VOLG ZAKENMAMA OP INSTAGRAM

Vrolijk Pasen! 5x knutselen met wc-rollen en eieren

Van geverfde eieren tot een paashaas hoofdband: voor Pasen zijn er genoeg ideeën om te knutselen met de kinderen. Kan jullie vensterbank nog wel wat opfleuring gebruiken? Van papieren eieren tot knutselen met een wc-rol: met deze knutselwerkjes maak je jullie huis in een handomdraai klaar voor Pasen. Ideaal als je op zoek bent naar wat makkelijke knutselinspiratie deze lente. 

3 ideeën om te knutselen voor Pasen met eieren en wc-rollen.
© Eren Li via Pexels

1. Paaskonijn van eieren

Dit idee is ideaal als je nog iets anders wilt knutselen met eieren en de verf al op is. Deze paaskonijntjes fleuren de eettafel sowieso op!

Benodigdheden:

 • Witte of bruine eieren (hardgekookt of nep)
 • Zwarte en roze acrylverf
 • Dunne verfkwast
 • Lijm(pistool)
 • Wit vilt of stevig knutselpapier
 • Kleine, witte pompoms
 • Schaar

Zo maak je de paaskonijnen:

 1. Pak het witte vilt of knutselpapier erbij en knip hier de oren van de paashaas uit. De oren beginnen smal en lopen bovenaan wijder en ronder uit. Maak elk oor zo’n drie centimeter lang.
 2. Maak de binnenkant van het oor roze met een dunne verfkwast en een beetje roze verf.
 3. Knip een paar ovale voetjes uit het vilt of knutselpapier. De voetjes zijn ongeveer 1,90 centimeter lang en 1,30 centimeter breed. Gebruik de roze verf om hier voetjes van te maken. Verf een rondje in het midden en zet kleine stipjes daarboven voor de tenen.
 4. Tijd om het gezichtje te maken! Verf een kleine driehoek ondersteboven op het ei met de roze verf. Met de zwarte verf maak je de oogjes en een mondje.
 5. Maak de oren vast achterop het ei. Een lijmpistool werkt hierbij het beste, dus help de kinderen met vastlijmen. Let wel op dat het ei niet breekt als je echte eieren gebruikt.
 6. Maak de voetjes vooraan het ei vast met lijm. De voeten mogen de ondergrond aanraken, dat maakt hem namelijk stabieler.
 7. Lijm daarna een kleine pompon achterop het ei. Zorg ervoor dat de staart ook de tafel aanraakt zodat je paaskonijn zelf kan blijven staan.
 8. Klaar! Deze paaskonijn-eieren zijn zo leuk dat je ze bijna niet op wilt eten. 😉

Bron: littleredwindow.com

2. Knutselen voor Pasen: slinger van papieren eieren

Hoe knus is deze slinger? Je kunt de eieren helemaal naar wens versieren en je kunt de slinger zo kort of lang maken als je zelf wilt. Een activiteit waar de kinderen wel even zoet mee zijn!

Benodigdheden:

 • Wit en gekleurd knutselpapier/-karton
 • Versiering naar keuze: chenilledraad, pompons, wattenbollen, glitter, washi tape, wiebeloogjes
 • Lijm
 • Schaar
 • Touw of draad
 • Optioneel: verf en verfkwasten

Zo maak je de slinger:

 1. Teken een ei op een stuk knutselpapier of -karton en knip dit uit. Je kunt het papier of karton ook dubbelvouwen en er een ovaal uit knippen. Herhaal deze stap tot je meerdere eieren hebt.
 2. Versier de eieren naar wens. Maak patroontjes met stift, verf of gekleurd papier, bestrooi ze met glitter of maak een gezichtje met wiebeloogjes.
 3. Maak gaatjes in de bovenkant van de eieren zodat je het draad er doorheen kunt rijgen. Je kunt hiervoor een schaar of één kant van een perforator gebruiken.
 4. Maak de eieren vast aan het draad en hang de slinger op in huis. Makkelijk om te doen en toch superleuk.

Bron: artbarblog.com

3. Eierdopjes van wc-rol

Staat Pasen bij jullie helemaal in het teken van eieren? Dan mogen vrolijke eierdopjes niet ontbreken! Kleine kinderen zullen wat hulp nodig hebben bij het uitknippen van de vorm, maar de rest is zo gepiept.  

Benodigdheden:

 • Wc-rollen
 • Schaar
 • Zwarte (permanente) marker
 • Verfkwasten + verf naar keuze

Zo maak je de eierdopjes:

 1. Verzamel de wc-rollen in huis, leg een stukje krantenpapier op tafel ter bescherming en pak de benodigde spullen erbij.
 2. Teken konijnenoren op de wc-rol. Houd hierbij genoeg ruimte over onder de oren om de band van de eierdopjes van te maken. Zie de foto’s in de gepinde post hieronder voor een voorbeeld.
 3. Tijd om te verven! Verf de eierdopjes in een kleur naar keuze. Ga bijvoorbeeld voor witte oren met een roze binnenkant, of doe eens gek en gebruik vrolijke, felle kleuren.
 4. Laat de verf goed drogen. Je kunt de eierdopjes ook opfleuren met pompons, stiften of veertjes. Zet de eieren in de eierdopjes, teken er een gezichtje op en voilá!

Bron: makermama.com

Lees ook: Zo knutsel je eenvoudige fluffy kuikens met je kind

4. Eieren verven met leuke patroontjes

Geverfde eieren zijn tijdens Pasen natuurlijk een must. Nou is het concept van eieren verven gelukkig niet zo heel moeilijk, maar een beetje inspiratie is altijd mooi meegenomen. Met een setje eierverf zoals deze geef je eieren in 1x een nieuwe kleur (voor de prijs hoef je het niet te laten). Voor dit knutselwerkje kun je natuurlijk echte eieren gebruiken, maar als je liever eieren voor je geld kiest kun je ook de foam, hout of plastic variant in huis halen.

Liever met de hand verven? Dan is een verfmolen zoals deze handig. Goed om te weten: bij de Albert Heijn liggen ze voor maar €1,79 per stuk in het vak.

Benodigdheden:

 • Verf en kwasten
 • Eieren
 • Zwarte en gekleurde permanente markers
 • Bekertje voor water
 • Optioneel: verfmolen voor eieren

Zo maak je de geverfde eieren:

 1. Eieren verven kan best een kliederboel worden, dus dek de tafel eerst af met een oud tafelkleed of kranten. Zet alle spullen klaar en doe het ei tussen de molen. Heb je geen verfmolen? Dan kun je ook een vakje van een eierdoos uitknippen en gebruiken als standaard voor het ei.
 2. Verven maar! Pak wat ideeën erbij als de kids inspiratie nodig hebben of laat de fantasie los op de eieren. Tip: op ons Pinterest-board vind je nog veel meer ideeën om eieren te verven (van makkelijk tot moeilijk).
 3. Vinden de kinderen het lastig om te tekenen met een verfkwast? Dan kun je daarvoor een permanente marker of stiften gebruiken, bijvoorbeeld voor streepjes of andere leuke versieringen.
 4. Laat de eieren goed drogen en zet ze leuk neer ter decoratie, of doe ze in een mandje voor het paasontbijt.

Bron: thinkmakeshareblog.com

5. Krans met papieren eieren

Deze krans met papieren eieren is leuk om te maken voor kinderen, maar ook volwassenen kunnen hun lol hiermee op. Laat de kids losgaan op het versieren van de eieren voor een middagje plezier, of trek jezelf terug om even mindful met je handen bezig te gaan.

Benodigdheden:

 • Gekleurd knutselpapier/-karton (effen of met patronen)
 • Lijm
 • Papieren bordje
 • Schaar
 • Lint

Zo maak je de krans:

 1. Knip het binnenste deel van het papieren bord eruit. De rand ga je gebruiken als basis voor de krans.
 2. Teken eieren op het knutselpapier of -karton en knip deze uit. Heb je effen papier? Dan kun je de eieren nog leuk versieren, bijvoorbeeld door slingers erop te tekenen of patroontjes te maken.
 3. Lijm de eieren op de rand van het bord. Herhaal dit tot het bord helemaal vol is en je de rand niet meer ziet.
 4. Pak het lint erbij en maak hier een mooi strikje van. Gebruik een beetje lijm om het strikje bovenaan de krans vast te maken. Maak daarna een lus met een ander stuk lint en lijm deze bovenaan aan de achterkant van de krans vast zodat je ‘m kunt ophangen.
 5. Klaar!

Bron: theresourcefulmama.com

 

Op zoek naar meer inspiratie voor paasknutsels naast deze 5? Op ons Pinterest-bord hebben we nog veel meer ideeën staan. Veel plezier!

 

Dit artikel bevat affiliate links. Via deze links ontvangen wij een klein percentage wanneer je een aankoop doet, zonder extra kosten voor jou. Hierdoor support je Zakenmama.nl en kunnen we nog meer gratis content voor je blijven maken. Meer informatie lees je in ons samenwerkingsbeleid.

interessant artikel? deel het bericht

Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ZOEK PER CATEGORIE

Ontvang de nieuwsbrief

Tijd voor jezelf

Het ultieme momentje voor jezelf, wekelijks in je inbox? Yes! Elke maandag sturen we je 3 bite-sized stukjes content, speciaal voor jou geselecteerd. Perfect voor als je 5 minuutjes voor jezelf hebt op de bank, in bed of – tja, laten we maar gewoon eerlijk zijn ;) – op de wc. 

Geen standaard nieuwsbrief, maar elke week jouw portie me-time. Mails om naar uit te kijken, voor en door zakenmama’s.