VOLG ZAKENMAMA OP INSTAGRAM

6 handige planners waar elke zakenmama blij van wordt

Een tandartsafspraak, een rondje kapper met de kids, videomeetings en oh ja, je wilt ook nog een keer sporten. Het gemiddelde gezin heeft behoorlijk wat afspraken staan en alles onthouden is een beetje veel gevraagd. Plannen is een must! Er zijn allerlei soorten handige planners op de markt, maar hoe weet je nou welke je moet hebben? Celine struggelde met dezelfde vraag en zette daarom de zes beste planners voor werkende moeders op een rijtje.

1. Magnetische weekplanner van HEMA – €4,60

Handige planners voor moeders voor een habbekrats: yes please! Van de weekplanner van HEMA wordt niet alleen je gezin blij, maar ook je portemonnee. Hij kost slechts een paar euro en biedt toch een hoop extra structuur aan je week. Zestig weken lang kun je al je afspraken, to do’s en notities kwijt. De weekplanner is 21 x 29.5 cm. Door de magneetstrip kun je de planner bijvoorbeeld op de koelkast ophangen, zodat je altijd zicht hebt op je afspraken. Handig!

Je ziet hier een hele simpele variant van de magnetische weekplanner. Hema heeft nog meer varianten die net even verschillen van opmaak. Let op: het assortiment van Hema verandert best snel. Het kan dus zijn dat de versie die je hier ziet er over een paar maanden er niet meer is. Via deze pagina vind je het actuele aanbod aan Hema planners.

Hema planner magenetisch

2. Familieplanner Maan Amsterdam – €16,95

Als je op zoek bent naar een planner voor het hele gezin, dan is dit de juiste voor jou. Door het A4-formaat is ‘ie van perfecte grootte en je kunt hem op een centrale plek ophangen, zodat iedereen hem goed kan zien. In de Familieplanner van Maan Amsterdam staan 66 ongedateerde weekoverzichten, dus je kunt hem invullen zoals je wilt. Per dag is er ruimte voor vier gezinsleden en er is een hokje geserveerd voor taken voor het hele gezin. Zo weet iedereen waar hij/zij moet zijn op welke dag. Door de pastelkleuren oogt hij rustig en het is een echte blikvanger in huis. Hij wordt ook nog geleverd met een stickervel voor bijvoorbeeld vakantie of feestdagen.

Maan Amsterdam Familieplanner Familieplanner Maan Amsterdam

3. Structuurjunkie Planner – €25,99

Als iemand een heldin is in organiseren, structuur behouden en het maken van handige planners, dan is het Structuurjunkie oftewel Cynthia Schulz wel. Gebruik je de Structuurjunkie Planner structureel elke dag, dan kun je er een jaar mee vooruit. Maak je een foutje of wil je ‘m langer gebruiken? Daar is ook aan gedacht, want de planner bevat één extra maandoverzicht en twee extra weekoverzichten. Je kunt de planner er op ieder moment weer bij pakken, want de week- en maandoverzichten zijn niet vooraf gedateerd. Iedere dag is ingedeeld van 06.00 uur ‘s ochtends tot 23.00 uur ‘s avonds. Je krijgt er ook nog een extra notitieboekje bij.

Liever de planner even uittesten? Dat kan doormiddel van deze handige Planner Printables. Of bekijk het hele assortiment aan Structuurjunkie planners.

Structuurjunkie planner voor moeders Foto Cynthia met Structuurjunkie planner

Beeldcredits planner: Structuurjunkie
Foto Cynthia Schulz met planner door Mariet Mons

4. Pretty Productive Planner – €31,95

Heb je geen behoefte aan poespas en wil je gewoon een duidelijke, overzichtelijke planner? Iedere week schrijf je in de Pretty Productive Planner op wat je persoonlijke en zakelijke doelen zijn en wat je doet om deze te behalen. Ook deze planner kun je op ieder moment van het jaar inzetten, want er staan geen data in. Er is ruimte om te reflecteren op je week, je kunt aangeven door middel van pomodoro techniek hoe lang je ergens mee bezig bent geweest en er is zelfs een vakje gereserveerd voor je selfcare (zo fijn!).

De Pretty Productive Planner werkt met 3 VIP to do’s en 3 nice to do’s per dag. Dit houdt je scherp en gefocust. Door erbij te schrijven wat je doel is per to do, onthou je ook waar je het voor doet. Aan het einde van de dag kun je een win noteren en er is ruimte voor een mini braindump. Achterin zijn meer pagina’s voor notities als je uitgebreider wilt schrijven. Je koopt de Pretty Productive Planner hier.

Pretty Productive planner voorkant Beste planner werkende moeders

5. The Sanny Side Up – €34,95

Deze datumloze planner is ideaal als je wel wat orde wilt in je leven en je dromen waarheid wilt gaan maken. Sanny Verhoeven is zelf ook moeder en weet hoe het is om zoveel ballen hoog te houden. Omdat ze nooit de perfecte planner kon vinden, heeft ze zelf een planner ontwikkeld die als agenda, doelenwerkboek én to-do-lijst in één fungeert. Een perfecte planner voor o.a. jou als moeder dus. De planner geeft handvatten om goed en realistisch te plannen, je werkt doelen uit en daarna ga je aan de slag. Elke week heeft een eigen spread. Je plant je afspraken en to-do’s overzichtelijk in. Je kunt waterinname bijhouden, een cijfer geven aan je dag en er is plek voor een aantal notities. Elke week vul je een korte reflectie in en schrijf je een inzicht op voor de komende week. Extra leuk en waardevol: je vindt bij iedere week een motiverende video van Sanny Verhoeven met allerlei handvatten en tips om alles uit de komende week te halen. Dit maakt de planner nóg waardevoller dan andere planners op de markt. The Sanny Side up Mindset Planner is net iets kleiner dan een A4, dus past prima in je werktas.

Je koopt The Sanny Side Up hier

Sanny Verhoeven met Sanny Side Up planner  Voorkant planner The Sanny Side Up - planner voor werkende moeders

6. Digitale planner “Mireille” – €24,95

Wil je liever papierloos maar wél echt een planner gebruiken? Met de digitale planner van productiviteitscoach Isabelle Draaijer zit je goed. De Mireille is een ongedateerde digitale planner volgens de Belle-Plan methode. Een methode die je leert om een planning te maken die past bij hoe je bent als mens. Ofwel, je hebt bij deze digitale planner de mogelijkheid om ‘m aan te passen naar wat jij echt nodig hebt. Daarnaast helpt de planner je om grootse dromen en doelen, behapbaar en haalbaar te maken. Zonder dat je overweldigd wordt door één grote to-dolijst (want daar weten wij zakenmamas alles van 😉 ).

De planner is geoptimaliseerd voor iPad in combinatie met Goodnotes, maar werkt ook op andere platformen. Je kunt de Mireille hier bestellen!

digitale planner Belle-Plan

Dat zijn ze, onze 6 beste planners voor werkende moeders. Heb jij een favoriete planner die niet ons rijtje mag ontbreken? Deel het met ons op Instagram!

Lees ook: Jaarplan maken: hier wil je aan denken

Header beeld: Jazmin Quarnor via Unsplash

interessant artikel? deel het bericht

Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ZOEK PER CATEGORIE

Ontvang de nieuwsbrief

Tijd voor jezelf

Het ultieme momentje voor jezelf, wekelijks in je inbox? Yes! Elke maandag sturen we je 3 bite-sized stukjes content, speciaal voor jou geselecteerd. Perfect voor als je 5 minuutjes voor jezelf hebt op de bank, in bed of – tja, laten we maar gewoon eerlijk zijn ;) – op de wc. 

Geen standaard nieuwsbrief, maar elke week jouw portie me-time. Mails om naar uit te kijken, voor en door zakenmama’s.