VOLG ZAKENMAMA OP INSTAGRAM

Zoek
Sluit dit zoekvak.

5x leuke en lekkere traktaties met popcorn

Popcorn is een echte favoriet onder kinderen – knapperig, licht en vol van smaak. Wat ons betreft is het dus de ideale snack om mee te trakteren! Popcorn traktaties kunnen heel simpel zijn en hoeft niet veel tijd of moeite te kosten, maar je kunt er ook je creativiteit op uitleven. Van monsters tot regenboogpopcorn, van deze ideeën krijg je zelf ook trek.

5x popcorn traktaties

Voor traktaties in de klas of een filmavond met de vriendjes: bij zowel jong als oud gaat popcorn er altijd wel in. Je kunt het zo simpel of uitgebreid maken als je zelf wilt. Komt er weer een verjaardag of een gezellige avond aan? Dan ben jij goed voorbereid!

Lees ook: 7x simpele traktaties voor drukke moeders

1. Disco popcorn

Een popcorn traktatie die niet té simpel is, maar waar je ook geen marshmellows voor hoeft te smelten? Zoek dan niet verder, want deze disco popcorn zit daar precies tussenin. Door de discodip fleur je het geheel helemaal op, en een popcornbakje maakt het helemaal af. Je kunt ook voor een thema kiezen, zoals een popcornbakje met een eenhoorn of juist met voetbal

Ingrediënten en benodigdheden:

 • Popcornmaïs of magnetronpopcorn
 • Discodip
 • Popcornbakjes

Zo maak je het:

 1. Bereid de popcorn voor in de pan of in de magnetron. Je kunt de zoete en zoute popcorn scheiden, maar persoonlijk vinden we het ook een aanrader om te mengen.
 2. Doe de popcorn in een schaal en verwijder alle korrels die niet zijn gepopt. Schud de discodip vervolgens over de popcorn heen en meng alles goed door elkaar.
 3. Verdeel de popcorn over de popcornbakjes en top dit vervolgens af met nog wat discodip. Wil je het geheel nog wat opfleuren? Dan kun je er wat huishoudfolie of transparant inpakpapier omheen doen, om het vervolgens vast te knopen met lintjes.

2. Popcorn traktaties in Pokémon-bekers

Is jouw kind al een echte Pokémon-fan? Dan mag deze traktatie met popcorn niet ontbreken! Teken het gezichtje van Pikachu zelf op gele papieren bekers, doe er een zakje met popcorn in en voilá, dat is ‘m al. Je kunt ook de gezichtjes van andere Pokémon op gekleurd papier printen en deze op de bekers plakken.

Ingrediënten en benodigdheden:

 • Zoete en/of zoute popcorn
 • Boterhamzakjes
 • Papieren bekers
 • Gekleurde stiften
 • Optioneel: schaar, lijm en gekleurd papier om Pokémon-figuren op te printen

3. Minions popcorn

Het is alweer acht jaar geleden sinds de Minions film uitkwam. De gele monsters zijn inmiddels niet meer weg te denken uit de speelgoedschappen. Deze popcorn traktatie ziet er dan ook fantastisch uit! We moeten eerlijk toegeven dat het niet het gezondste recept is vanwege de M&M’s, marshmellows en boter, maar voor een keertje is het zeker leuk om te maken. 😉

Ingrediënten en benodigdheden:

 • Zoete en/of zoute popcorn
 • Grote en kleine marshmellows
 • Boter
 • Bakplaat met bakpapier
 • Popcornbakjes
 • Gele eetbare kleurstof
 • Dr. Oetker suikeroogjes
 • Blauwe M&M’s of gekleurde chocoladepinda’s

Zo maak je het:

 1. Bak de popcorn en verwijder alle ongepopte maïskorrels.
 2. Smelt 3 eetlepels boter in een pannetje en roer regelmatig door zodat het niet aanbrandt. Doe hier een paar handjes mini marshmallows bij en roer dit samen met de boter tot alles is gesmolten. Haal de pan daarna van het vuur.
 3. Voeg ongeveer vier druppels kleurstof toe aan het mengsel en roer dit goed door.
 4. Giet een derde van het marshmellow mengsel over de gezouten popcorn en schep alles door elkaar. Voeg steeds wat meer van het mengsel toe, totdat alle popcorn bedekt (en geel) is. 
 5. Is alle popcorn bedekt? Verdeel het dan over een met bakpapier bedekte bakplaat en voeg de blauwe M&M’s/chocoladepinda’s toe. Wacht tot alles afgekoeld is voordat je de suikeroogjes toevoegt. Schep de Minions popcorn in een popcornbakje en doe er eventueel wat huishoudfolie omheen om het geheel af te sluiten.

4. Regenboog popcorn

Vind je normale popcorn een beetje saai als traktaties? Maak dan deze regenboog popcorn! Met meerdere kleurstoffen maak je van jouw traktatie werkelijk een spektakel.

Ingrediënten en benodigdheden:

 • Popcornmaïs of magnetronpopcorn
 • Voedingskleurstof in rood, geel, oranje, blauw, groen en paars
 • Suiker
 • Water

Zo maak je het:

 1. Je kunt ouderwets een paar zakjes popcorn in de magnetron klaarmaken, maar je kunt ook pofmaïs gebruiken en het zelf maken. Hiervoor heb je alleen een beetje zonnebloemolie en een pan met deksel nodig. Haal de ongepopte maïskorrels eruit.
 2. Gebruik bakjes om de kleuren in te mengen. Meng in elk bakje drie eetlepels suiker met een paar druppels kleurstof. Mix dit goed door elkaar en doe dit voor alle zes kleuren. 
 3. Zet een pannetje op middelhoog vuur en doe hier een theelepel water in, samen met een van de bakjes suiker. Let wel goed op: als het vuur te hoog staat zal het aanbranden, maar als het te laag staat zal het niet smelten.
 4. Is de suiker gesmolten? Haal het pannetje dan van het vuur af en meng dit met wat popcorn. Dit doe je nog zo’n vijf keer, tot je alle kleuren van de regenboog hebt. De popcorn kun je overigens laten afkoelen op bijvoorbeeld bakpapier of een bord.
 5. Wil je het gebruiken als traktatie? Dan kun je de popcorn gemengd in een popbornbakje of een simpel zakje doen. Je kunt ook een plastic of glazen potje gebruiken en de kleuren een voor een erin doen voor een leuk effect.

5. Monster popcorn met groen slijm

Voor kinderen die geen fan zijn van Minions, maar wél van monsters: groene popcorn met oogjes! Het gifgroene ‘slijm’ kun je gewoon thuis maken. Lekker gruwelen! Met een beetje poedersuiker en groene kleurstof ben je in een handomdraai klaar.

Ingrediënten en benodigdheden:

 • Popcornmaïs of magnetronpopcorn
 • Poedersuiker
 • Water
 • Groene voedingskleurstof
 • Dr. Oetker suikeroogjes

Zo maak je het:

 1. Maak de popcorn klaar in de magnetron of in de pan.
 2. Pak een bakje en doe hier wat poedersuiker in, samen met een paar druppels groene kleurstof. Voeg tenslotte een theelepel water toe en meng dit goed door elkaar. Is het nog niet groen genoeg, of is het iets te dik? Doe er dan wat extra kleurstof of water bij.
 3. Verwijder de ongepopte korrels en doe de popcorn vervolgens in een schaal of in bakjes. Lepel het groene ‘slijm’ erdoorheen en doe tenslotte de suikeroogjes erbij.

 

interessant artikel? deel het bericht

Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ZOEK PER CATEGORIE

Zoek

Ontvang de nieuwsbrief

Tijd voor jezelf

Het ultieme momentje voor jezelf, wekelijks in je inbox? Yes! Elke maandag sturen we je 3 bite-sized stukjes content, speciaal voor jou geselecteerd. Perfect voor als je 5 minuutjes voor jezelf hebt op de bank, in bed of – tja, laten we maar gewoon eerlijk zijn ;) – op de wc. 

Geen standaard nieuwsbrief, maar elke week jouw portie me-time. Mails om naar uit te kijken, voor en door zakenmama’s.