Bekijk hier de nieuwste aflevering!

7x simpele traktaties voor drukke moeders

De klassen langs en leerlingen trakteren op een lekkernij. Jarig zijn als kind is écht een feestje! Als moeder wil je je kind naar school sturen met een spetterende traktatie, maar je wilt er ook niet te veel tijd aan kwijt zijn. Deze 7 traktaties maak je in een handomdraai!

Punten scoren met trakteren? Dat doe je zo!

Zoek jij weken van tevoren al naar de leukste traktaties, of heb je geen idee waar je moet beginnen? Hoe dan ook is het makkelijk om een recept achter de hand te hebben. We willen die verjaardag natuurlijk extra speciaal maken, maar tegelijkertijd willen we ook geen uren in de keuken staan of handenvol geld kwijt zijn. Deze recepten zijn easy peasy en toch heel leuk!

Lees ook: Deze cadeaus scoor je voor de kids voor minder dan €20

Traktatie 1: Beker met popcorn

Makkelijker kan haast niet. Koop een setje met plastic bekers met deksel en doe overal wat popcorn in. Plak een feestelijke sticker op de voorkant, steek een vrolijk rietje erin en je bent klaar!

Feest op een stokje: Oreo’s met muisjes

Zelfgemaakte Oreo lolly’s, daar wordt ieder kind wel blij van. Gelukkig is het heel simpel om te maken. Koop een zakje met ijsstokjes, een pak Oreo’s, gekleurde muisjes en een reep melkchocolade. Steek voorzichtig de ijsstokjes tussen de Oreo’s en smelt de melkchocolade in een pannetje of een kom. Haal de Oreo’s door de chocolade zodat ze voor de helft bedekt zijn. Dip ze daarna in een bakje met muisjes en laat ze uitharden op een stuk bakpapier. Leuk als traktatie bij een nieuw broertje of zusje, maar je kunt ‘m natuurlijk ook inzetten voor verjaardagen! Gebruik eventueel discodip of gekleurde hagels voor een kleurrijker effect.

Traktatie 3: Vliegtuigjes van bellenblaas

Deze vliegtuigjes van bellenblaas lenen zich uitstekend voor een traktatie. Knip twee stroken uit gekleurd papier en schrijf hier de naam van je kindje en zijn leeftijd uit. Knip vervolgens nog een staartvin en twee kleine propellers uit het papier en plak alles, zoals op de foto te zien, op een flesje bellenblaas. Je kunt onderaan het vliegtuigje een doosje rozijnen plakken zodat het vliegtuig ergens op kan leunen.

Nog meer feest op een stokje: Spiesjes met soesjes en marshmallows

Dit is een heerlijke simpele en zoete traktatie voor iets oudere kinderen. Rijg om en om spiesjes met twee marshmallows en twee soesjes en plak bovenop iets leuks, zoals de leeftijd die je kind is geworden. Pak een doos in met vrolijk cadeaupapier en steek de spiesjes hier een voor een in. Je kunt de spiesjes maken zoals je wilt, bijvoorbeeld met fruit, stukjes kaas of ander soort snoep.

Traktatie 5: Schaap van rijstwafel

Is je kindje nog jong en trakteert hij op de kinderdagopvang? Dan is een versierde rijstwafel vaak al genoeg. Print het hoofdje en de voetjes van een schaap, knip het uit en plak op een in huishoudfolie verpakte rijstwafel.

Traktatie 6: Stoepkrijt

Wordt er op de school van jouw kind niet getrakteerd met snoep? Ook dan kun je een simpele traktatie maken door een klein cadeautje te geven. Koop een paar pakken stoepkrijt en verpak ze per twee stuks (of meer als je dat wilt) in een stuk cellofaanpapier. Maak zelf kaartjes door iets leuks te printen met de naam en leeftijd van je kindje erop. Gebruik een perforator om er een gaatje in te maken, knoop het kaartje met een stukje lint vast aan het zakje en voilà!

Traktatie 7: Wafels

Hoe leuk zijn deze wafels? Haal een pak individueel verpakte wafels in huis, strikjes en wat wiebeloogjes. Je hoeft alleen maar de oogjes en de strijkes op de wafels te plakken. Je kunt de traktatie opleuken door losse wafels in traktatiezakjes te doen en daar wat gekleurde hagelslag of andere eetbare versiering aan toe te voegen.

Meer inspiratie

Op zoek naar nog meer inspiratie? Op ons Pinterest-account hebben we nog veel meer traktaties voor je gepind! Of check dit zelfgemaakte, makkelijke én originele traktatie idee van Celine op Instagram.

Beeld hoofdfoto: Pavel Danilyuk via Pexels

interessant artikel? deel het bericht

Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ZOEK PER CATEGORIE

Ontvang de nieuwsbrief

Tijd voor jezelf

Het ultieme momentje voor jezelf, wekelijks in je inbox? Yes! Elke maandag sturen we je 3 bite-sized stukjes content, speciaal voor jou geselecteerd. Perfect voor als je 5 minuutjes voor jezelf hebt op de bank, in bed of – tja, laten we maar gewoon eerlijk zijn ;) – op de wc. 

Geen standaard nieuwsbrief, maar elke week jouw portie me-time. Mails om naar uit te kijken, voor en door zakenmama’s. 

Relaxed op vakantie met kids

Pik onze essentiële inpaklijst voor drukke moeders

De inpak-chaos vermijden en zeker weten dat je alles bij je hebt? Of je nu vertrekt naar een tropisch oord of lekker in NL blijft, wij helpen je stressvrij weg te gaan met deze ultieme inpak cheatsheet. Schrijf je hier in voor de Tijd voor jou nieuwsbrief en ontvang ‘m direct in je inbox!

Psst, ontvang je Tijd voor jou al en wil je deze inpaklijst ook in je inbox? Vul het dan alsnog even in, dan sturen we ‘m los naar je op!