VOLG ZAKENMAMA OP INSTAGRAM

Celine’s favorieten: 3 fijne boeken die snel weglezen

Er is soms niets fijner dan wegkruipen met een goed boek. Heerlijk onder een dekentje in de hoek van de bank, of juist languit op een grasveld of het strand. Je kunt even helemaal opgaan in andermans leven, heerlijk! Een beetje me-time is immers heel belangrijk. Als drukke mama heb je vaak geen tijd voor een dikke roman of een ellenlange trilogie. Je zoekt juist boeken die makkelijk weglezen en waar je direct in het verhaal gezogen wordt. Deze drie boeken zijn in dat geval echte aanraders – en ze zijn ook nog Celine’s favorieten. Dan weet je dat het goed zit!

boek
© Enzo Muñoz via Pexels

1. Neem een geit – Claudia de Breij

Je leven leiden, hoe doe je dat eigenlijk? Het leven komt helaas niet met een handleiding. Vroeger werd je nog een beetje gestuurd, maar later moet je het allemaal zelf uitvogelen. Dat ‘leven voor gevorderden’ is zo makkelijk nog niet. Cabaretier Claudia de Breij ervoer dat als geen ander. Want ja, hoe doe je dat nou écht? Ze stelde die vraag aan meerdere mensen, verzamelde alle wijze tips en levenslessen en bundelde het tot een boek. Geen idee wat je doet met je leven? Je bent dus echt niet de enige!

2. Je blijft – Anna Drijver

Heb je geen zin in boeken met allerlei tips en wil je juist het dagelijkse leven even ontsnappen? In ‘Je blijft’ volgen we het leven van hechte vrienden Daaf en Dora. Ze werken als tekstschrijver en geven mensen die geen familie of vrienden meer hebben een volwaardig afscheid door hun begrafenissen bij te wonen. Het is waardevol werk, maar dat het zwaar kan zijn, is een understatement. Dat blijkt wel wanneer Anna wordt geconfronteerd met het einde van het leven en besluit te vluchten voor alles dat ze liefheeft. Wat is er aan de hand en waarom duwt ze zelfs Daaf uit haar leven?

3. Toen ik je zag – Isa Hoes

Een mooi stel dat zowel op televisie schitterde als in de buitenwereld. Van een vriendschap volgens script tot een prachtig gezin: het verhaal van Antonie Kamerling en Isa Hoes leek een prachtplaatje. De twee ontmoetten elkaar toen ze beide auditie deden voor Goede Tijden, Slechte Tijden. Wat zich werkelijk achter de deuren verschool, was een heel ander verhaal. Antonie kampte namelijk met depressies. Iedere dag worstelde de acteur met de ziekte en deed Isa haar best om het gezin te ondersteunen… tot die ene, donkere dag. Op 6 oktober 2010 maakte Antonie een einde aan zijn leven. ‘Toen ik je zag’ is een persoonlijk boek waarin Isa Hoes niet alleen de mooie momenten beschrijft, maar juist ook de pijnlijke, donkere realiteit van het leven met depressie. Een heftig boek dat goed wegleest, maar wel eentje om even voor te gaan zitten.

interessant artikel? deel het bericht

Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ZOEK PER CATEGORIE

Ontvang de nieuwsbrief

Tijd voor jezelf

Het ultieme momentje voor jezelf, wekelijks in je inbox? Yes! Elke maandag sturen we je 3 bite-sized stukjes content, speciaal voor jou geselecteerd. Perfect voor als je 5 minuutjes voor jezelf hebt op de bank, in bed of – tja, laten we maar gewoon eerlijk zijn ;) – op de wc. 

Geen standaard nieuwsbrief, maar elke week jouw portie me-time. Mails om naar uit te kijken, voor en door zakenmama’s.