Bekijk hier de nieuwste aflevering!

4 manieren om herinneringen van een eerste schooldag vast te leggen

De eerste schooldag van je kind is voor veel ouders een belangrijk moment. Of ze nou naar groep 1 gaan of beginnen met de middelbare school: het is een mijlpaal die je wilt koesteren. We kijken zelf met veel plezier terug op oude foto’s en video’s van vroeger, en voor kinderen is dat net zo leuk. Leg die eerste schooldag vast met deze vier creatieve manieren, zodat je altijd kunt terugkijken op die waardevolle herinneringen.

Eerste schooldag: zo leg je je herinneringen vast

Het is een memorabele dag: het moment waarop je kleintje voor het eerst naar de basisschool gaat, of je tiener het nest verlaat en terugkeert als echte brugklasser. Leg deze speciale dag vast met deze creatieve manieren.

1. Leg herinneringen van eerste schooldag vast met video of audio

Naast de oude fotoalbums legden we onze herinneringen vroeger regelmatig vast met de videocamera. Dat is inmiddels nog veel makkelijker geworden, dus maak daar vooral gebruik van! Neem een stukje film of audio op van je kind waarin je vraagt naar zijn of haar eerste schooldag. Je kunt het ook als een vlog insteken, waarbij je filmt tijdens jullie ochtendroutine, het inpakken van de tas, de weg naar school en ga zo maar door. Zo leg je niet alleen de herinneringen vast, maar zie je je kind door de jaren heen ook opgroeien.

2. Leg alles vast in een (digitaal) fotoalbum

Een van de makkelijkste manieren om deze bijzondere dag te onthouden is het maken van foto’s. De weg naar school, een foto binnen in het lokaal, de schooltas. Leg alles vast! Je kunt ze opslaan in bijvoorbeeld Dropbox of Google Drive, maar een geprint fotoalbum is net zo leuk. Daar zijn wij immers mee groot geworden, en hoe leuk is het om zo nu en dan er doorheen te bladeren! Print de foto’s uit om een album samen te stellen, of gebruik een website of app om het werk voor je te laten doen. Je kunt ook online een fotoalbum maken, bijvoorbeeld in je iPhone foto’s. Maak deze foto elk jaar zodat je aan het einde van de schoolcarrière een mooie verzameling hebt om op terug te kijken.

Tip: je kunt de foto’s van je kind ook het weekend voor de eerste schooldag maken. Het kan op de dag zelf best chaotisch of emotioneel zijn, dus zo weet je zeker dat je een goede foto hebt. 😉

3. Maak samen een tijdscapsule

Heb jij je herinneringendoos nog? Vaak is het een schoenendoos gevuld met memorabilia waar allerlei bijzondere herinneringen aan vast zitten. Zo’n herinneringendoos of tijdscapsule is ook heel leuk om aandenkens van de eerste schooldagen in te bewaren. Denk aan een naamkaartje, het eerste knutselwerkje, een sticker, het rooster, de brief die je krijgt met alle informatie en bijvoorbeeld de weektaken. 

Laat je kind de doos leuk versieren zodat het echt een persoonlijk item wordt. Doe ieder jaar iets erin dat herinnert aan die eerste dag. Je kunt er ook een notitieblaadje bijdoen waarop je schrijft welk item bij welk schooljaar hoort, zodat je dit niet vergeet.

4. Creëer een mooi kunstwerk met je kind

Het is voor jou als ouder leuk om deze dag te herinneren, maar een persoonlijke touch van je kind voegt nog meer toe. Vraag je kind om zijn eerste schooldag te tekenen. Wat vond hij het leukst vandaag? Welke juf of meester was er vandaag? Als je kindje nog jong is zal dit er wellicht niet zo uitspringen, maar het blijft leuk om hier later op terug te kijken en te zien wat hij zich herinnert van die eerste schooldag. Schrijf op de achterkant de datum en een paar notities, zodat hij het terug kan lezen. Na een paar jaar kun je alle tekeningen of kunstwerkjes samenvoegen tot een mooie collage. 

Wil je meer van Zakenmama zien? Volg ons dan op Instagram!

Lees ook: 7x simpele traktaties voor drukke moeders

Header: Mikhail Nilov via Pexels

interessant artikel? deel het bericht

Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ZOEK PER CATEGORIE

Ontvang de nieuwsbrief

Tijd voor jezelf

Het ultieme momentje voor jezelf, wekelijks in je inbox? Yes! Elke maandag sturen we je 3 bite-sized stukjes content, speciaal voor jou geselecteerd. Perfect voor als je 5 minuutjes voor jezelf hebt op de bank, in bed of – tja, laten we maar gewoon eerlijk zijn ;) – op de wc. 

Geen standaard nieuwsbrief, maar elke week jouw portie me-time. Mails om naar uit te kijken, voor en door zakenmama’s. 

Relaxed op vakantie met kids

Pik onze essentiële inpaklijst voor drukke moeders

De inpak-chaos vermijden en zeker weten dat je alles bij je hebt? Of je nu vertrekt naar een tropisch oord of lekker in NL blijft, wij helpen je stressvrij weg te gaan met deze ultieme inpak cheatsheet. Schrijf je hier in voor de Tijd voor jou nieuwsbrief en ontvang ‘m direct in je inbox!

Psst, ontvang je Tijd voor jou al en wil je deze inpaklijst ook in je inbox? Vul het dan alsnog even in, dan sturen we ‘m los naar je op!