VOLG ZAKENMAMA OP INSTAGRAM

Zakenmama in the spotlight: Lianne van Vliet

Hoe doen andere moeders dat toch? Dat was dé hamvraag die leidde tot de geboorte van Zakenmama en daar zijn we nog steeds benieuwd naar! In de rubriek ‘Zakenmama in the spotlight’ lichten we de ervaringen van andere werkende moeders uit. Mede-zakenmama’s geven ons een kijkje in hun leven. Hoe ziet hun dag eruit? Waar zijn ze supertrots op? En wat voor advies zouden ze hun jongere zelf mee willen geven? Met vandaag in de spotlight: Lianne van Vliet, die alles deelt over haar ervaring om als moeder te starten met ondernemen.

Zakenmama in the spotlight: Liannes ervaring met beginnen met ondernemen als moeder

Bij Zakenmama willen we zoveel mogelijk mensen inspireren en laten zien dat we allemaal gewoon mensen zijn die hun best doen. Twee keer per maand zetten we een zakenmama in de spotlight en doet zij haar verhaal. Werkende moeders vertellen over hun leven, hun mooiste momenten en hun ervaringen. Lees snel verder voor het verhaal van Lianne van Vliet!

Wij zijn benieuwd: wie ben je en wat doe je?

“Ik ben Lianne, getrouwd met Rob en moeder van onze geweldige zoon Sven (mei 2021) en slaapcoach bij Hush Little Baby. Iets wat ik vroeger niet had kunnen bedenken, want ik heb diergeneeskunde gestudeerd.”

Wij houden van dit soort carrière-kronkelpaden! Kun je hier meer over vertellen?

“Van huis uit ben ik dierenarts; een meisjesdroom, maar ook een baan die niet 100% bleek wat ik zocht. Ik vond het geweldig om een directe impact te kunnen maken met mijn werk en om gezinnen met hun dieren te kunnen helpen, maar de dagelijkse werkzaamheden pasten uiteindelijk niet bij mij.

Maar wat ik dan wél wilde, bleef voor lange tijd onzeker. Tot ik tijdens mijn online zoektocht naar meer slaap steeds weer terecht kwam op websites en blogs van baby- en kinderslaapcoaches. Het klikte voor mij meteen: dit is het!”

(tekst gaat verder onder de reel)

 

Op welk moment of welke gebeurtenis in je leven ben jij het meest trots?

“Twee dingen eigenlijk.

1) Mijn beslissing om na een lange studie te stoppen met mijn werk als dierenarts om mijn hart te volgen.

2) De manier waarop ik en mijn man zijn omgegaan met de vroeggeboorte van ons zoontje op 33 weken (en mijn ziekte hieraan voorafgaand). Sven werd bijna 7 weken te vroeg geboren als gevolg van pre-eclampsie/HELLP syndroom.”

Dat lijkt me een hele heftige periode geweest. Kun je er wat meer over vertellen?

“Door de pre-eclampsie ben ik echt ernstig ziek geweest en heb ik zelf 1,5 week in het ziekenhuis gelegen samen met Sven. Hij moest nog 1,5 week langer blijven daarna maar hij deed het heel goed 🙂 ik ben daarna 7 maanden thuis geweest met hem, wat ik echt enorm waardevol heb gevonden al die tijd samen. Toen ik eenmaal weer ging werken wist ik al na 2 weken dat terug in loondienst gaan met alle verplichtingen niet meer voor mij was. Je gaat toch ineens anders naar dingen en het leven kijken wanneer je heel ziek bent geweest (en sowieso door het moederschap). Dus die gebeurtenis is het zetje geweest voor mij om een nieuwe opleiding te gaan doen en te gaan ondernemen.”

Hoe ziet jouw/jullie dag eruit als Sven ziek is?

“Ik draai daar meestal voor op, omdat ik hele flexibele uren heb (en mijn man meer vast zit aan opdrachtgevers). Maar als het kan neemt hij zeker de zorg van me over.”

Heel fijn! Hoeveel uur werk je precies?

“Tja, hoeveel uur werkt een ondernemer, haha. Ik denk 36 uur?”

Als je het wilt delen: hoeveel verdien je per maand?

“Op dit moment nog weinig, zo’n 500-600 euro per maand.”

Heb je wel eens te maken gehad met momshaming?

“Niet heel direct, maar ik kreeg wel vreemde blikken toen ik vertelde dat ik vier dagen wilde blijven werken na de geboorte van Sven. Dat vinden veel andere moeders toch vreemd.”

Bij Zakenmama houden we van groots denken. Wat zijn jouw zakelijke dromen of ambities voor de toekomst?

“Ik wil ouders de mogelijkheid geven hun eigen slaapcoach te worden, om met vertrouwen en rust om te gaan met de slaap uitdagingen van hun kindje zonder dat ze daar nog hulp bij nodig hebben.”

Wat voor advies zou jij je jongere zelf geven met de kennis die je nu hebt?

“Doe altijd wat je eigen hart je ingeeft, ook als iedereen om je heen je vertelt het niet te doen. Het leven is te kort om te leven naar de mening van anderen.”

Wat zou je andere zakenmama’s graag mee willen geven?

“Heb je het gevoel dat je nu dingen doet volgens de regels van anderen in plaats van die van jezelf? Stop ermee! Alleen jij bepaalt hoe je je leven leidt en niet een ander.”

Dankjewel Lianne voor het delen van jouw verhaal!
Wil je meer van Lianne weten of haar bedrijf? Check dan haar Instagrampagina.

 

Wil jij ook jouw verhaal delen? Vul dan het formulier in voor Zakenmama in the spotlight!

Lees ook: Waarom fulltime werken als moeder helemaal oké is

interessant artikel? deel het bericht

Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ZOEK PER CATEGORIE

Ontvang de nieuwsbrief

Tijd voor jezelf

Het ultieme momentje voor jezelf, wekelijks in je inbox? Yes! Elke maandag sturen we je 3 bite-sized stukjes content, speciaal voor jou geselecteerd. Perfect voor als je 5 minuutjes voor jezelf hebt op de bank, in bed of – tja, laten we maar gewoon eerlijk zijn ;) – op de wc. 

Geen standaard nieuwsbrief, maar elke week jouw portie me-time. Mails om naar uit te kijken, voor en door zakenmama’s.