VOLG ZAKENMAMA OP INSTAGRAM

4 tips om je passie te vinden

Als zakenmama ben je zo druk dat het soms lastig kan zijn om te ontspannen. Netflix staat vast op het avondprogramma als de kids in bed liggen, maar dat geeft je niet écht energie. Liever heb je iets waar je hart sneller van gaat kloppen en waar je batterij weer vol van oplaadt: een passie. Maar hoe vind je die? We geven je vier fijne tips om als drukke werkende moeder je passie te vinden.

Tip 1: Creëer ruimte voor jezelf

Misschien niet de eerste tip die je verwacht, maar wel de allerbelangrijkste. Wil je als drukke moeder je passie vinden, dan is het onmisbaar om tijd voor jezelf te creëren. Hoeveel je ook van je kids en je werk houdt, je dagelijkse routine (lees: chaos) houdt vaak weinig ruimte over voor jou. Oftewel: die speurtocht naar en het uitleven van je passie schieten er al snel bij in naast alle afspraken, iedereen de deur uitkrijgen, deadlines, poepluiers, huishoudelijke taken en de 200 andere items op je dagelijkse to do lijst.

Herkenbaar? 😉 Start dan eens met het bewust inplannen van tijd voor jezelf en je passie. Een fijne manier om dit te doen is het zogenaamde ‘omgekeerd plannen’. Deze planwijze zorgt ervoor dat je jezelf niet op de allerlaatste plek zet, zonder dat je dagelijkse verplichtingen erbij inschieten. Lees er hier alles over.

Tip 2: Probeer, probeer… en probeer nog meer

Op een ochtend wakker worden met dé openbaring van je passie: het is een leuk idee, maar niet erg waarschijnlijk. Plan daarom een wekelijkse of maandelijkse passie-date met jezelf (of een gelijkgestemde vriendin) en probeer van alles uit. Van kookclub tot een compleet nieuwe sport en van een creatieve hobby tot interessante boeken om te lezen. Alles kan.

Je zult waarschijnlijk een hoop dingen doen die het nét (of helemaal) niet zijn, maar dat is juist leuk. Geniet van het proces en de ingeplande tijd voor jezelf. Kijk wat goed voelt, energie geeft en een lach op je gezicht brengt. Je verdient het, mama!

Weet je echt niet waar je moet beginnen? Dan kunnen de volgende vragen je helpen. Pak je journal, mediteer of denk er simpelweg over na in de twee kalme minuten die je dagelijks onder de douche hebt.

Vragen die helpen om je passie te vinden:

  • Wat vond je als kind geweldig om te doen?
  • Waar kun je jezelf helemaal in verliezen, zodat de tijd voorbij vliegt?
  • Waar voel je je van opgeladen?
  • Welke activiteit/gedachte spookt al jaren door je hoofd en kun je maar niet loslaten?
  • Waar ben je stiekem een beetje jaloers op, als je het andere mama’s/mensen ziet doen?

 

Lees ook: Het belang van me-time: deze leuke dingen kun je doen

Passie vinden
© Viktoria Alipatova via Pexels

Tip 3: Trek het los van je werk

Als ambitieuze zakenmama zie je overal kansen en grijp je die het liefst met beide handen aan. En hoe cool is het als je van je passie je side-hustle kan maken, vervolgens nooit meer hoeft te werken en een groot Pinterest-waardig huis kunt kopen? Mama vloggers, die interieur guru’s of Instagram accounts vol schoonmaak hacks… dat kan jij ook!

Hoe tof het ook is om uiteindelijk geld te verdienen met een passie, het is geen slim idee om je passie te vinden met dat einddoel in gedachten. De kans is groot dat je namelijk niet uitkomt bij je échte passie (want hoe winstgevend gaan die haakwerkjes die je met zoveel liefde maakt, zijn?).

Dit is een onmisbare mindset shift om je passie te vinden als drukke moeder, vooral als je al werkt. En laten we eerlijk zijn: als zakenmama heb je niet één, maar twee banen die al om je aandacht vragen. Gun jezelf de rust en trek je nieuwe passie – in ieder geval in het begin – even helemaal los van je liefde om te werken.

Tip 4: Geen druk, mama!

Van de meest zorgzame mama en liefste partner tot de beste vriendin, collega, baas, dochter en zelfs buurvrouw: als zakenmama’s doen we het graag zo goed mogelijk voor alles en iedereen. Dat kan best wel wat druk opleveren (understatement van het jaar? ;)). En laat dat nou precies datgene zijn dat je compleet mag laten varen in dit geval.

Haal alle druk van het onderwerp af. Druk om binnen een bepaalde tijd je passie te vinden, maar ook om die passie zo goed mogelijk uit te voeren. Ga je naar een kookclub, dan hoef je niet de beste te zijn. Wil je meer lezen, dan hoeft je niet meer en meer boeken op je ‘gelezen’-lijstje te zetten. En ga je samen met die vriendin naar je nieuwe salsa-lessen, dan is het ook helemaal oké om een keer niet te gaan. Doe eens puur en alleen wat goed voelt voor jezelf, op jouw manier. Dat mag altijd, maar helemaal als het om je passie gaat.

Hebben deze tips geholpen? Deel het met ons op Instagram!

interessant artikel? deel het bericht

Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ZOEK PER CATEGORIE

Ontvang de nieuwsbrief

Tijd voor jezelf

Het ultieme momentje voor jezelf, wekelijks in je inbox? Yes! Elke maandag sturen we je 3 bite-sized stukjes content, speciaal voor jou geselecteerd. Perfect voor als je 5 minuutjes voor jezelf hebt op de bank, in bed of – tja, laten we maar gewoon eerlijk zijn ;) – op de wc. 

Geen standaard nieuwsbrief, maar elke week jouw portie me-time. Mails om naar uit te kijken, voor en door zakenmama’s.