VOLG ZAKENMAMA OP INSTAGRAM

Search
Close this search box.

Zakenmama in the spotlight: Lindsay van der Meijs

Na twaalf jaar haar eigen salon te hebben gerund, was Lindsay van der Meijs toe aan iets anders. In deze editie van Zakenmama in the spotlight vertelt Lindsay hoe een spontaan idee uiteindelijk uitdraaide tot een een nieuw bedrijf waar ze inmiddels iedere dag haar plezier én inkomsten uit haalt. Hoe ze dat allemaal doet, naast het leven als mama-van-twee, vertelt ze uitgebreid.

Zakenmama in the spotlight: ervaringen van werkende moeders

Bij Zakenmama zijn we altijd benieuwd hoe het leven van andere werkende moeders eruitziet. Hoe houden zij alle ballen hoog? Wat voor werk doen zij en wat is hét advies dat ze aan andere zakenmama’s zouden meegeven? Vandaag vragen we ondernemer Lindsay het hemd van het lijf .

Even voorstellen! Wie ben jij en wat doe je?
“Hi, mijn naam is Lindsay van der Meijs, geboren in Monster en ik ben 31 jaar jong. Na de middelbare school heb ik de opleiding schoonheidsspecialiste afgerond. Ik heb ook meerdere cursussen in de schoonheidsbranche gevolgd. Inmiddels ben ik alweer tien jaar samen met mijn vriend Nand. Wij hebben elkaar leren kennen op het festival Mysteryland en we woonden ook nog eens dicht bij elkaar. Samen hebben wij twee prachtige dochters: Liv is 5 jaar en Noor is 1 jaar. De man heeft het maar zwaar te verduren met al die vrouwen in huis, haha!”

Klinkt als een gezellige boel! En wat voor werk doe je dan?
“Ik werk als ondernemer. Ik heb twaalf jaar lang een eigen schoonheidssalon gehad maar daar haalde ik geen voldoening meer uit. Toen ik zwanger was van Liv en we het babykamertje gingen inrichten, kon ik eigenlijk niet vinden wat ik in mijn hoofd had. Toen kwam er een idee op in mijn hoofd en ik dacht: dit zou ik zelf misschien ook wel kunnen maken.

Na tweeënhalf jaar met het idee rondgelopen te hebben in mijn hoofd, heb ik een naaimachine gekocht. Ik had echt nul ervaring en ik had nog nooit iets gemaakt met een naaimachine. Ik ben gaan oefenen en oefenen en in het begin ging het niet vlekkeloos, maar de aanhouder wint en opgeven is geen optie. Na vele positieve reacties en vragen van mensen of ik het ook verkocht, kwam het volgende idee op in mijn hoofd. Een eigen webshop met baby lifestyleproducten, zoals dekentjes, omslagdoeken, knuffeldoekjes, hydrofiele doeken enzovoort. Dit liep zo goed en ik haalde er zoveel voldoening uit dat ik gestopt ben met de salon en mijn aandacht volledig op de webshop heb gericht. Heerlijk om nu bijna dagelijks bezig te zijn met hetgeen wat ik het leukste vind om te doen. Sinds kort heb ik ook een borduurmachine, zo kan ik alle producten die ik maak personaliseren.”

Wat gaaf zeg! Hoe was het voor jou om je salon op te zeggen en in het diepe te springen?
“Het was zeker spannend om te stoppen met mijn salon en alleen nog maar voor de webshop te gaan. Want wat als het niet ging lukken en ik helemaal geen bestellingen zou krijgen, wat dan? Maar soms moet je een sprong in het diepe maken en je hart volgen, want uiteindelijk werd ik niet meer gelukkig van de salon, maar ik werd (en word!) wel heel erg gelukkig van de webshop. En ik ben zo trots op mijn mooie producten dat ik heel graag die sprong in het diepe wilde maken. Wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb, van elke bestelling die er binnenkomt word ik zo gelukkig dat ik weet dat dit de juiste keuze is geweest voor mij.”

En hoe bevalt het maken van de producten tot nu toe?
“Het leukste wat ik vind aan het maken van mijn producten, is dat je van een paar lapjes stof naar een mooi, zacht en fijn product gaat waar een kindje en zijn of haar mama/papa heel blij van gaan worden.”

Wat is de belangrijkste les die je tot nu toe hebt geleerd?
“De belangrijkste les die ik tot nu toe heb geleerd van mijn eigen bedrijf is dat niks vanzelf gaat (logisch), maar als het dan lukt, dat ik dan toch wel echt een trots momentje heb. En je bent met een eigen bedrijf natuurlijk ook nooit echt helemaal vrij, want er is altijd wel wat te doen.”

Hoe zit een werkdag er bij jou meestal uit? En hoeveel werk je uur gemiddeld?
“Ik begin ‘s ochtends altijd met het printen van de bestellingen. Daarna ga ik de stoffen knippen die ik nodig heb. En dan komt het leukste gedeelte van de geknipte stoffen: het mooie eindproduct in elkaar zetten. Zo leuk om dan het eindresultaat te zien. 

Als ondernemer zit je natuurlijk nooit stil en ben je altijd wel met je bedrijf bezig. Ik heb twee vaste dagen dat Noor naar de oppas gaat en ik dan lekker kan doorwerken. Als Noor dan thuis is en op bed ligt, ga ik vaak nog even aan de slag en de avonden worden ook niet overgeslagen. Ik heb geen aantal vaste uren die ik maak in de week, maar elk vrij uurtje dat ik heb, besteed ik aan de webshop.”

Welke gebeurtenis of welk moment in je leven maakt jou het meest trots?
“Op persoonlijk gebied staat met stip op nummer 1 de geboorte van mijn mooie meiden. Op zakelijk gebied ben ik vooral heel trots dat ik mijn hart heb gevolgd en nooit heb opgegeven als het even tegen zit.”

Hoe ziet jouw/jullie dag eruit als een van de kindjes ziek is?
“Het voordeel van eigen ondernemer zijn, is dat je je eigen tijd kan indelen. Dus als één van de meiden ziek is, ben ik er voor ze en ga ik vaak ‘s avonds nog even wat doen.”

Heb je wel eens te maken gehad met momshaming?
“Gelukkig heb ik daar nog nooit mee te maken gehad. Ik vind het dus ook echt erg dat moeders elkaar kunnen afvallen. Iedereen mag doen hoe ze het zelf willen. Laten wij moeders elkaar wat meer steunen in plaats van elkaar afvallen, dat maakt het leven gelijk een stuk leuker.”

Bij Zakenmama houden we van groots denken. Wat zijn jouw zakelijke dromen of ambities voor de toekomst?
“Je moet altijd blijven dromen. Mijn droom en ambitie is om groter te worden met mijn bedrijf en dat mijn producten in verschillende babywinkels te koop zijn. En zoveel mogelijk baby’s blij maken met mijn producten.”

Wat voor advies zou jij je jongere zelf geven met de kennis die je nu hebt?
“Niet zo onzeker zijn en trek je niks aan van wat anderen over je zeggen. Je komt er wel met hard werken en wees eens wat trotser op jezelf.”

Wat zou je andere zakenmama’s graag mee willen geven?
“Mijn tip voor alle (zaken)mama’s. Geloof in jezelf en wees trots op alles wat je doet. Mijn motto is: leef met de dag, niemand heeft je de morgen beloofd. 

Dus lieve mama’s (to be), leef, geniet en wees lief en trots op jezelf. Er is er maar 1 van jou en wees daar zuinig op! ;-)”

Deel ook jouw verhaal

Heel mooi advies van Lindsay, en wij staan er helemaal achter! Benieuwd geworden naar haar prachtige producten? Check dan snel haar Instagram-pagina. Wil jij ook jouw verhaal delen? Vul dan het formulier in voor Zakenmama in the spotlight!

Lees ook: Zakenmama in the spotlight: Gaby Dam

Beeld: Pics by Naomi Boerboom

interessant artikel? deel het bericht

Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ZOEK PER CATEGORIE

Search

Ontvang de nieuwsbrief

Tijd voor jezelf

Het ultieme momentje voor jezelf, wekelijks in je inbox? Yes! Elke maandag sturen we je 3 bite-sized stukjes content, speciaal voor jou geselecteerd. Perfect voor als je 5 minuutjes voor jezelf hebt op de bank, in bed of – tja, laten we maar gewoon eerlijk zijn ;) – op de wc. 

Geen standaard nieuwsbrief, maar elke week jouw portie me-time. Mails om naar uit te kijken, voor en door zakenmama’s.