VOLG ZAKENMAMA OP INSTAGRAM

Even relaxen of sporten met je kind? Dat doe je zo!

Even ertussenuit om helemaal tot jezelf te komen. Dat mogen we allemaal wel vaker doen! Hoe leuk is het om dat samen met het gezin te doen? Combineer jouw ontspanningsmoment met wat quality time met de kids. Ga relaxen met je kind of besteed een middagje aan het sporten.

Sporten of relaxen met kind
© Valeria Ushakova via Pexels

Zwembad

Een zwembad is de perfecte plek om helemaal te ontspannen. Laat het water je meevoeren en voel jezelf helemaal gewichtloos worden. Het maakt niet uit hoe oud je kind is, want zwemmen is eigenlijk altijd wel leuk. Doe een wedstrijdje baantjes trekken, kijk wie de beste handstand onder water kan maken of neem een spelletje mee dat je in het water kunt doen. Sommige zwembaden hebben speciale peuterlessen en/of babylessen.

Sauna en wellness

Zijn jouw kinderen ouder dan vier jaar? Dan kun je samen een dagje naar de wellness gaan. Voor jou is het de ultieme manier van relaxen en voor je kind is het een hele nieuwe ervaring.

Er zijn enkele kindvriendelijke wellnessresorts en/of sauna’s. Vaak hanteren ze speciale tijden waarop je met je kinderen langs kunt komen. Ga bijvoorbeeld naar Sauna Swoll, waar kinderen vanaf vier jaar van maandag tot en met donderdag welkom zijn tot zeven uur ‘s avonds. Bij Vitae Wellnessresorts in Roosendaal kun je met kinderen van vier tot en met elf jaar op de zondag terecht. 

Houd er wel rekening mee dat de daadwerkelijke sauna voor een kind vrij intens kan zijn. Hun lichaam warmt sneller op en houdt warmte langer vast dan een volwassene. Gaat je kind mee in de sauna, houd dit dan écht kort.

Het zwembad is natuurlijk evengoed een feestje. Wees er zeker van dat ze zindelijk zijn en aan kunnen geven wanneer ze bijvoorbeeld moeten plassen of het te warm hebben. Daarnaast gaan mensen naar de wellness om helemaal te relaxen. Kinderen kunnen erg uitgelaten zijn en praten niet altijd even zachtjes. Bespreek dit van tevoren met ze en neem ze op het moment zelf even apart, zodat ze de andere gasten niet storen. Je kunt ook een privé sauna bezoeken, zodat je kinderen er in alle rust en privacy aan kunnen wennen.

Yoga

Stretchen, spannende oefeningen, flexibiliteit testen en helemaal ontspannen. Yoga is voor jong en oud fantastisch om tot jezelf te komen. Boek een yogales waar je met je kind naar toe kan of zet thuis een video op. Rol een sportmatje uit en probeer samen de oefeningen zo goed mogelijk na te doen. Je slaat eigenlijk niet twee vliegen in een klap, maar drie: het is supergoed voor jullie lichamen, jullie leren samen te ontspannen én brengen tijdens het bewegen ook nog wat quality time met elkaar door. Driedubbele win!

Sportschool 

In beweging blijven en goed voor jezelf zorgen is een belangrijk onderdeel van selfcare. Je zou denken dat sporten met een kleintje in huis een stuk lastiger wordt. Probeer het te combineren! Er zijn sportscholen waar je je baby mee naar toe kunt nemen, zoals bbb health boutique. Daarnaast zijn er ook sportscholen en dansstudio’s waar je een les mét je kleintje kunt doen. Vraag bijvoorbeeld bij je lokale dansstudio of zij ook draagdoekdansles geven. Door de draagdoek zijn jullie dicht bij elkaar en ben jij toch nog in beweging. 

Als de kinderen oud genoeg zijn, kunnen jullie ook samen een sport oppakken. Wat dacht je bijvoorbeeld van tennis, badminton, bootcampen of kanoën? Jullie werken samen tijdens het sporten en maken er zo een gezellige en actieve middag van.

Is jouw kind te jong om mee te sporten? Er zijn ook sportscholen met een kinderdagverblijf, zoals My HealthClub in Nijmegen, Leeuwarden, Heerhugowaard en Krimpen aan den IJssel. Bij SportCity zit CityKids, het kinderdagverblijf, inbegrepen. Deze kun je in de meeste locaties van SportCity vinden. De medewerkers passen op jouw koter(s) terwijl jij je even helemaal in het zweet werkt. Ideaal!

interessant artikel? deel het bericht

Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ZOEK PER CATEGORIE

Ontvang de nieuwsbrief

Tijd voor jezelf

Het ultieme momentje voor jezelf, wekelijks in je inbox? Yes! Elke maandag sturen we je 3 bite-sized stukjes content, speciaal voor jou geselecteerd. Perfect voor als je 5 minuutjes voor jezelf hebt op de bank, in bed of – tja, laten we maar gewoon eerlijk zijn ;) – op de wc. 

Geen standaard nieuwsbrief, maar elke week jouw portie me-time. Mails om naar uit te kijken, voor en door zakenmama’s.