Bekijk hier de nieuwste aflevering!

Even eropuit: 5x de leukste kinderboerderij in Zuid-Holland

Eén van de leukste uitjes is toch wel een tripje naar de kinderboerderij. Heerlijk in de buitenlucht één worden met de natuur en dieren kijken. Pasgeboren lammetjes, kakelende kippen of de koeien die je op 10 meter afstand al ruikt. Een dagje naar de kinderboerderij is altijd een goed idee! Indoor activiteiten zijn misschien leuk, maar het is ook lekker om er eens buiten op uit te gaan. Ga eens naar een kinderboerderij in Zuid-Holland. Deze vijf wil je proberen!

Kinderboerderij Zuid-Holland
© Rowan S via Unsplash

De Molenwei

Wil je dat je kind tijdens het uitje ook nog wat opsteekt? Dan zit je bij De Molenwei goed! Er staan overal bordjes met feiten over de boerderijdieren en ze organiseren vaak iets leuks, zoals het Schaapscheerfeest. Wil je jouw kind meer leren over dieren en de natuur? Dan kun je hem opgeven om een jaar lang les te volgen.

Adres: Brammertstraat 10, 3084 RV Rotterdam

Openingstijden:
maandag t/m zondag van 08.30 – 16.30

Tanthof

Even knuffelen met de dieren om daarna te pootje te baden, dat klinkt toch heerlijk? Op kinderboerderij Tanthof in Delft kan het allemaal. Naast de standaard boerderijdieren, zoals varkens, schapen en kippen, vind je hier ook papegaaien, honingbijen en eenden. Te leuk! Op het ‘Knuffelplein’ kun je kroelen met de Vlaamse Reuzen. Zijn ze iets te groot voor je koter? Tanthof heeft ook kleinere konijnen, die een aai zo nu en dan best gezellig vinden.

Naast de kinderboerderij heeft Tanthof ook een waterspeeltuin. In de ondiepe speelgoot kunnen kinderen even afkoelen. Zijn ze uitgespetterd? Dan kunnen ze hun energie kwijt op de speeltoestellen of op het blotevoetenpad. Het perfecte, veelzijdige uitje voor een middagje weg!

Adres: Kalfjeslaan, ter hoogte van nummer 150, Delft

Openingstijden:
1 mei tot 1 oktober: dinsdag tot en met zondag van 10.00 – 17.30
1 oktober tot 1 mei: woensdag tot en met zondag van 10.00 – 16.30
Van 1 oktober tot 1 mei is de waterspeeltuin gesloten

‘t Geertje

Al meer dan zeven decennia doet de naam Van Rijn een belletje rinkelen in Zoeterwoude. Het familiebedrijf begon in 1948 met een boerderij dat over de jaren heen steeds is overgenomen door de kinderen. Inmiddels heeft ‘t Geertje, dat in 1982 werd vernoemd naar de locatie, behoorlijk uitgebreid en zijn ze een biologische productieboerderij. Je kunt een hapje eten bij het boerderijrestaurant en ze hebben een boerenlandwinkel waar je zelfgemaakte kaas, jams, sappen, schapencrème, vlees en zuivel kunt kopen. Kinderen kunnen hier hun lol op: ze kunnen namelijk geiten voeren, een flesje geven en mogen een ritje maken op een pony. Er is ook een wandelpad voor kindjes vanaf twee jaar oud, waar je kleintje heerlijk kan klauteren.

Adres: Geerweg 7, 2381 LT Zoeterwoude

Openingstijden:
maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00
zondag van 11.00 tot 17.00

Pluk!

De kleinschalige kinder- en zorgboerderij Pluk! is er niet zomaar een. Ze vangen hier veel dieren op die helaas toch geen thuis meer hebben, bijvoorbeeld omdat de eigenaar er geen tijd voor heeft. Minipaardjes, katten, varkens, ezels, cavia’s, schapen: je kunt hier je ogen uitkijken.

Het mooie aan deze kinderboerderij zijn toch wel de medewerkers. Pluk! werkt samen met Reakt, waar ze mensen mensen een verslavingsachtergrond of psychische problemen helpen om werk te vinden en gezond te leven. Samen verzorgen ze de dieren, werken ze in de tuinen en onderhouden ze de winkel. Een prachtige locatie met een prachtig verhaal!

Adres: Loosduinse Hoofdstraat 1184A, 2552 AV Den Haag

Openingstijden:
woensdag t/m zondag van 10.00 tot 16.00

Dierendal

In Dierendal in Waddinxveen kun je niet alleen schapen, pauwen en (water)vogels bewonderen, maar ook katten en knaagdieren wonen op deze boerderij. Er worden regelmatig educatieve activiteiten georganiseerd waar kinderen aan mee kunnen doen. Dierendal heeft daarnaast een sociale functie, want er werken ook mensen met een functiebeperking.

Adres: Burgemeester Warnaarplantsoen, Jan Dorrekenskade-Oost 5, 2741 HT Waddinxveen

Openingstijden:
maandag t/m vrijdag van 07.30 tot 16.30
zaterdag van 09.00 – 16.30
zondag van 12.00 – 16.00

interessant artikel? deel het bericht

Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ZOEK PER CATEGORIE

Ontvang de nieuwsbrief

Tijd voor jezelf

Het ultieme momentje voor jezelf, wekelijks in je inbox? Yes! Elke maandag sturen we je 3 bite-sized stukjes content, speciaal voor jou geselecteerd. Perfect voor als je 5 minuutjes voor jezelf hebt op de bank, in bed of – tja, laten we maar gewoon eerlijk zijn ;) – op de wc. 

Geen standaard nieuwsbrief, maar elke week jouw portie me-time. Mails om naar uit te kijken, voor en door zakenmama’s. 

Relaxed op vakantie met kids

Pik onze essentiële inpaklijst voor drukke moeders

De inpak-chaos vermijden en zeker weten dat je alles bij je hebt? Of je nu vertrekt naar een tropisch oord of lekker in NL blijft, wij helpen je stressvrij weg te gaan met deze ultieme inpak cheatsheet. Schrijf je hier in voor de Tijd voor jou nieuwsbrief en ontvang ‘m direct in je inbox!

Psst, ontvang je Tijd voor jou al en wil je deze inpaklijst ook in je inbox? Vul het dan alsnog even in, dan sturen we ‘m los naar je op!