb een aantal klanten en al wat ouders geholpen, maar sta zeker open voor nog veel meer verzoeken.”

Hoe ziet zo’n werkdag er bij jou uit? Enne, als je het wilt delen: hoeveel verdien je per maand?
Op het kinderdagverblijf sta ik op de peutergroep. Ik verzorg drie keer per dag de maaltijden, de persoonlijke hygiëne van de kinderen en maak er een gezellige dag van met ze. Voor Opvoedliefde ben ik vaak bezig met posts maken, netwerken en adviseer ik vaak ouders. Per maand verdien ik zo’n €1560,- netto.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Laten we eens stilstaan bij een mooi moment in jouw leven. Op welk moment of welke gebeurtenis ben jij het meest trots?
Ik ben het meest trots dat ik mama ben geworden, en dat ik mijn eigen onderneming heb opgericht.”

Hoe ziet jouw/jullie dag eruit als er een kind ziek is?
“Thuiswerken is in mijn beroep helaas niet mogelijk en ook niet bij mijn man. James gaat één keer per week naar de kinderopvang en één keer per week naar zijn oma. Zij is ook altijd thuis als achterwacht, wat erg fijn is. Maar eigenlijk is oma alle zeven dagen van de week altijd beschikbaar. Mijn lieve mams!”

Heb je wel eens te maken gehad met momshaming?
“Ik heb dit niet echt meegemaakt. Ik sta erg sterk in mijn schoenen en straal dit dan ook uit.”

Bij Zakenmama houden we van groots denken. Heb jij nog zakelijke dromen of ambities voor de toekomst?
“Ja, zeker! Ik hoop dat Opvoedliefde heel groot mag worden, dat ik klanten krijg en veel ouders mag helpen met hun opvoedkwesties.”

Wat voor advies zou jij je jongere zelf geven met de kennis die je nu hebt?
“Als basisschoolkind mocht ik geen cito doen, want ik zou te dom zijn. In plaats daarvan heb ik die week bij de kleuterklas geholpen. Destijds zijn we eigenlijk hierin meegegaan, want ik had wel moeite met leren en wij gingen uit van de expertise van de leraren. Al snel, op het vmbo en mbo, zette het zich om in motivatie. Inmiddels ben ik afgestudeerd, heb ik een hele goede baan en verdien ik goed. Daarnaast heb ik nu zelfs een eigen bedrijf. Het advies wat ik mezelf en vooral anderen zou willen geven: laat je niet beïnvloeden door schoolmeesters/-juffen. Volg vooral je eigen niveau en tempo, dan kom je er wel.”

Wat zou je andere zakenmama’s graag mee willen geven?
“Lieve mama’s, ik keek als pedagogisch medewerker altijd naar de lijntjes van de ontwikkelingen van het kind. En dat doe ik natuurlijk nog steeds, maar sinds ik mama ben geworden, kan ik dit totaal loslaten. Je kind ontwikkelt zich zoals het ontwikkelt op zijn of haar eigen tempo en manier. Ik wil dan ook aan jullie meegeven: probeer je niet al te veel te laten beïnvloeden door andere mama’s, of instanties zoals het Consultatiebureau.”

Deel ook jouw verhaal

Wij sluiten ons helemaal aan bij het prachtige advies van Ramona! Volg je eigen tempo en je eigen hart, dan komt het vanzelf goed. Wil je meer weten over Ramona en haar coaching? Check dan haar Instagram-pagina. Wil jij ook jouw verhaal delen? Vul dan het formulier in voor Zakenmama in the spotlight!

Lees ook: Zakenmama in the spotlight: Hade

interessant artikel? deel het bericht

Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ZOEK PER CATEGORIE

Ontvang de nieuwsbrief

Tijd voor jezelf

Het ultieme momentje voor jezelf, wekelijks in je inbox? Yes! Elke maandag sturen we je 3 bite-sized stukjes content, speciaal voor jou geselecteerd. Perfect voor als je 5 minuutjes voor jezelf hebt op de bank, in bed of – tja, laten we maar gewoon eerlijk zijn ;) – op de wc. 

Geen standaard nieuwsbrief, maar elke week jouw portie me-time. Mails om naar uit te kijken, voor en door zakenmama’s.