VOLG ZAKENMAMA OP INSTAGRAM

Zakenmama in the spotlight: Anne McCully

Hoe doen andere moeders dat toch? Dat was dé hamvraag die leidde tot de geboorte van Zakenmama en daar zijn we nog steeds benieuwd naar! In de rubriek ‘Zakenmama in the spotlight’ lichten we daarom de ervaring van een werkende moeder uit. Mede-zakenmama’s geven ons een kijkje in hun leven. Hoe ziet hun dag eruit? Waar zijn ze supertrots op? En wat voor advies zouden ze hun jongere zelf mee willen geven? Met vandaag in de spotlight: Anne!

De ervaring van een werkende moeder moeders is erg inspirerend om te lezen. Vandaag delen we het verhaal van Anne.

Zakenmama in the spotlight: ervaring van een werkende moeder

Bij Zakenmama willen we zoveel mogelijk mensen inspireren en laten zien dat we allemaal gewoon mensen zijn die hun best doen. Daarom zetten we twee keer per maand een zakenmama in de spotlight en doet zij haar verhaal. Een werkende moeder vertelt onder andere over haar leven, haar mooiste momenten en haar ervaring. Lees snel verder voor het verhaal van Anne!

Even voorstellen! Wie ben jij en wat doe je?
“Hoi! Ik ben Anne, ben 32 (wow, eerste keer dat ik dat type!). Samen met Celine heb ik TFT gestudeerd: Theater-, Film- en Televisiewetenschap. Ik ben getrouwd met een Nieuw-Zeelander en samen hebben we een kindje van 17 maanden.”

Een Nieuw-Zeelander, wat bijzonder! Hoe hebben jullie elkaar ontmoet?
“Ja, een Nieuw-Zeelander! Na mijn bachelor wist ik nog niet zo goed wat ik wilde doen en ik had geen zin om aan een master te beginnen. Ik heb negen weken lang rondgereis in Nieuw-Zeeland. In week zeven was mijn geld op en verbleef ik in Auckland. Ik was op zoek naar gratis dingen om te doen. In Nederland was ik al heel veel bezig met filmfestivals en vrijwilligerswerk, dus toen dacht ik: dan ga ik hier toch ook naar een filmfestival! Ik ben geëindigd bij een studentenfilmfestival waar ik Andrew tegenkwam, mijn huidige man. Het was liefde op het eerste gezicht. We raakten aan de praat en zijn niet meer gestopt.

De dag erna gingen we meteen op date. Tijdens mijn laatste weken in Nieuw-Zeeland zijn we heel veel bij elkaar geweest. Daarna is hij mij al gauw in Nederland komen opzoeken. Hij was met zijn studentenfilm uitgenodigd op een festival in Frankrijk om een Q&A te geven en toen is hij ook naar Nederland gekomen. We hebben tien hele fijne dagen samen gehad en we hebben een romantisch weekend doorgebracht in Parijs. Het was voor ons toen wel duidelijk dat het meer was dan een flirt, dan ‘even een affaire over de hele wereld’, haha!

Ik was al met mijn master begonnen, maar daar had ik niet zoveel zin meer in. Ik ben daarmee gestopt en ben, nadat we acht maanden een lange-afstand-relatie hebben gehad, naar Nieuw-Zeeland verhuisd. We kenden elkaar toen in totaal tien maanden en dat ging heel goed. Dat is nu alweer tien jaar geleden! We hebben daar drie jaar gewoond en zijn naar Europa verhuisd met het idee: wie als eerste aan werk komt, daar gaan we naar toe verhuizen. Andrew vond een baan in Londen, in de filmindustrie, en werkt nog steeds voor hetzelfde bedrijf.

We hebben daar vijf jaar lang gewoond. Inmiddels wonen we alweer anderhalf jaar in Nederland en werkt hij nog steeds voor hetzelfde bedrijf, maar vanuit ons huis in Nederland. Ik was zeven maanden zwanger toen we verhuisden. Ik wilde heel graag in Nederland bevallen en wilde ons kindje niet in Londen op laten groeien. Het werken vanuit hier gaat voor ons allebei hartstikke goed. Het is heel fijn om weer in mijn dorpje te zijn, samen met man en kind, dicht bij mijn ouders.”

Wat een geweldig avontuur zeg! Word jullie kindje dan ook tweetalig opgevoed?
“Luke wordt tweetalig opgevoed. Hij hoort veel meer Nederlands dan Engels, want Andrew is de enige die echt Engels tegen hem praat. Mijn ouders, familie, op het kinderdagverblijf en vrienden; die praten natuurlijk allemaal Nederlands tegen hem. Ik praat tegen Andrew ook Engels en Luke lijkt het heel goed te snappen. Hij is nu bijna 1,5 jaar. Hij snapt bijvoorbeeld wat een stoel is, maar ook wat een chair is, dus dat is heel fijn.”

Wat voor werk doe je nu dan?
“Ik ben ondernemer. Ik werk als videograaf en heb mijn eigen natuurlijke skincare bedrijf Zapy. Per week werk ik zo’n 24 uur.”

Wat tof! Hoe kwam je erbij om jouw eigen skincare bedrijf op te zetten?
“Ik hield mij al bezig met duurzaam en zero waste leven: geen afval naar de stort, zoveel mogelijk plasticvrij, zo min mogelijk verpakkingen gebruiken, bankieren bij een groene bank, zonnepanelen. We proberen zoveel mogelijk self sufficient te zijn. Ik was aan het bloggen over duurzaam leven. Zeep en huidverzorgingsproducten zijn een groot gedeelte daarvan, en dat heb ik altijd belangrijk gevonden. Tijdens de coronatijd ben ik een beetje verslaafd geraakt aan het kijken van video’s waarin mensen zeep maken. Dat vond ik zo interessant! Ik was freelance videograaf en had ik opeens geen werk meer, want ja: alles was uitgesteld en gecanceld. Daarnaast heb ik twee miskramen gehad die heel pijnlijk waren. Ik zat dus thuis met veel pijn, had geen afleiding en wist niet wat ik wilde doen.

Omdat ik het zo leuk vind om andere mensen zeep te zien maken, dacht ik: ik probeer zelf eens zeep te maken! Ik wilde een fijne zeep maken voor de gevoelige huid, met biologische ingrediënten, veganistisch voor zover als mogelijk, plasticvrij en zonder verpakking. Ik heb een korte cursus gedaan over je eigen webshop opzetten, met social media en marketing erbij. Mijn zeepbedrijf is langzaam uitgegroeid naar meer huidproducten. Body butters, lippenbalsems, massage-olie voor mama en baby, en ook een aftersun-olie voor baby’tjes. Alles is eerst getest op mijzelf, mijn man en daarna mijn baby, en alle vrienden en familie die ervoor openstaan.

Volgende week breng ik een nieuwe lijn met verschillende zepen op de markt, waarvan drie shampoos, twee scheerzepen en drie nieuwe hand- en lichaamszepen. Dat proces heeft achttien maanden geduurd. Van formuleren naar testen, naar cosmetische goedkeuring vragen, design van de verpakking en natuurlijk het produceren zelf. Daar gaat een hele tijd overheen, maar ik vind het echt superleuk.”

Hoe ziet zo’n werkdag er bij jou uit? Enne, als je het wilt delen: verdient dat een beetje goed?
“Alle vrije tijd die ik heb, zonder mijn zoontje, steek ik in het bedrijf. Hij gaat twee dagen per week naar het kinderdagverblijf en één dag naar mijn moeder. Ik werk zo’n 2,5 tot 3 dagen in de week, dus ik moet heel veel doen in de tijd die ik heb. Geen enkele dag ziet er hetzelfde uit. Ik formuleer, ik produceer, ik maak mijn eigen verpakkingen en houd mijn eigen social media, marketing en website bij. De ene dag ben ik aan het fotograferen, de andere dag formuleren of produceren. Ik heb mijn cosmetische goedkeuring voor de zepen, dus de afgelopen twee maanden heb ik vooral geproduceerd en die ga ik vanmiddag inpakken. Qua geld verdien ik niks. Alles wat er binnenkomt, besteed ik aan de groei van Zapy, dus ook wat ik met videografie verdien.”

Dat is behoorlijk uiteenlopend werk! Hoe pak je dat aan?
“Ik deel mijn dagen in per halve dag. Ik heb een keukentje in onze extra slaapkamer en dat is mijn lab met alle ingrediënten. ‘s Ochtends ben ik vooral bezig in die keuken, formuleren of produceren. Na de lunchpauze is het meer achter de computer zitten om te photoshoppen, versies bijhouden, cosmetische goedkeuringen doen, websites bijhouden, marketing, social media bijhouden en flyers maken.

Ik sta ook regelmatig op markten, waaronder de FeelGood markt in Eindhoven. Daarvoor ben ik ook vaak aan het inpakken en voorbereiden. Dit zijn echt ontzettend leuke dagen, waar mijn moeder en beste vriendin me vaak mee helpen. Ik probeer één markt per maand te doen, maar deze maand zijn het al drie dagen op twee markten. Ik heb altijd een uitprobeerhoekje, waar iedereen mijn lippenbalsem, body butter, after sun oliën en massage oliën kan proberen. En dat werkt enorm goed, zo raken mensen ook echt enthousiast over mijn producten.”

Tekst gaat verder onder de foto.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door thezapystore (@thezapystore)Op welk moment of welke gebeurtenis in je leven ben jij het meest trots?
“Een moment waar ik het meest trots op ben, is toch wel het stoppen met mijn master in filmwetenschappen om naar Nieuw-Zeeland te verhuizen en bij mijn grote liefde te wonen.”

Hoe ziet jouw/jullie dag eruit als een van de kindjes ziek is?
“Als Luke ziek is, geef ik mijn werkdag op. Ik breng geen inkomen in ons gezin, dus dan zorg ik voor hem terwijl mijn man werkt.”

Heb je wel eens te maken gehad met momshaming?
Niet per se momshaming, maar meer workshaming. Of ik toch niet een ‘echte’ baan wil zoeken waar ik geld mee verdien – want een bedrijf oprichten is schijnbaar geen echt werk.”

Bij Zakenmama houden we van groots denken. Wat zijn jouw zakelijke dromen of ambities voor de toekomst?
“Teveel. Ik wil meer producten formuleren, workshops geven, in meer winkels verkopen en wie weet ooit een eigen winkeltje openen!”

Wat voor advies zou jij je jongere zelf geven met de kennis die je nu hebt?
Blijf niet langer bij een baan die je haat. Gewoon ontslag nemen en iets anders komt altijd op je pad.”

Wat zou je andere zakenmama’s graag mee willen geven?
Wees open over je gevoelens, met je partner, je vriendinnen, familie, maar ook collega’s en klanten. Je hoeft natuurlijk niet alle ins en outs te vertellen, maar steun en begrip is zo belangrijk – om te geven en krijgen.”

Deel ook jouw verhaal

Wil je meer weten over Anne en haar bedrijf? Check dan haar Instagram-pagina. Wil jij ook jouw verhaal delen? Vul dan het formulier in voor Zakenmama in the spotlight!

Lees ook: Zakenmama in the spotlight: Jillsey

interessant artikel? deel het bericht

Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ZOEK PER CATEGORIE

Ontvang de nieuwsbrief

Tijd voor jezelf

Het ultieme momentje voor jezelf, wekelijks in je inbox? Yes! Elke maandag sturen we je 3 bite-sized stukjes content, speciaal voor jou geselecteerd. Perfect voor als je 5 minuutjes voor jezelf hebt op de bank, in bed of – tja, laten we maar gewoon eerlijk zijn ;) – op de wc. 

Geen standaard nieuwsbrief, maar elke week jouw portie me-time. Mails om naar uit te kijken, voor en door zakenmama’s.