VOLG ZAKENMAMA OP INSTAGRAM

7 leuke activiteiten als je met kinderen in quarantaine zit

Oh nee, daar ga je dan. Een positieve coronatest verder en nu moeten jij en je gezin isoleren. Super vervelend, helemaal als je in quarantaine zit met kinderen! Voelen jullie je over het algemeen fit en verveel je je vooral? Met deze zeven tips maak je je quarantainetijd toch nog leuk.

7 activiteiten om toch nog plezier te hebben in quarantaine
© Markus Spiske via Unsplash

1. #quarantainebaksels

In het begin van de pandemie en quarantaine leken we allemaal opeens aan het bakken geslagen. Dat was zeker geen vervelende hobby, dus waarom brengen we die niet terug? Het was immers niet voor niets een trending hashtag aan het begin van het coronavirus. Blaas het stof van de kookboeken of zoek een lekker recept online op. Wat dacht je van een cheesecake met Tony’s Chocolonely, cupcakes met Oreo of maak zelf poffertjes. Je kinderen leren er ook nog eens iets van en jullie zijn zo een middagje zoet. Smullen! 

2. Houd een thema-avond

Thuis kun je je prima vermaken. Houd een thema-avond! Doe bijvoorbeeld of je naar de bioscoop gaat. Je kunt samen met de kinderen tickets knutselen en ze ‘verkopen’. Haal je leukste outfit uit de kast, maak de kamer helemaal donker en zet een grote bak popcorn klaar.

3. Ga in huis op speurtocht

Als je in quarantaine zit met je kinderen, heb je zeeën van tijd. Genoeg tijd zelfs om je huis om te toveren tot een heuse speurtocht. Er is een schat verdwenen en de kinderen moeten ‘m vinden! Maak een schatkaart, verkleed de kleintjes als piraten en zet een route uit in huis met aanwijzingen. Plak briefjes op verschillende plekken, en laat ze onder de tafel door kruipen. Je kunt natuurlijk ook een ander thema kiezen voor de speurtocht. Wat een schik zullen ze hebben!

4. Sokpoppen

Sokpoppen zijn eigenlijk zo simpel, maar ze blijven zó leuk. Zowel baby’s als oudere kinderen kunnen ermee spelen. Zijn je kindjes oud genoeg om te knutselen en heb je spullen op voorraad? Pak een paar oude sokken erbij en ga aan de slag. Plak er oogjes op, geef ‘m (snor)haren met chenilledraad en teken met stift een gezichtje. Je kunt er ook een giraffe of aap van maken door met vilt te knutselen. Superleuk!

5. Raamtekeningen (met krijtstiften)

Heb je krijtstiften in huis? Maak dan samen een mooie raamtekening. Het is eens iets anders dan tekenen op papier of schilderen, en van de buitenkant heb je ook nog iets om te bekijken. Let wel op dat je de variant hebt die je weg kunt vegen, want sommige stiften zijn wel degelijk waterproof.

6. Verven in een zakje

Voor een jong kind is verven vaak hartstikke leuk en het is ook nog goed voor de ontwikkeling. Helaas wordt het vaak wel een kliederboel. Daarnaast stoppen kleintjes vaak van alles in hun mond, dus dan wordt verven vrij lastig. Sommige kinderen hebben een hekel aan de plakkerige structuur en vinden het nog verschrikkelijker wanneer de verf opdroogt. Laten we eerlijk zijn, dat is ook gewoon een naar gevoel.

De oplossing om kliedervrij te verven? Simpel, door het te doen in een hersluitbaar zakje! Spuit wat verf op een A4’tje en schuif dit voorzichtig in een zakje. Rits hem dicht en laat je kind zijn of haar handen over het zakje glijden om de verf te verspreiden. Je kindje kan ‘verven’ zonder zijn of haar handen (en de rest) vies te maken. Is je koter nog maar een paar maanden oud? Dan kun je beter niet te veel kleuren verf gebruiken. Zijn ze wat ouder, dan kun je bijvoorbeeld ook glitter eraan toevoegen. Pas wel op dat je niet te veel verf gebruikt, want je wil natuurlijk niet dat het zakje open spat.

7. Verkleden

Weet je nog dat je vroeger zoveel mogelijk kledingstukken probeerde te combineren? Een grote ketting van je moeder, een hoed die half over je ogen viel van je vader en een outfit waar je in verdronk. Je kunt oude kledingstukken en accessoires een tweede leven geven door ze te gebruiken als verkleedkleren. Doe ze samen in een kist en houd een verkleedmiddag. Je kunt sommige kleding ook nog pimpen met franjes, knopen en vilt. De kinderen kunnen hun creativiteit kwijt en die quarantaine wordt zo al een stuk minder saai. 

interessant artikel? deel het bericht

Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ZOEK PER CATEGORIE

Ontvang de nieuwsbrief

Tijd voor jezelf

Het ultieme momentje voor jezelf, wekelijks in je inbox? Yes! Elke maandag sturen we je 3 bite-sized stukjes content, speciaal voor jou geselecteerd. Perfect voor als je 5 minuutjes voor jezelf hebt op de bank, in bed of – tja, laten we maar gewoon eerlijk zijn ;) – op de wc. 

Geen standaard nieuwsbrief, maar elke week jouw portie me-time. Mails om naar uit te kijken, voor en door zakenmama’s.