Bekijk hier de nieuwste aflevering!

Een planner kopen: waar kun je op letten?

Het jaar zit er alweer op! Heb jij je doelen behaald of ben je het overzicht halverwege een beetje kwijtgeraakt? Als werkende moeder staat je hoofd 24/7 aan en moet je allerlei dingen onthouden. Een planner waarin je alles kunt opschrijven is dé uitkomst. Vaarwel chaos in je hoofd en hallo overzicht! Deze 5 punten vinden wij heel belangrijk om te overwegen bij het kopen van een planner.

Jaarplanner kopen
© Karolina Grabowska via Pexels

Gedateerd of datumloos

Er komen steeds meer agenda’s en planners op de markt waarbij je zelf de data kunt invullen. Voordat je een planner koopt is het verstandig om te bepalen wat je het prettigst vindt. Geeft een gedateerde planner jou juist structuur? Of vind je het fijner als je de data zelf kunt invullen, omdat je een planner niet iedere dag gebruikt?

Doelen

Aan het begin van het jaar stellen we vaak allerlei persoonlijke en zakelijke doelen die we al gauw vergeten. Zonde, want doelen zorgen er juist voor dat je iets nastreeft. Anders staat het op losse poten en wordt het al gauw geen prioriteit. Een planner waarin je de doelen kunt opschrijven zorgt ervoor dat je je doelen voor ogen houdt. Wat wil je bereiken, wat heb je daarvoor nodig en welk tijdsbestek hang je aan je doel? Bonuspunten als je er gedurende het jaar ook op kunt reflecteren.

Gericht op ondernemers

Werk jij voor jezelf? Kijk dan eens naar planners die gericht zijn op ondernemers. Hierin schrijf je niet alleen je dagelijkse to do’s, maar kun je bijvoorbeeld ook je uren bijhouden en reflecteren op je voortgang. De Business Goal Planner van Lola van Boxel is een goed voorbeeld daarvan.

Meerdere overzichten

Plan jij je weken van tevoren helemaal in en raak je wel eens het overzicht kwijt? Dan kan een planner met een maandoverzicht daarbij helpen. Zo zie je in een oogopslag wat je al hebt afgesproken en hoef je niet iedere dag of week door te bladeren. Dat maakt ook inzichtelijk hoeveel tijd je bijvoorbeeld aan je bedrijf besteedt en hoeveel tijd je voor jezelf inplant. 😉

Reflecties, quotes en andere hebbedingetjes

De invulling van een planner verschilt wel eens. De ene agenda is heel simpel en geeft je vooral ruimte om afspraken in te plannen. Je kunt ook een planner kopen die helemaal uitpakt. Vragen beantwoorden over jou of je week, je waterinname bijhouden en motiverende quotes voor wanneer je het even niet ziet zitten. Perfect als je alles in één boek wilt hebben. Persoonlijk vinden wij The Sanny Side Up echt een aanrader.

Ben je benieuwd van welke planners wij nog meer fan zijn? In dit artikel hebben we er zes uitgelicht. Misschien zit er iets voor jou bij!

interessant artikel? deel het bericht

Lees verder

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ZOEK PER CATEGORIE

Ontvang de nieuwsbrief

Tijd voor jezelf

Het ultieme momentje voor jezelf, wekelijks in je inbox? Yes! Elke maandag sturen we je 3 bite-sized stukjes content, speciaal voor jou geselecteerd. Perfect voor als je 5 minuutjes voor jezelf hebt op de bank, in bed of – tja, laten we maar gewoon eerlijk zijn ;) – op de wc. 

Geen standaard nieuwsbrief, maar elke week jouw portie me-time. Mails om naar uit te kijken, voor en door zakenmama’s.