VOLG ZAKENMAMA OP INSTAGRAM

Search
Close this search box.

9x de leukste podcasts voor werkende moeders

Pak jij wel eens een momentje voor jezelf? Gewoon om te relaxen of jezelf te laten inspireren? Als werkende moeder weet je soms niet waar je de tijd vandaan moet halen. Na een lange dag heb je wellicht geen concentratie voor een boek en in een work-out heb je niet altijd zin. Zet dan eens een podcast op! Ideaal als je in de auto zit naar het werk of naar de kinderdagopvang, of als je iets laagdrempeligs zoekt tijdens de lunchpauze. Deze 9 podcasts over werk en moederschap zijn bij de werkende moeders van Zakenmama favoriet!

3x podcasts over werk en moederschap

1. Topmoeders
Het combineren van je carrière terwijl je ook nog je kroost opvoedt is een uitdaging waar het bij Zakenmama allemaal om draait. Ook in de podcast Topmoeders staat deze vraag centraal. Online lijkt iedereen het voor elkaar te hebben, maar het tegenovergestelde is vaak waar. Hoe zit het met de sociale druk voor jonge moeders? Op welke plek komt je carrière te staan in een gezin? En hoe ga je om met mom guilt? Dat en meer wordt in tien afleveringen besproken.

Je luistert naar Topmoeders via Spotify.

2. New Female Leaders
Al zeven seizoenen lang inspireert New Female Leaders met haar podcast over authentiek vrouwelijk leiderschap. Samen met andere vrouwelijke leiders praat Caroline Glasbergen over de kracht van kwetsbaarheid, de loonkloof, genderongelijkheid, racisme, leiden vanuit feminiene energie, omgaan met imposter syndroom en groeien als leider en mens terwijl je vijf kinderen hebt. Een kleine greep uit een groot aanbod van prikkelende en fascinerende afleveringen. Leer meer over impact maken als vrouw zonder dat je jezelf en jouw waarden uit het oog verliest. Female Leaders is een hele grote aanrader als je je graag laat inspireren over alles wat te maken heeft met werk en jezelf optimaal ontwikkelen.

Je luistert naar New Female Leaders via Spotify of Apple Podcast.

3. Zakenmama podcast
Natuurlijk kunnen we de allerleukste podcast niet vergeten: de Zakenmama podcast! 😉 Er zijn heel veel podcasts die de mooie momenten en struggles van het ouderschap bespreken, maar bij Zakenmama focussen we juist op de combinatie werk en moederschap. De gemiddelde dag van een zakenmama is vaak een hoop heen-en-weer geren en jezelf opsplitsen. Lunch maken voor de kids, naar school brengen, brandjes blussen op het werk, kinderen ophalen, eten maken, iets leuks doen met je partner en ook nog iets sociaals doen. Hoe dan?! Onze podcast afleveringen variëren van 25 tot 55 minuten en bevatten ieder iets unieks: de ervaringen van andere zakenmama’s! Founder, ondernemer en mama-van-twee Celine interviewt werkende moeders over hun gezinsleven, hun werk en hoe zij de combinatie volhouden. Je vindt de Zakenmama podcast op Spotify en Apple Podcasts. Benieuwd naar de (kortere) videovorm? Die vind je op ons YouTube-kanaal.

Daarnaast zijn we laatst gestart met een nieuwe reeks: de Zakenmama expert podcast! 1x in de maand nodigen we een expert uit om te vertellen over diverse onderwerpen. Je luistert naar de Zakenmama podcast via Spotify of Apple Podcast.

Lees ook: 4 tips om je passie te vinden

Een momentje voor jezelf is zo belangrijk. Deze podcasts over werk en moederschap zijn perfect voor de werkende moeder die even wilt relaxen!
© Andrea Piacquadio via Pexels

3x podcasts over het moederschap

1. Mama doet ook maar wat
De titel van de podcast zegt het al: alle moeders doen eigenlijk maar wat. In de podcast praat Kekmama over van alles waar je als moeder mee te maken krijgt. De verschillende interviews met experts en persoonlijke verhalen van andere moeders zijn stuk voor stuk inspirerend. Ze steken je tegelijkertijd een hart onder het riem, want als ouders doen we allemaal ons best. Van seks na de bevalling, body positivity, kinderen die gepest worden of een topsporter als kind tot omgaan met de peuterpuberteit. Rauw, open en zonder enkele beoordeling, daar houden we van!

Je luistert naar Mama Doet Ook Maar Wat via Spotify.

2. Dubbel Zen
Doete is verloskundige, zwangerschapsexpert en mama van Lotte. Ze deelde al eerder haar verloskundige kennis in De 9 Maanden Podcast en inmiddels heeft ze nog veel meer om over te vertellen, namelijk haar ervaring met het moederschap. De podcast Dubbel Zen is inmiddels twee seizoenen rijk. Experts delen hun kennis en tips over flesweigeren, de kraamperiode en kinderfysiotherapie. In het tweede seizoen vraagt Doete andere moeders naar hun ervaringen met de bevalling, het moederschap en alles wat erbij komt kijken. 

Je luistert naar Dubbel Zen via Spotify.

3. Mama’en – De Podcast
De periode na de bevalling is een tijd van wennen, héél veel wennen. Er komt enorm veel bij kijken en daar mag wel eens meer over worden gesproken. In haar podcast Mama’en stipt Nina Pierson, samen met experts, allerlei punten aan die je als kersverse moeder in die eerste duizend dagen doormaakt. De vraag ‘Is de norm wel normaal?’ lijkt hierbij centraal te staan. Een hele interessante en verhelderende podcast, met iedere aflevering weer een uniek perspectief.

Je luistert naar Mama’en – De Podcast via Spotify en Apple Podcasts.

3x podcasts voor jou

1. Vrouwmibo
Een vrijdagmiddagborrel zonder dat je daarvoor de deur uit moet, dat is ook wel eens fijn. In de podcast Vrouwmibo worden iedere week de vermakelijkste verhalen gedeeld. In drie kwartier bespreken Sophie, Nina en Iris van alles dat ze hebben meegemaakt – lekker open en zonder gêne. We zijn immers allemaal maar mensen! 

Je luistert naar Vrouwmibo via Spotify.

2. Momflow meditaties – voor zwangeren en moeders
Ervaar je veel druk in je leven, valt de zwangerschap zwaarder dan verwacht of wil je gewoon even bewust ontspannen? De meditatie podcast van Sabine Stroeken-Visser is speciaal opgericht voor zwangere vrouwen en moeders met jonge kinderen. De meditaties variëren van 5 minuten tot 20 minuten. Ideaal voor drukke moeders die zo toch een momentje voor zichzelf kunnen creëren.

Je luistert naar Momflow meditaties via Spotify.

3. DAMN, HONEY
Ben je op zoek naar een podcast die alleen gericht is op het werk, maar die ook niet schroomt om te zeggen waar het op staat en alles bespreekt? In de podcast DAMN, HONEY brengen Marie Lotte en Nydia, samen met een gast, wekelijks topics aan het licht waar genoeg mensen mee in aanraking komen, maar waar eigenlijk nog te weinig over wordt gesproken. Onderwerpen als de zorg-/werkverdeling, imposter syndrome, de loonkloof en de overgang worden besproken, maar er wordt ook gepraat over vrouwen in de politiek, seksspeeltjes en het klimaat. Van alles wat, dus! 

Je luistert naar DAMN, HONEY via Spotify en Apple Podcasts.

Lees ook: Ik kan dit! 4 ervaringen van moeders die het roer omgooiden

Beeld: Antoni Shkraba via Pexels

interessant artikel? deel het bericht

Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ZOEK PER CATEGORIE

Search

Ontvang de nieuwsbrief

Tijd voor jezelf

Het ultieme momentje voor jezelf, wekelijks in je inbox? Yes! Elke maandag sturen we je 3 bite-sized stukjes content, speciaal voor jou geselecteerd. Perfect voor als je 5 minuutjes voor jezelf hebt op de bank, in bed of – tja, laten we maar gewoon eerlijk zijn ;) – op de wc. 

Geen standaard nieuwsbrief, maar elke week jouw portie me-time. Mails om naar uit te kijken, voor en door zakenmama’s.