VOLG ZAKENMAMA OP INSTAGRAM

Search
Close this search box.

Zakenmama in the spotlight: Jacqueline Steenbeek

Zwanger zijn is een prachtig iets, maar het vraagt ook veel van je lichaam. Hoe kun je je baby in je buik al optimaal ondersteunen? Met die vraag ging Jacqueline Steenbeek aan de slag. Slechts een paar weken geleden lanceerde ze haar bedrijfskindje MOM PWDR met haar vriend, waarmee ze voedingssupplementen maakt voor als je zwanger bent. Daarnaast is ze ook nog eigenaar van een echopraktijk, heeft ze samen met Derk twee kindjes én is ze in verwachting van de derde! Hoe doet ze dat toch allemaal? In de rubriek ‘Zakenmama in the spotlight’ geeft Jacqueline een kijkje in haar leven.

Twee bedrijven, twee kinderen én zwanger: Jacqueline deelt haar verhaal

Bij Zakenmama willen we zoveel mogelijk mensen inspireren en laten zien dat we allemaal gewoon mensen zijn die hun best doen. Daarom zetten we regelmatig een zakenmama in de spotlight en doet zij haar verhaal. Jacqueline Steenbeek is moeder van twee kindjes en in verwachting van de derde. Samen met haar vriend Derk runt ze maar liefst twee bedrijven. Ze vertelt hoe die bedrijven tot stand zijn gekomen, waarom ze is gestopt als verloskundige en over haar grootste dromen als ondernemende mama. Lees snel verder!

Even voorstellen! Wie ben je, wat is je leeftijd en wat heb je gestudeerd?
“Hi, mijn naam is Jacqueline Steenbeek, geboren in Den Bosch en ik ben 34 jaar jong. Na de middelbare school ben ik gaan studeren in Maastricht en heb ik de opleiding ‘Academie Verloskunde’ gedaan. Afgelopen jaar heb ik ook nog de opleiding tot ‘Hormoon Therapie’ afgerond van Hormoon Community Nederland.”

Hoe ziet jouw relatie eruit?
“Ik ben samen met mijn vriend Derk Boerrigter. Hij is oud-profvoetballer van onder andere Ajax Amsterdam en Celtic Glasgow. Hij woonde al in Schotland en we hebben elkaar ontmoet via een vriend van ons. Na wat over en weer daten in Nederland en Schotland heb ik besloten om mijn beroep als verloskundige neer te leggen en ben ik bij Derk ingetrokken in Glasgow. Daar heb ik geprobeerd om aan het werk te komen als verloskundige, maar door een wirwar aan regeltjes en wetten ben ik na twee jaar proberen daarmee gestopt. Wel heb ik nog als model gewerkt. Ook heb ik in een high-end kledingwinkel gewerkt. Op die manier heb ik zelf ook een heel sociaal leven opgebouwd in Schotland.”

Hoeveel kinderen heb je en hoe oud zijn ze?
We hebben twee kinderen en ik ben op het moment van schrijven zwanger van de derde. De oudste is een meisje van 5 jaar genaamd Julia. We hebben ook nog een zoon van 3 jaar en hij heet Dean. De derde is ook een jongen, maar over de naam ben ik nog in onderhandeling, haha.”

Vertel eens iets over je werk. Wat voor werk doe je en hoeveel uur per week ben je daarmee bezig?
“Ik werk als ondernemer. Op die manier heb ik een bepaalde vrijheid. Ik kan mijn eigen tijden indelen en zelf bepalen wanneer ik wat doe. Ik ben lekker met mijn vriend aan het ondernemen en samen hebben we ‘Baby Glimpse’ in Laren, een echopraktijk voor zwangere vrouwen. Daarnaast hebben we net een nieuw bedrijf gelanceerd in voedingssupplementen voor alle fases rondom de zwangerschap. Ons nieuwe bedrijfskindje heet MOM PWDR®. Een totaal concept aan vitaminen en mineralen voor (zwangere) vrouwen, wat de beste ondersteuning geeft aan moeder en kind.”

Wat gaaf! Hoe ziet een gemiddelde (werk)dag er bij jou dan uit?
Ik wissel tussen Baby Glimpse en MOM PWDR. Elke dag ben ik lekker aan het echoën en ook elke dag steek ik tijd en energie in MOM PWDR. De echopraktijk loopt lekker door en vooral door mond-tot-mond reclame blijf ik bezig. De voedingssupplementen business is net een maand actief. Dus daar zijn we goed aan het bouwen en proberen we het Nederlandse publiek te overtuigen dat leefstijl een enorm grote invloed heeft op de ongeboren vrucht. Wij willen ons steentje bijdragen door de beste supplementen aan te bieden, zodat ze op het gebied van vitaminen en mineralen alles binnenkrijgen in de juiste hoeveelheid en vorm. Omdat we gelijk vanaf de basis het goed neergezet willen hebben, zijn we de hele dag aan het bellen en mailen met partners voor optimaal resultaat.”

Het artikel gaat verder onder de foto.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MOM PWDR (@mompwdr)

Hoeveel uur per week ben je dan bezig met je werk?
Als ondernemer zit je nooit stil en ik ben wel zeven dagen per week bezig voor mijn ondernemingen. Qua tijden hou ik het nooit precies bij, maar als ik een schatting moet maken, dan tik ik de vijftig uur per week wel aan.”

Als je het wilt delen: hoeveel verdien je per maand?
Ik ben trots op wat ik verdien, maar ben niet het type dat het aan de grote klok wil hangen.”

Hoe ziet jouw/jullie dag eruit als er een kind ziek is?
Gelukkig is er altijd wel iemand van ons thuis. We kunnen namelijk vanuit huis gewoon goed werken. De echo praktijk kan gewoon doorgaan, want mijn vriend kan bij de kinderen zijn. Voor MOM PWDR hebben we een fulfilment bedrijf dat de bestellingen afhandelt die we binnenkrijgen. Dus wanneer één van de kinderen ziek zou zijn, dan kunnen we dat perfect opvangen. Gelukkig zijn ze niet vaak ziek, dus dat scheelt dan ook weer.”

Heb je wel eens te maken gehad met momshaming?
“Nee, niet echt. Ik sta sterk in mijn schoenen en schaam me niet echt snel voor iets. Ik geef bijvoorbeeld ook gewoon borstvoeding in het openbaar. Vroeger had ik nog weleens moeite met de reacties van een ander, maar mede dankzij mijn vriend ben ik anders gaan denken en doen mij die reacties niet zoveel. Hoe minder je je druk maakt om een ander, des te comfortabeler leven je hebt.”

“Laten we eens stilstaan bij een mooi moment in jouw leven. Op welk moment of welke gebeurtenis ben jij het meest trots?”
De geboorte van de kinderen staat met stipt op 1. Ik heb nu twee geweldig mooie, lieve en vooral gezonde kindjes en ik hou zo ontzettend veel van ze. De derde komt eraan en kan ook niet wachten om hem te ontmoeten. Op zakelijk gebied ben ik trots op MOM PWDR. Twee jaar lang ben ik bezig geweest het te perfectioneren. Er zit zoveel voorbereiding en kennis in en dat dit nu echt op de markt is, daar ben ik super trots op.”

Bij Zakenmama houden we van groots denken. Heb jij nog zakelijke dromen of ambities voor de toekomst?
Zeker heb ik ambities en dromen. Met Baby Glimpse heb ik al een droom verwezenlijkt. Namelijk de vrijheid van het ondernemerschap en daarnaast leuk verdienen. Maar mijn ambities en dromen stel ik nu flink bij. Ik wil met MOM PWDR® de wereld bijstaan op het gebied van vitaminen en mineralen. Een sterke gezonde nieuwe generatie helpen om zich te ontwikkelen en dat begint al in de buik van de moeder.”

Wat voor advies zou je je vroegere zelf geven met de kennis die je nu hebt?
Stress minder, werk hard en alles komt goed. Gezondheid staat voorop. Zeker na mijn opleiding Hormoon Therapie kwam ik erachter wat stress en slechte voeding met een lichaam doet…”

Wat zou je andere zakenmama’s graag mee willen geven?
Mijn ultieme tip aan alle zakenmama’s: wees positief, geniet van het leven en wees bewust van je leefstijl. Wees blij met wie je bent en wat je hebt, want als je niet blij kan zijn voor een ander, zal je dat ook nooit zijn voor jezelf. En tot slot, help elkaar. Heb geen afgunst en stuw elkaar naar grotere hoogtes!”

Deel ook jouw verhaal

Een hele mooie afsluiter als je het ons vraagt. Ben je benieuwd naar Jacqueline en wil je meer weten over haar bedrijven? Check dan snel haar Instagram-pagina. Ben jij moeder, werk je als ondernemer of in loondienst en wil je ook jouw ervaring delen met andere zakenmama’s? Vul dan het formulier in voor Zakenmama in the spotlight!

Lees ook: Zakenmama in the spotlight: Chantal Jansen

interessant artikel? deel het bericht

Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ZOEK PER CATEGORIE

Search

Ontvang de nieuwsbrief

Tijd voor jezelf

Het ultieme momentje voor jezelf, wekelijks in je inbox? Yes! Elke maandag sturen we je 3 bite-sized stukjes content, speciaal voor jou geselecteerd. Perfect voor als je 5 minuutjes voor jezelf hebt op de bank, in bed of – tja, laten we maar gewoon eerlijk zijn ;) – op de wc. 

Geen standaard nieuwsbrief, maar elke week jouw portie me-time. Mails om naar uit te kijken, voor en door zakenmama’s.