VOLG ZAKENMAMA OP INSTAGRAM

8 oefeningen die je vanuit je luie (bureau)stoel kunt doen

Een hele dag op je bureaustoel zitten en naar je laptop staren is voor veel mensen de dagelijkse realiteit. Het is fijn als jij gelukkig wordt van je werk, maar je lichaam is er niet heel blij mee. Tijd voor verandering! Wil je tijdens het werken toch een beetje in beweging blijven? Deze oefeningen kun je prima vanuit je (bureau)stoel doen!

oefening bank
© Andrea Piacquadio via Pexels

1. Benen optillen

Voor deze oefeningen hoef je niet eens op te staan uit je bureaustoel. Ga rechtop zitten en til je benen allebei omhoog, tot ze een stuk van de grond zijn. Houd deze houding even vast, voordat je ze weer laat zakken. Herhaal dit meerdere keren.

2. Calf raises

Sta je toch even te wachten op je kopje koffie? Zet je kuitspieren aan het werk door jezelf met je tenen van de grond af te drukken. Let op dat niet je hele voet omhoog gaat: de bal van je voet blijft in contact met de vloer. Herhaal dit zo’n twintig keer.

3. Armen strekken

Ga rechtop in je stoel zitten en strek je armen omhoog, alsof je iets wilt vastpakken. Gebruik je rechterhand om je linkerpols vast te pakken en ‘trek’ jezelf als het ware naar de zijkant. Let op dat je niets forceert, maar dat je je lichaam stretcht. Blijf even zo zitten voordat je de andere kant op gaat. Heerlijk, die oefeningen waardoor je je bureaustoel niet eens hoeft te verlaten.

4. Benen opgetrokken

Ga rechtop in je bureaustoel zitten en zorg dat je genoeg ruimte hebt. Trek je benen naar je borstkas toe, zo ver als je kunt. Strek ze vervolgens weer en herhaal dit meerdere keren.

5. Gespannen bilspieren

Je billen krijgen heel wat te verduren op zo’n lange dag. Span ze daarom even bewust goed aan (dus knijp je billen samen) en houd dit een paar seconden vast. Ontspan ze daarna weer. Herhaal dit een aantal keren.

6. Nekspieren trainen

Plaats de palm van je hand tegen je voorhoofd aan. Duw je hoofd in je palm terwijl je met je hand terug duwt. Tel tot vijf en laat los. Doe dit een paar keer.

7. Enkel op je been

Deze oefening is heel simpel, maar tegelijkertijd heel goed voor je lichaam. Ga rechtop zitten en leg je linkerenkel op je rechterbovenbeen. Let dus goed op dat je enkel niet op je knie ligt, maar iets hoger. Dit kan helpen om je heupen te openen en alle stressgevoelens los te laten.

8. Prayer pose

De ‘prayer pose’ is ideaal als je even een artikel of lange mail moet lezen en niet hoeft te typen. In deze houding zet je je handen tegen elkaar voor je. Duw je handen zo hard mogelijk tegen elkaar zodat je enige spanning voelt. Deze spanning voel je als het goed is vooral bij je schouderbladen en aan de bovenkant van je armen. Houd dit ongeveer een halve minuut vol voordat je loslaat. Zo simpel kan het zijn!

interessant artikel? deel het bericht

Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ZOEK PER CATEGORIE

Ontvang de nieuwsbrief

Tijd voor jezelf

Het ultieme momentje voor jezelf, wekelijks in je inbox? Yes! Elke maandag sturen we je 3 bite-sized stukjes content, speciaal voor jou geselecteerd. Perfect voor als je 5 minuutjes voor jezelf hebt op de bank, in bed of – tja, laten we maar gewoon eerlijk zijn ;) – op de wc. 

Geen standaard nieuwsbrief, maar elke week jouw portie me-time. Mails om naar uit te kijken, voor en door zakenmama’s.