VOLG ZAKENMAMA OP INSTAGRAM

Zweten maar! 3 home work-outs voor moeders

In beweging ben je als moeder zeker, maar tijd om te sporten zit er niet altijd in. Heb je geen zin om jezelf naar de sportschool te slepen, maar wil je eigenlijk wel een work-out knallen? Met deze home work-outs voor moeders hoef je de comfort van je huis niet eens te verlaten. Gewoon, vanuit je woonkamer. Lekker makkelijk!

Thuis sporten: maak het niet te moeilijk

Genoeg bewegen is zó belangrijk. Gelukkig krijg je als moeder vaak genoeg beweging, want je bent immers de hele dag in de weer. Een work-out schiet er nog wel eens bij in en dat is helemaal oké, maar het is natuurlijk wel goed om het weer op te pakken. Ja, ook met een druk leven en kinderen in huis! Het is belangrijk om ook aan jezelf te denken en die momenten te pakken. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Pak bijvoorbeeld je moment wanneer de kinderen slapen. Je hoeft namelijk geen uur te zweten; als je een kwartiertje sport, is het al beter dan niets. Gelukkig staat het internet vol met inspiratie. Deze drie home work-outs zijn dan ook perfect voor moeders.

Maak het vooral niet te lastig voor jezelf. Heb je geen dumbells of andere sportspullen? Gebruik dan dingen die je al in huis hebt. Vervang de dumbbells bijvoorbeeld voor flessen drinken.

3 favoriete home work-outs voor moeders

Work-out 1: 15 min total body workout met Newbornfitmama

Planken, push-ups, een stukje cardio: in deze work-out van Newbornfitmama zit een beetje van alles. Je hebt er alleen maar een yogamatje, lichte gewichten en een stoel voor nodig. Na een kwartiertje ben je alweer klaar!

Work-out 2: 15 min work-out met de kids

Je kunt het sporten nog leuker maken door het samen met de kinderen te doen. Dat kan met deze work-out van Emi Wong. Zo brengen jullie samen quality time door en zijn jullie nog goed bezig ook. Een win-win, als je het ons vraagt.

Home work-out 3: 10 min full body postpartum work-out

Ben je kort geleden bevallen en mag je beginnen met sporten? Deze work-out Is speciaal bedoeld als je recentelijk een kindje hebt gekregen en weer wilt sporten – mits je groen licht hebt gekregen, natuurlijk. Luister altijd naar je lichaam en ga niet voorbij je eigen grenzen.

Geen tijd om te sporten

Kun je de tijd echt niet vrijmaken? Ook dat snappen wij als geen ander. Wist je dat er ook oefeningen zijn die je heel gemakkelijk vanuit je bureaustoel kunt doen? Gewoon tijdens het werken! Train je billen terwijl je de waslijst aan mails beantwoordt of rek je armen even goed uit.

Probeer het daarnaast eens in een ander licht te zetten. Dertig minuten per dag bewegen red je als moeder makkelijk. Waarschijnlijk doe je dat al. De kids tillen op de trap, lopend of fietsend naar de opvang, samen spelen of dansen, even buiten voetballen en ga maar door. Mama zijn vraagt veel energie – zowel mentaal als fysiek. Geen probleem dus als je vandaag liever de video’s van Zakenmama wilt bingewatchen. 😉  Zolang je maar in beweging blijft, dan is het helemaal prima!

 

Beeld: Ketut Subiyanto via Pexels

interessant artikel? deel het bericht

Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ZOEK PER CATEGORIE

Ontvang de nieuwsbrief

Tijd voor jezelf

Het ultieme momentje voor jezelf, wekelijks in je inbox? Yes! Elke maandag sturen we je 3 bite-sized stukjes content, speciaal voor jou geselecteerd. Perfect voor als je 5 minuutjes voor jezelf hebt op de bank, in bed of – tja, laten we maar gewoon eerlijk zijn ;) – op de wc. 

Geen standaard nieuwsbrief, maar elke week jouw portie me-time. Mails om naar uit te kijken, voor en door zakenmama’s.