Bekijk hier de nieuwste aflevering!

Review: Met heel mijn hart – Esmée Noëlle van Rijn

Wat als je ideale plaatje van huisje, boompje, beestje gevoelsmatig opeens van je af wordt genomen? Of je nu zelf de relatie verbreekt of niet, je wereld stort in, je hart huilt en het lijkt alsof het nooit meer goed komt. Hoe zorg je dan dat je jezelf weer opbouwt? Weer van het leven en van jezelf kunt houden? Dat is iets wat Esmée Noëlle van Rijn heeft meegemaakt en prachtig heeft weten te omschrijven in haar boek Met heel mijn hart. Als onderdeel van de Zakenmama boekenclub hebben we dit boek gelezen en laten je in dit artikel weten wat je er van kunt verwachten.

Heftig en prachtig tegelijk

Intens liefdesverdriet, je gunt het niemand. In het boek vertelt Esmee ons over haar liefdesverhaal, van hoe het begon, haar relatie, de geboorte van hun zoon, miskraam van hun tweede kindje, tot de break-up, rouw en de wederopbouw van haar leven. Het verhaal is compleet, open en eerlijk vertelt en dat maakt dat je enorm met Esmee meeleeft. Of je nu nu zelf een keer hebt meegemaakt of niet, het komt binnen. Zeker als je het verhaal niet alleen leest, maar luistert en het Esmee first-hand hoort vertellen.

Therapie

In Met heel mijn hart staat het opbouwen van jezelf na een verbroken relatie centraal. Esmée neemt de lezer mee naar verschillende soorten therapie en alternatieve geneeswijzen: haptotherapie, ayahuasca, familieopstellingen en cacaoceremonies. Het komt allemaal in detail voorbij. En ondanks dat Esmée haar eigen verhaal en ervaring vertelt, doet ze dit op zo’n manier dat je heel veel wijzer wordt over deze therapieën en geneeswijzen en wat het met je kan doen. Ook deelt ze terloops boeken, meditatieapps en podcasts die haar hebben geholpen in de wederopbouw van zichzelf.

Co-ouderschap

Daarnaast is er ook een hoop praktische zaken te regelen, zoals een co-ouderschapsplan. Waar begin je?
Stap voor stap worden we ook hier in meegenomen. Niet alleen in de praktische zaken, maar ook wat het emotioneel teweeg brengt om je kind te missen en elke keer oog in oog te staan met je ex bij de overdracht. We zijn als lezer ook getuigen van hoe die ontwikkeling gaat. Van de hartzeer tot aan vergeving en weer goed met elkaar kunnen omgaan omwille van hun zoon. En hoewel we dat nu heel eenvoudig in één zin samenvatten zijn de stappen om van a naar b te komen natuurlijk niet zo eenvoudig.

Reactie Celine op Met heel mijn hart:

“Wat een prachtig en krachtig boek. Hoe verdrietig het ook is, hoe mooi om te lezen hoe Esmée hier als een nog krachtiger mens uit is gekomen. Meermaals heb ik met tranen in mijn ogen (en soms biggelend over mijn wangen) geluisterd naar dit boek. Ademloos en vol respect voor Esmée. Vrouw, wat heb ik een bewondering voor je. Dank voor je openhartige boek en de vele lessen in zelfliefde die je me hebt geleerd. Dit boek is een aanrader voor iedereen die van zelfontwikkeling houdt. Daarnaast gok ik dat het heel veel troost en herkenning biedt voor vrouwen die zelf ook door een break-up zijn gegaan” – Celine Verhoef

Benieuwd naar het boek van deze maand? Check het in onze boekenclub en lees mee!

Lees ook: Celine’s favorieten: 3 fijne boeken die snel weglezen

interessant artikel? deel het bericht

Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ZOEK PER CATEGORIE

Ontvang de nieuwsbrief

Tijd voor jezelf

Het ultieme momentje voor jezelf, wekelijks in je inbox? Yes! Elke maandag sturen we je 3 bite-sized stukjes content, speciaal voor jou geselecteerd. Perfect voor als je 5 minuutjes voor jezelf hebt op de bank, in bed of – tja, laten we maar gewoon eerlijk zijn ;) – op de wc. 

Geen standaard nieuwsbrief, maar elke week jouw portie me-time. Mails om naar uit te kijken, voor en door zakenmama’s. 

Relaxed op vakantie met kids

Pik onze essentiële inpaklijst voor drukke moeders

De inpak-chaos vermijden en zeker weten dat je alles bij je hebt? Of je nu vertrekt naar een tropisch oord of lekker in NL blijft, wij helpen je stressvrij weg te gaan met deze ultieme inpak cheatsheet. Schrijf je hier in voor de Tijd voor jou nieuwsbrief en ontvang ‘m direct in je inbox!

Psst, ontvang je Tijd voor jou al en wil je deze inpaklijst ook in je inbox? Vul het dan alsnog even in, dan sturen we ‘m los naar je op!