VOLG ZAKENMAMA OP INSTAGRAM

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Favorieten van de community: 20x leuke prentenboeken om uit voor te lezen

De Nationale Voorleesdagen 2024 zijn officieel begonnen! Tot en met 3 februari staan deze dagen helemaal in het teken van lezen. Of je nou samen in bed een boekje leest of de juf leest een boekje voor in de kring op school: (voor)lezen is hartstikke goed voor de ontwikkeling van een kind. We vroegen aan de community wat jullie favoriete prentenboeken zijn om uit voor te lezen. Volgens de moeders zijn deze 20 prentenboeken echte aanraders. Staan ze binnenkort bij jou op de boekenplank?

We hebben een aantal prentenboeken aanraders uitgelicht bovenin het artikel, de rest van de lijst vind je onderaan. Leuk om te melden: vaak staat er bij boeken een leeftijdsindicatie. Weet dat dit niet altijd klopt! Kijk vooral naar wat jouw kind interessant vindt.

1. Het dikke kriebelbeestjes boek  – Marianne Busser & Ron Schröder

Wist je bijvoorbeeld dat alleen vrouwtjes muggen steken en niet de mannetjes? Dit boek is niet alleen leuk voor je kids, maar je leert er zelf ook nog iets van! Elk beestje heeft zijn/haar eigen bladzijde, dus je kunt perfect 1 of 2 beestjes uitkiezen om over te lezen voor het slapen gaan. (Tip: laat ze kiezen bij de index). Het boek is op rijm geschreven en naast elk rijmpje vind je ook 1 of 2 ‘wist-je-datjes’ over de beestjes. Dit prentenboek is een echte aanrader dus! Het Dikke Kriebel Beestjes boek is hier te krijgen.

Het dikke kriebelbeestjesboek review
© bol.com

2. De kleine kaasdieven – Tim Warnes

Een grappig verhaal over een sterke papa olifant die nergens bang voor is… of toch wel? Papa blijkt doodsbang voor muizen! In het verhaal komt er een muis zogenaamd van de kaasinspectiedienst en wil de kaas inspecteren. Vervolgens roven hij en z’n muizenvriendjes het hele huis leeg. Papa staat machteloos, maar dan komt mama olifant thuis… 😉 ‘De kleine kaasdieven‘ is een vermakelijk prentenboek met humor.

Leeftijd: vanaf 2 jaar

Review de kleine kaasdieven
© bol.com

 

3. Ik zou wel een kindje lusten – Sylviane Donnio

Een klein beetje spanning, en vooral veel vermaak. ‘Ik zou wel een kindje lusten’ is een groot succes als we alle reviews mogen geloven. Het krokodilletje uit het boek heeft opeens zin om een kindje op te eten. Als hij eenmaal een meisje tegenkomt, denkt hij eindelijk zijn wens te vervullen, maar dat gaat nog niet zo gemakkelijk. Een grappig prentenboek dat wellicht wat eng lijkt, maar wat goed op te vangen is met intonatie. Perfect dus als voorleesboek voor de National Voorleesdagen!

Leeftijd: vanaf 4 jaar staat er als aanbevolen, maar wij merken dat jonger zeker ook kan!

Ik zou wel een kindje lusten, een fantastisch prentenboek
© bol.com

4. Pas op! Dit boek bijt! – Nicola O’Byrne

Op zoek naar een spannend verhaal? Dat zit met dit boek wel goed! In dit verhaal kom je iets tegen wat er niet thuishoort, en hij bijt ook nog. Met ‘Pas op! Dit boek bijt!’ leert je kindje om goed na te denken en mee te doen met het verhaal. 32 pagina’s vol vermaak! Je kunt het boek kopen bij Bol.

Leeftijd: vanaf 4 jaar

De Nationale Voorleesdagen zijn van start! Nog op zoek naar een goed boek? Deze kinderboeken zijn volgens moeders echt aanraders.
© bol.com

5. Overal poep in de dierentuin – Steve Smallman

Oh nee, er ligt overal poep in de dierentuin! Dat lijkt misschien normaal, maar niet als dierenoppasser Simon ze ziet gloeien. Waar komen die bijzondere hoopjes toch vandaan? Als volwassenen vinden we poep misschien niet zo smakelijk om over te praten, maar het hoort bij het leven én kinderen vinden het vaak hartstikke grappig. Dit boek is dan ook niet voor niets een favoriet onder onze zakenmama’s. Je koopt ‘m nu bij Bol.

Leeftijd: vanaf 4 jaar (maar geloof ons: peuters vinden dit boek HILARISCH)

Overal poep in de dierentuin, een prentenboek voor kinderen
© bol.com

6. Kom uit die kraan – Tjibbe Veldkamp

Dit boek is niet voor niks de winnaar van de Zilveren Griffel 2016. Een grappig prentenboek over een jongetje dat graag bij de bouwplaats komt. Hij kijkt elke dag hoe de bouwvakkers bezig zijn met de grote machines. Hij weet heel goed dat hij niet op de bouwplaats mag komen. Op een dag doet hij dat wel en bestuurt hij de wals, de cementwagen en de huiskraan. Daar blijkt hij een mooie reden voor te hebben. Een verhaal met een grappige twist (waarbij de oplettende kijker, het wellicht al deels ziet aankomen in de plaatjes 😉 ). ‘Kom uit die kraan‘ is hier te koop.

Review kom uit die kraan
© bol.com

7. Het kleurenmonster – Anna Llenas

Emoties en gevoelens zijn soms best lastig om mee om te gaan. Daar hebben wij als volwassenen regelmatig last van – laat staan kinderen die er voor het eerst mee in aanraking komen. Dat merkt het kleurenmonster ook. Hij voelt van alles, maar hij weet eigenlijk niet waarom. Een meisje probeert hem daarbij te helpen, met behulp van allerlei kleuren. ‘Het kleurenmonster’ is een leuk prentenboekje dat kleine kinderen helpt om hun gevoelens een plekje te geven. Daarnaast helpt het ook een handje in het leren onderscheiden van kleuren. 

Leeftijd: vanaf 3 jaar

De Nationale Voorleesdagen zijn van start! Nog op zoek naar een goed boek? Deze kinderboeken zijn volgens moeders echt aanraders.
© bol.com

8. De leeuw in de muis – Rachel Bright

We voelen ons allemaal weleens klein. Mensen praten door ons heen, we voelen ons niet gehoord of niet goed genoeg. Het lijkt net alsof die mensen alles durven, maar vaak is dat helemaal niet zo. Wat dat betreft kunnen we wat leren van ‘De leeuw in de muis’. In dit prentenboek voelt het muisje zich regelmatig klein en ongehoord. De leeuw daarentegen is het tegenovergestelde van de muis, en hij besluit daarom om wat lessen te volgen bij de leeuw. Wat blijkt? Ook de grote, almachtige leeuw is weleens bang en niet zo dapper als hij lijkt. De kinderboeken van schrijver Rachel Bright en illustrator Jim Field zijn echte aanraders. Een prachtig prentenboek met een hele mooie boodschap! 

Leeftijd: vanaf 3 jaar (de boodschap is echter wel beter begrijpbaar voor oudere kinderen)

De leeuw in de muis
© bol.com

 

Nog 12 prentenboeken aanraders

Op zoek naar nog meer leuke boeken om uit voor te lezen? Deze 12 boeken werden ook nog genoemd:

   1. Boer Boris
   2. Dikkie Dik
   3. Coco kan het
   4. Rupsje Nooitgenoeg
   5. De ridder zonder billen
   6. Koala laat maar los
   7. Een giraf kan niet dansen
   8. Beer’s dikke berenbillen
   9. Het boek zonder tekeningen
   10. Dolfje Weerwolfje
   11. De Magische Apotheek
   12. Tip de Muis

 

Weet jij nog een paar prentenboeken of kinderboeken die echte aanraders zijn en niet in dit lijstje mogen ontbreken? Deel ze met ons op Instagram!

Beeld: Canva Pro

Lees ook: De mooiste kinderboeken over inclusie en diversiteit

Dit artikel bevat affiliate links. Via deze links ontvangen wij een klein percentage wanneer je een aankoop doet, zonder extra kosten voor jou. Hierdoor support je Zakenmama.nl en kunnen we nog meer gratis content voor je blijven maken. Meer informatie lees je in ons samenwerkingsbeleid.

interessant artikel? deel het bericht

Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ZOEK PER CATEGORIE

Zoek

Ontvang de nieuwsbrief

Tijd voor jezelf

Het ultieme momentje voor jezelf, wekelijks in je inbox? Yes! Elke maandag sturen we je 3 bite-sized stukjes content, speciaal voor jou geselecteerd. Perfect voor als je 5 minuutjes voor jezelf hebt op de bank, in bed of – tja, laten we maar gewoon eerlijk zijn ;) – op de wc. 

Geen standaard nieuwsbrief, maar elke week jouw portie me-time. Mails om naar uit te kijken, voor en door zakenmama’s.