Bekijk hier de nieuwste aflevering!

5 mooie manieren om je zwangerschap vast te leggen

Een zwangerschap is een bijzondere periode in je leven. Je bent letterlijk een kindje aan het groeien in je buik! Het is een tijd om nooit te vergeten, maar hoe kun je die zwangerschap het beste vastleggen? In dit artikel geven we je een aantal opties om tastbare herinneringen te maken van je zwangerschap.

9 maanden lang ben jij het huis van je kindje. Zeker aan het eind kan dat als een eeuwigheid voelen, maar tegelijkertijd is deze periode voorbij voordat je het weet. Extra leuk om je zwangerschap vast te leggen en een blijvende herinnering te creëren aan deze bijzondere tijd in je leven. Er zijn talloze manieren om dit te doen. Wil je het simpel houden of wil je iets unieks? Wij hebben 5 manieren op een rij gezet om je zwangerschap te herinneren.

Je zwangerschap vastleggen op 5 mooie manieren

1. Maandelijkse foto’s van je groeiende buik

Ongetwijfeld de meest bekende manier voor het vastleggen van je zwangerschap en vooral zwangere buik. Maak elke maand een foto van je groeiende buik om de voortgang van je zwangerschap te documenteren. Kies een vaste plek en houd (eventueel) dezelfde pose aan om de foto’s consistent te houden. Je kunt er zelfs voor kiezen om elke maand hetzelfde aan te trekken (denk er dan wel aan dat je een setje kiest dat mee kan groeien of maak foto’s in ondergoed als je dat prettig vindt). Voor rust in je foto kun je ervoor kiezen om foto’s tegen een neutrale achtergrond te maken. Wil je ook in beeld brengen hoe ver je bent? Dan kun je dit met behulp van zwangerschapskaartjes doen of het later digitaal in de foto zetten. Een album of collage met alle foto’s, maakt de herinnering compleet.

2. Laat een zwangerschapsbeeldje maken

Wil je iets ludiekers dan maandelijkse foto’s? Kies dan voor een 3D beeldje van je zwangere buik. Een tastbare herinnering die je ook nog eens als een kunstwerk neer kunt zetten in huis! Zakenmama’s Maaike en Jacqueline hebben samen BellySisters opgericht om deze prachtige kunstwerken te kunnen maken. Omdat ze zelf ook moeder zijn weten ze precies hoe het is, voel je je direct op je gemak en helpen ze jou om jouw zwangerschap het mooiste vast te leggen.

Het beste moment voor het maken van een beeldje van je buik is rond 33-36 weken zwangerschap. Dan is je buik al wel mooi zichtbaar, maar kun je ook met een gerust hart langskomen zonder de spanning dat je elk moment kan bevallen 😉 Wel zo fijn, want een afspraak bij BellySisters is een echte beleving. Op locatie hebben ze ook een conceptstore met de tofste babyartikelen om nog lekker even te neuzen.

Het scannen gebeurt door een van de Sisters met een (geheel veilige) 3D-scanner op een van hun locaties in Alkmaar of Antwerpen. Vervolgens kijken zij samen in welke stijl je het unieke 3D beeldje van je zwangere buik wilt hebben. Van kunststof tot brons gegoten, op een sokkel of stukje steen, er is van alles mogelijk. BellySisters staat bekend om hun unieke brons gegoten beelden, zoals op de foto hier boven. Net als elk kunstwerk heeft het even nodig om het beeldje te maken. Na 12 tot 16 weken is het beeldje klaar en heb je – wanneer je kleintje is geboren – een prachtige tastbare herinnering van jouw zwangerschap.

Extra leuk: bij BellySisters kun je ook terecht voor een Motherhood beeldje als je samen met je pasgeboren baby’tje vastgelegd wilt worden.

3. Zwangerschapsdagboek bijhouden

Hou je van schrijven? Dan is je zwangerschap vastleggen in een zwangerschapsdagboek wellicht iets voor jou! Je kunt het zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Dagelijks, per week of per maand iets opschrijven over hoe je je voelt, welke cravings je hebt, hoe je buik groeit en andere mijlpalen. Qua vorm kun je het ook zo gek maken als je het zelf wilt. Kies voor een simpel notitieboek, een speciaal ontworpen zwangerschapsdagboek of ontwerp zelf iets in een bullet journal. Het nadeel van het zwangerschapsdagboek is dat het best een commitment kost om het vol te houden. Wil een dagboek bijhouden, kies dan de vorm die bij je past en waarvan je zeker weet dat het je motiveert om het vol te houden.

Dagboek en maandelijkse foto’s combineren? Dat kan natuurlijk door je foto’s te printen of gebruik te maken van een polaroid camera!

Lees ook: 6 handige planners waar elke zakenmama blij van wordt

4. Zwangerschapsshoot met of zonder partner

ZwangerschapsshootJe kunt je zwangerschap vastleggen door middel van een professionele fotoshoot. Kies een fotograaf waar jij je comfortabel bij voelt en een fotografiestijl die bij je past. Wil je meer lifestyle fotografie? Of liever meer sprookjesachtig in een gestylde outfit of jurk? Wil je zelf op de foto of samen met je eventuele partner? Ook qua locatie kun je alle kanten op. Wil je in je eigen omgeving gefotografeerd worden? Of lekker buiten op het strand, bos of in je eigen woonplaats? Of neig je meer naar een studio shoot? Zelfs als je voor een studio kiest, kun je nog kijken naar het type studio: klassieke studio waar je voor een achtergrond rol geposeerd staat of liever een lifestyle studio met meubels. Keuzes, keuzes!

Belangrijk is om goede afspraken te maken met een fotograaf over de foto’s die je aangeleverd krijgt. Check of je zelf de selectie mag maken of dat de fotograaf dit doet. Wellicht dat je het ook belangrijk vindt om te weten hoeveel foto’s je krijgt (toch jammer als jij een hele reeks verwacht en je er 3 krijgt). Voorkom teleurstellingen door je goed in te lezen en te onderzoeken wat het beste bij je past.  De meeste fotografen bellen van tevoren nog even met je om zeker te weten dat jullie echt een match zijn. Fijn voor allebei de partijen!

Wist je dat je bij veel fotografen een bundel kunt boeken voor zowel een zwangerschap- als newbornshoot? Zo ben je goedkoper uit als je allebei de shoots wilt doen.

Wil je een zwangerschapsbeeldje combineren met een fotoshoot? Dat kan ook! Bij BellySisters kun je een afspraak voor een beeldje combineren met een fotoshoot in hun eigen daglichtstudio.

5. Compilatie video van je zwangerschap

Fan van bewegend beeld? Maak korte video’s om belangrijke momenten en mijlpalen tijdens je zwangerschap vast te leggen. Dit kan bijvoorbeeld de eerste keer zijn dat je de baby voelt bewegen of het moment waarop je het geslacht van de baby ontdekt. Vertel in de video over het moment of maak gewoon sfeerbeelden. Alles kan! Deze video’s kun je later (laten) samenvoegen tot een compilatievideo.

Extra leuk: neem een wensje op voor jouw ongeboren kindje. Leuk voor hem of haar om later terug te zien!

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met BellySisters en bevat affiliate links. We delen altijd onze eerlijke mening en werken alleen samen met merken waar we écht in geloven. Via dit artikel support je Zakenmama.nl en kunnen we nog meer gratis content voor je blijven maken. Meer informatie lees je in ons samenwerkingsbeleid

interessant artikel? deel het bericht

Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ZOEK PER CATEGORIE

Ontvang de nieuwsbrief

Tijd voor jezelf

Het ultieme momentje voor jezelf, wekelijks in je inbox? Yes! Elke maandag sturen we je 3 bite-sized stukjes content, speciaal voor jou geselecteerd. Perfect voor als je 5 minuutjes voor jezelf hebt op de bank, in bed of – tja, laten we maar gewoon eerlijk zijn ;) – op de wc. 

Geen standaard nieuwsbrief, maar elke week jouw portie me-time. Mails om naar uit te kijken, voor en door zakenmama’s. 

Relaxed op vakantie met kids

Pik onze essentiële inpaklijst voor drukke moeders

De inpak-chaos vermijden en zeker weten dat je alles bij je hebt? Of je nu vertrekt naar een tropisch oord of lekker in NL blijft, wij helpen je stressvrij weg te gaan met deze ultieme inpak cheatsheet. Schrijf je hier in voor de Tijd voor jou nieuwsbrief en ontvang ‘m direct in je inbox!

Psst, ontvang je Tijd voor jou al en wil je deze inpaklijst ook in je inbox? Vul het dan alsnog even in, dan sturen we ‘m los naar je op!