Bekijk hier de nieuwste aflevering!

Werken zonder schuldgevoel? 6 moeders vertellen hoe ze dat doen

Werken jij en je partner allebei en regel je ondertussen oppas voor de kinderen? Daar is helemaal niets mis mee. Veel moeders ervaren een schuldgevoel naar hun kinderen toe als ze gaan werken, maar niet iedereen. Wat is het geheim? 6 moeders uit de Zakenmama community vertellen waarom ze juist geen schuldgevoel hebben.

"<yoastmark

Werken zonder schuldgevoel

Sommige moeders vinden (veel) werken en de kids naar de oppas sturen nog best lastig. Vorige week vertelden zeven vrouwen over het schuldgevoel dat ze tegenover hun kinderen voelen omdat ze gaan werken. Er zijn genoeg mama’s die dat helemaal niet zo ervaren. Dat werkt toch een stuk prettiger! Hoe doen zij dat?

Betere moeder

“Happy mum, happy kid. Ik ben een betere moeder als ik lekker m’n werk kan doen, vier dagen in de week. De overige drie dagen kan ik dan volledig op hen focussen. Geen idee wat de truc is, dat heb ik altijd zo gedacht/gevoeld eigenlijk.” – Suzanne

Een andere omgeving

“Nou, hele dagen alleen met mijn zoontje, daar word ik niet gelukkig van. Hij kan op de opvang lekker spelen in een andere omgeving, dus voor hem is die afwisseling ook fijn. Er zijn super lieve leidsters die hele dag met hem liedjes willen zingen, dus nee, ik voel me niet schuldig.” – Daphne

Plezier op de opvang

“Eigenlijk komt het doordat ik zie hoeveel plezier hij heeft op de opvang of bij oma. We werken beiden vier dagen en als hij lang thuis is, merk je dat hij zich al begint te vervelen. Hij is pas zestien maanden haha. Dus ik weet dat ik hem er ook een plezier mee doe. Misschien verandert dat nog naarmate hij ouder wordt, who knows!” – Anoniem

Goed voorbeeld

“Ik heb altijd heel veel zin heb om te werken en ik zie het ook als een goed voorbeeld. Ik heb tegenwoordig wel geleerd om beter ‘vrij’ te zijn, dus ik geniet ook meer van m’n dag thuis.” – Didi

“Ik ben een leukere moeder als ik daarnaast ook goed voor mezelf zorg”

“Het scheelt dat Amélie ook heel makkelijk is. Ze ging met drie maanden al naar de crèche en dat vond ik eigenlijk heerlijk, weer tijd voor mezelf en m’n bedrijf opbouwen. Begrijp me niet verkeerd – ik vind haar de liefste die er is en ik vind moeder zijn geweldig – maar ik ben gewoon een leukere moeder als ik daarnaast ook goed voor mezelf zorg en voldoening haal uit andere dingen (zoals m’n business, haha). Ook hebben we haar van kleins af aan al elke week een nachtje bij opa of oma laten slapen. We weten dat ze het daar ontzettend naar haar zin heeft, net als op de opvang, en dat het goed is voor haar ontwikkeling. Voordat ik gedag heb gezegd, zwaait ze vaak al “dag mama!”. Maar van mijn mamadag en andere momentjes met haar kan ik ook heel erg genieten hoor.” – Eveline

Genoeg quality time

“Ik heb het voor mezelf ook echt nodig om m’n eigen ding te doen. Ik word geen leuke moeder als ik fulltime thuis ben. Ik kijk er oprecht ook naar uit dat ze bijvoorbeeld vrijdag weer naar de opvang gaat, omdat ik het echt als toevoeging voor haar ontwikkeling zie, lekker spelen met andere kinderen. Het is een hele fijne opvang, dus ik heb totaal geen schuldgevoel om haar daar naartoe te brengen. En verder ben ik heel blij dat ik als ondernemer zo flexibel ben qua tijdsindeling. Ik heb elke ochtend en avond rustig de tijd met haar, en de woensdagen en de weekenden. Ik heb voor m’n gevoel echt genoeg quality time om het werk heen.” – Leanne

interessant artikel? deel het bericht

Lees verder

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ZOEK PER CATEGORIE

Ontvang de nieuwsbrief

Tijd voor jezelf

Het ultieme momentje voor jezelf, wekelijks in je inbox? Yes! Elke maandag sturen we je 3 bite-sized stukjes content, speciaal voor jou geselecteerd. Perfect voor als je 5 minuutjes voor jezelf hebt op de bank, in bed of – tja, laten we maar gewoon eerlijk zijn ;) – op de wc. 

Geen standaard nieuwsbrief, maar elke week jouw portie me-time. Mails om naar uit te kijken, voor en door zakenmama’s.