VOLG ZAKENMAMA OP INSTAGRAM

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zakenmama in the spotlight: Peggy Kegel

Content maken, cursussen en trainingen geven en tegelijkertijd zorgen voor een zorgintensief kind. Zakenmama Peggy Kegel laat zien dat het allemaal mogelijk is. Hoe ziet haar leven als werkende moeder met een zorgintensief kind eruit, wat is haar ervaring en waar houdt zij zich dagelijks mee bezig? We geven haar het woord in deze nieuwe editie van Zakenmama in the spotlight.

Leven met een zorgintensief kind: Peggy Kegel deelt haar ervaring

Bij Zakenmama zijn we altijd benieuwd hoe het leven van andere werkende moeders eruitziet. Hoe houden zij alle ballen hoog? Wat voor werk doen zij en wat is hét advies dat ze aan andere zakenmama’s zouden meegeven? Dat vroegen we dit keer aan Peggy Kegel.

Even voorstellen! Wie ben jij en wat doe je?
“Ik ben Peggy Kegel, 47 jaar en ik heb HBO diermanagement gestudeerd. Daar heb ik uiteindelijk helemaal niets mee gedaan, haha! Ik ben al tien jaar samen met Patrick en we zijn nu twee jaar getrouwd. We hebben elkaar ontmoet op de bouwplaats, waar ik zijn projectsecretaresse was. Ik heb twee kinderen: dochter Mandy (18) uit een eerdere relatie, en zoon Thijs (7) samen met Patrick. Thijs is meervoudig beperkt.”

Kun je misschien kort uitleggen wat dit voor Thijs inhoudt, maar ook wat dit voor jullie als gezin betekent?
“Onze Thijs is 7 en meervoudig beperkt. Hij heeft een algehele ontwikkelingsachterstand. Hij ontwikkelt zich nu als een kind van nét 3 ongeveer, hij heeft dyspraxie (moeite met motoriek), autisme en is non-verbaal. Onze communicatie is een mengeling van woorden, klanken, gebaren, pictogrammen en we maken we gebruik van een spraakcomputer. Ook is Thijs (nog) niet zindelijk.

Thijs is enorm leerbaar, maar heeft een concentratieboog van een aardbei. Hij is enorm sterk en heeft geen controle over zijn kracht. Daardoor maakt hij alles, wat hij vastpakt, vaak kapot. Niet bewust, maar hij vindt alles wel heel erg grappig. Thijs kan door overprikkeling ook gaan gooien, slaan en schoppen. Wat betekent dat hij 24 uur in de gaten gehouden moet worden, waarbij je ogen in je achterhoofd moet hebben. Je staat continu ‘aan’. Zorgintensief dus!”

En wat doe je voor werk?
Ik deel ons gezinsleven met onze zorgintensieve Thijs op social media, daardoor ben ik content creator op TikTok met ruim 87.000 volgers. Vanuit daar ben ik TikTok-trainingen gaan geven aan ondernemers en is mijn online TikTok nu bijna twee maanden in de lucht. Ook word ik ingezet als ervaringsdeskundige op het gebied als ‘ervaring van een moeder van een zorgintensief kind’ bij een aantal opleidingen op het UMC in Amsterdam. Hoeveel uur ik werk is lastig in te schatten, maar ik denk dat ik zo’n 25 tot 30 uur per week werk. De inkomsten per maand zijn heel wisselend. De ene maand verdien ik 3.000 euro, de andere maand niks…” 

Hoe ziet een werkdag er dan voor jou uit?
“Na het ochtendritueel ga ik voor school een halfuurtje live op TikTok met Thijs. Daarna breng ik hem naar school. De ochtend bestaat uit het maken van content voor mijn verschillende activiteiten, wat vaak ook na de lunch nog wat doorloopt. Dinsdags en donderdags haal ik zelf Thijs weer van school en gaat alle aandacht naar hem. Op maandagmiddag doe ik klusjes, zoals administratie of werken aan mijn website. Op woensdagmiddag heb ik vaak een (gast)sprekersklus of geef ik een TikTok-training in real life. Vrijdags probeer ik voor mezelf te houden.”

Op welk moment of welke gebeurtenis in je leven ben jij het meest trots?
Ik ben supertrots dat ik met mijn social media andere moeders kan inspireren. Ik krijg vaak een DM, bijvoorbeeld: ‘Door jouw filmpjes heb ik een aangepast bed aangevraagd en ik ben er nu zo blij mee!’ Dat doet wat met je! Ook ben ik supertrots op mijn TikTok-cursus, waar ik heel veel ondernemers mee mag helpen om nieuwe klanten te genereren, want TikTok is where the sales happen!

Lees ook: Column: een zorgintensief kind en een carrière

Heb je wel eens te maken gehad met momshaming?
Gelukkig niet veel last van. De meeste mensen hebben juist respect voor wat ik doe. Al is het voor mij iets heel normaals. 😊”

Hoe ziet jouw/jullie dag eruit als een van de kindjes ziek is?
Mijn man heeft een hele verantwoordelijke baan in de bouw en onze afspraak is dan ook dat ik de vliegende keep ben. Ik werk sowieso vanuit huis, dus ik kan wel wat schuiven met mijn werkzaamheden.”

Bij Zakenmama houden we van groots denken. Heb jij nog zakelijke dromen of ambities voor de toekomst?
Jaaa, ik wil heel graag meer sprekersklussen als inspirational speaker. Nóg meer publiek bereiken met ons verhaal. Aansluitend hierop wil ik een podcast gaan starten. En natuurlijk de TikTok-cursus uitbreiden. De eerste stap wordt op 1 februari al gezet, maar er komen ook nog veel mooie samenwerkingen bij.”

Wat voor advies zou jij je jongere zelf geven met de kennis die je nu hebt?
“Geloof in jezelf!”

Wat zou je andere zakenmama’s graag mee willen geven?
“Plan als eerste je me-time in de agenda. Daarna family-time en dan pas je werkzaamheden. Zorg goed voor jezelf, dan kun je ook goed voor je kind, je gezin, je familie en je business zorgen.”

Deel ook jouw verhaal

Petje af voor Peggy. Met de laatste tip zijn we het ook helemaal eens: zorg eerst goed voor jezelf, want vanuit een lege kan kun je niet vullen. De TikToks van Peggy en Thijs kun je hier bekijken, en ook op Instagram post ze regelmatig.

Wil jij ook jouw verhaal delen? Vul dan het formulier in voor Zakenmama in the spotlight!

Lees ook: Zakenmama in the spotlight: Rebecca Braak

interessant artikel? deel het bericht

Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ZOEK PER CATEGORIE

Zoek

Ontvang de nieuwsbrief

Tijd voor jezelf

Het ultieme momentje voor jezelf, wekelijks in je inbox? Yes! Elke maandag sturen we je 3 bite-sized stukjes content, speciaal voor jou geselecteerd. Perfect voor als je 5 minuutjes voor jezelf hebt op de bank, in bed of – tja, laten we maar gewoon eerlijk zijn ;) – op de wc. 

Geen standaard nieuwsbrief, maar elke week jouw portie me-time. Mails om naar uit te kijken, voor en door zakenmama’s.