VOLG ZAKENMAMA OP INSTAGRAM

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zakenmama in the spotlight: Jillsey

Hoe doen andere moeders dat toch? Dat was dé hamvraag die leidde tot de geboorte van Zakenmama en daar zijn we nog steeds benieuwd naar! In de rubriek ‘Zakenmama in the spotlight’ lichten we daarom de ervaringen van andere werkende moeders uit. Mede-zakenmama’s geven ons een kijkje in hun leven. Hoe ziet hun dag eruit? Waar zijn ze supertrots op? En wat voor advies zouden ze hun jongere zelf mee willen geven? Met vandaag in de spotlight: Jillsey!

© Emily Curvers – @atelier.ce.photography

Zakenmama in the spotlight: ervaringen van werkende moeders

Bij Zakenmama willen we zoveel mogelijk mensen inspireren en laten zien dat we allemaal gewoon mensen zijn die hun best doen. Daarom zetten we twee keer per maand een zakenmama in de spotlight en doet zij haar verhaal. Werkende moeders vertellen onder andere over hun leven, hun mooiste momenten en hun ervaringen. Lees snel verder voor het verhaal van Jillsey!

Wij zijn benieuwd: wie ben je en wat doe je?
“Ik ben Jillsey, 32 jaar en ik ben mama van 5 kids: 11 jaar, 10 jaar, 8 jaar, 5 jaar en 1 jaar. Ik heb een man, ben getrouwd en wij werken samen in onze zaak. Ik heb communicatiemanagement gestudeerd. Daarna besefte ik dat ik niet voor een baas kan/wil werken en veel liever mijn eigen baas wilde zijn. Aan mijn eigen doelen en dromen werken, in plaats van aan die van een ander.”

Wat mooi! Wat voor werk doe je nu?
“Ik ben body coach, yoga instructrice en werk samen met Herbalife! Herbalife is een MLM (red.: multi-level-marketing) en ik hoop op deze manier de vooroordelen de wereld uit te helpen. Wij zijn fulltime ondernemers. Ik werk vier uur per dag, elke dag, no days off.

Hoe ziet zo’n dag er bij jou dan uit? Enne, als je het wilt delen: verdient dat nog een beetje goed?
“Wij brengen de kindjes naar school en als ik thuiskom doe ik een work-out. Tegen de middag neem ik pauze en na de middag hebben wij een live-video die wij in onze klantengroep geven, en dan stop ik om 15:00 uur om de kindjes op te halen. Mijn werkdag start meestal weer ‘s avonds, als de kindjes in bed liggen. Zo ziet een dag er bij meestal uit! En daarmee verdien ik 10k in een slechte maand.”

Op welk moment of welke gebeurtenis in je leven ben jij het meest trots?
“Mijn doorzettingsvermogen! Elke keer opnieuw. Ik heb 2 kindjes verloren: 1 op 20 weken zwangerschap, 1 buitenbaarmoederlijke zwangerschap waarbij ik bijna door inwendige bloedingen stierf en baarmoederhalskanker overwon (ook meteen de reden van baby nummer 5).”

Wat heftig zeg. Kun je daar iets meer over vertellen? Wat heeft dat met jou gedaan?
“Dat was een hele heftige periode. Ik heb mij laten ondersteunen door mijn man, we hebben dat voor een stukje echt samen opgelost. We zijn echt gaan kijken wat er wel en niet voor ons kon, en ik ben voor mezelf gaan kiezen. Dingen die niet bij mij pasten heb ik die periode echt losgelaten. Dat moest ook wel echt, ik wilde mij focussen op mijn zaak en de kinderen. Voor mij is balans tussen werk en tijd met je gezin heel erg belangrijk. En niet zo maar alles kunnen geven aan de kinderen, maar ook echt tijd spenderen MET de kinderen.

Ik heb nu zo’n vier weken geleden mijn baarmoeder laten verwijderen. Toen ik wakker werd, vroeg ik aan de verpleegkundige waar mijn telefoon is. Ik heb een zaak te runnen. Ik ben ervan overtuigd dat alles mindset is en dat alles een keuze is. Het leven is 10% van wat je overkomt en 90% hoe je hierop reageert. Dus ik probeer altijd positief te reageren. ‘Doe goed, krijg goed’, is nog zo’n motto van mij.”

Tekst gaat verder onder de foto.

We delen opnieuw ervaringen werkende moeders, met dit keer in de spotlight: Jillsey.
© Emily Curvers – @atelier.ce.photography

Hoe ziet jouw/jullie dag eruit als een van de kindjes ziek is?
“Ik werk van thuis uit. Je eigen baas zijn heeft op dat moment zoveel voordelen.”

Heb je wel eens te maken gehad met momshaming?
“ALL THE TIME! ‘Jij werkt te veel.’ ‘Kinderen hebben niet al die luxe nodig, ze willen je tijd.’ ‘Jij bent zo vaak weg zonder je kinderen.’

Simpele oplossing. Ik trek het mij gewoon niet meer aan: Imma do me!”

Bij Zakenmama houden we van groots denken. Wat zijn jouw zakelijke dromen of ambities voor de toekomst?
“​​Ik wil binnen 5 jaar in het buitenland wonen, de kinderen op een internationale school krijgen en de wereld rond reizen.”

Wat voor advies zou jij je jongere zelf geven met de kennis die je nu hebt?
Do you for you! Stop met jezelf af te vragen wat andere mensen van je vinden.”

Wat zou je andere zakenmama’s graag mee willen geven?
“Kies voor jezelf, in welke situatie dan ook. Do you! Do not care who you lose, niemand gaat jouw rekeningen betalen of jouw kinderen onderhouden, it’s just you!

Deel ook jouw verhaal

Mooi advies van Jillsey! Wil je meer over haar weten? Check dan haar Instagram-pagina. Wil jij ook jouw verhaal delen? Vul dan het formulier in voor Zakenmama in the spotlight!

Lees ook: Zakenmama in the spotlight: Lianne van Vliet

interessant artikel? deel het bericht

Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ZOEK PER CATEGORIE

Zoek

Ontvang de nieuwsbrief

Tijd voor jezelf

Het ultieme momentje voor jezelf, wekelijks in je inbox? Yes! Elke maandag sturen we je 3 bite-sized stukjes content, speciaal voor jou geselecteerd. Perfect voor als je 5 minuutjes voor jezelf hebt op de bank, in bed of – tja, laten we maar gewoon eerlijk zijn ;) – op de wc. 

Geen standaard nieuwsbrief, maar elke week jouw portie me-time. Mails om naar uit te kijken, voor en door zakenmama’s.