VOLG ZAKENMAMA OP INSTAGRAM

Search
Close this search box.

7 stappen om een vision board te maken

Heb jij wel eens een vision board gemaakt? Een vision board is een samenstelling van foto’s en quotes die je inspireren. Dat kan met van alles te maken hebben: doelen binnen jouw eigen bedrijf, binnen je privéleven, op het gebied van reizen en ga maar door. Het houdt je gemotiveerd, geïnspireerd en herinnert je aan je doelen gedurende het jaar. Daarnaast is het maken van een vision board ook prima vermaak voor een regenachtige, koude middag. Benieuwd hoe je een vision board kunt maken? Dat doe je zo!

Doelen visualiseren

Of je nou in loondienst werkt, een eigen bedrijf runt of thuis bij de kindjes blijft: soms komt er veel op je pad. Het is goed om je dromen en doelen voor ogen te houden, maar dat is soms best lastig. Het ondernemen gaat niet altijd van een leien dakje en ook in het persoonlijk leven raak je door de waan van de dag soms kwijt wat je écht belangrijk vindt. Naast het maken van een jaarplan helpt het maken van een vision board hierbij. Door het te visualiseren, maak je het een stuk inzichtelijker. Daardoor is het ook makkelijker om je doelen te manifesteren. En zeg nou zelf: wat is er nou vermakelijker dan het opzoeken en uitknippen van mooie plaatjes? 😉 Een vision board kan de ideale tool zijn om je doelen komend jaar te bereiken. Moeilijk is het zeker niet, leuk is het daarentegen wel!

Lees ook: Jaarplan maken: hier wil je aan denken

Zo maak je een vision board

  1. Verzamel allereerst alles wat je nodig hebt om een vision board te maken. Denk aan karton of stevig papier als de basis, tijdschriften waarin je kunt knippen, een schaar en lijm of tape.
  2. Bedenk een doel. Waarom maak je je vision board? Richt je je op zakelijke of persoonlijke doelen? Je kunt ook gewoon beginnen, om het vervolgens op te splitsen in verschillende doelen. Denk aan reizen, geld verdienen, richtingen van samenwerkingen etcetera. Houd voor ogen wat je wilt bereiken, maar wees ook niet te streng – het moet je juist inspireren! Weet je juist nog niet wat je wilt bereiken? Dat is heel begrijpelijk. Ook dan kun je een vision board maken door je te laten inspireren door de tijdschriften.
  3. Je kunt jezelf een aantal vragen stellen om het wat makkelijker te maken. Waar gaat je hart sneller van kloppen? Wat vind je altijd gaaf om te zien? Waar word je jaloers van bij anderen? Wat vind je echt belangrijk? Wat zijn je stoutste dromen?
  4. Zet een timer voor veertig minuten en begin met het uitzoeken en knippen van plaatjes. Knip daarbij niet al te netjes, maar scheur (stukken van) de pagina’s eruit. Denk niet te veel na over de afbeeldingen of quotes, maar laat je gevoel leiden.
  5. Heb je een stapel met afbeeldingen en quotes klaarliggen? Zet dan een nieuwe timer voor vijftien minuten en rangschik de afbeeldingen op het karton of vel papier. Door een tijdslimiet eraan te hangen, moet je wel luisteren naar je onderbuikgevoel. Niets is te gek en zo houd je hoofd je ook niet tegen.
  6. Knip de afbeeldingen die je op wilt plakken tot een netjes geheel. Speel met de verdeling tot je tevreden bent en plak vervolgens alles op. Je kunt je vision board naar hartelust versieren als je dat wilt, bijvoorbeeld met washi tape of glitter.
  7. Je vision board is nu helemaal klaar! Hang hem op een plek waar je ‘m goed kunt zien, zodat je iedere dag weer wordt herinnerd aan je doelen. (En als je wil: vergeet ‘m niet te delen met ons op Instagram! :))

Beeld: Nick Morrison via Pexels

Lees ook: Strategiesessie 2024: hoe pak je dat aan?

interessant artikel? deel het bericht

Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ZOEK PER CATEGORIE

Search

Ontvang de nieuwsbrief

Tijd voor jezelf

Het ultieme momentje voor jezelf, wekelijks in je inbox? Yes! Elke maandag sturen we je 3 bite-sized stukjes content, speciaal voor jou geselecteerd. Perfect voor als je 5 minuutjes voor jezelf hebt op de bank, in bed of – tja, laten we maar gewoon eerlijk zijn ;) – op de wc. 

Geen standaard nieuwsbrief, maar elke week jouw portie me-time. Mails om naar uit te kijken, voor en door zakenmama’s.