Bekijk hier de nieuwste aflevering!

Snelle havermoutkoekjes met banaan en walnoten

Deze heerlijke koekjes maak je in een handomdraai en ze zijn nog voedzaam ook. De pindakaas bevat gezonde vetten en eiwitten en deze belangrijke voedingsstoffen zorgen voor een lang verzadigd gevoel. Havermout bevat langzame koolhydraten, waardoor je lange tijd energie hebt. Door het lijnzaad krijg je ook nog eens lekker veel vezels binnen. Een verantwoord tussendoortje dus zonder geraffineerde suikers. Lekker als tussendoortje voor bij de thee/koffie, voor in de lunchtrommels van de kids of neem ze mee voor tijdens een picknick!

Dit heb je nodig voor snelle havermoutkoekjes met banaan en walnoten

Ingredientenlijst (voor +/- 10 koekjes)

  • 100 gram havermout
  • 100 gram medjoul dadels (ontpit)
  • 75 gram 100% pindakaas
  • 50 gram walnoten
  • 20 gram gebroken lijnzaad
  • 2 rijpe bananen
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl (wijnsteen)bakpoeder
  • ½ tl vanillepoeder
  • Snufje zeezout
  • Optioneel: 2 el ongezoete amandelmelk

Snelle havermoutkoekjes met banaan en walnoten maken

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Week de dadels 5 minuten in warm water. Giet af.

3. Doe de dadels, de pindakaas, de walnoten en de bananen in een keukenmachine of blender en blend tot een glad mengsel. Heb je geen keukenmachine of blender? Snijd de dadels dan in stukjes en hak de walnoten fijn. Prak de bananen fijn met een vork, voeg de pindakaas, de walnoten en de dadels toe en meng goed door elkaar.

4. Doe de havermout, het lijnzaad, het kaneelpoeder, het bakpoeder, het vanillepoeder en het zeezout in een kom en roer goed door.

5. Voeg het bananenmengsel aan de kom toe en kneed tot een deegbal. Is deze wat droog? Voeg dan 2 el ongezoete amandelmelk toe en kneed nogmaals (kort).

6. Maak tien balletjes met je handen, leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk de balletjes plat met de handen of met een vork.

7. Schuif de bakplaat in de oven en bak de koekjes in circa 15 minuten goudbruin. Ze blijven zacht en worden steviger als de koekjes afkoelen.

Variatietips

  • Vervang de 100% pindakaas door een suikervrije notenpasta naar keuze.
  • Vervang de walnoten door ongezouten noten naar keuze.
  • Vervang de amandelmelk door een andere suikervrije plantaardige melk of (half)volle
    melk.
  • Vervang het kaneelpoeder door speculaaskruiden.
  • Heb je geen vanillepoeder in huis? Laat dit dan achterwege

Hoe lang kun je de havermoutkoekjes bewaren?

Je kunt de koekjes een week in een goed afgesloten bakje buiten de koelkast bewaren.

Geniet ervan!

Lees ook: Makkelijk recept voor gezonde ontbijtkoek

interessant artikel? deel het bericht

Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ZOEK PER CATEGORIE

Ontvang de nieuwsbrief

Tijd voor jezelf

Het ultieme momentje voor jezelf, wekelijks in je inbox? Yes! Elke maandag sturen we je 3 bite-sized stukjes content, speciaal voor jou geselecteerd. Perfect voor als je 5 minuutjes voor jezelf hebt op de bank, in bed of – tja, laten we maar gewoon eerlijk zijn ;) – op de wc. 

Geen standaard nieuwsbrief, maar elke week jouw portie me-time. Mails om naar uit te kijken, voor en door zakenmama’s. 

Relaxed op vakantie met kids

Pik onze essentiële inpaklijst voor drukke moeders

De inpak-chaos vermijden en zeker weten dat je alles bij je hebt? Of je nu vertrekt naar een tropisch oord of lekker in NL blijft, wij helpen je stressvrij weg te gaan met deze ultieme inpak cheatsheet. Schrijf je hier in voor de Tijd voor jou nieuwsbrief en ontvang ‘m direct in je inbox!

Psst, ontvang je Tijd voor jou al en wil je deze inpaklijst ook in je inbox? Vul het dan alsnog even in, dan sturen we ‘m los naar je op!