VOLG ZAKENMAMA OP INSTAGRAM

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Beste nachtlampjes voor peuters volgens de Zakenmama community

Een nachtlampje kan je peuter helpen om beter te slapen, maar welke is dan goed? Het ene moment slaapt je kind super goed, het andere moment niet. Onze founder Celine kent dit maar al te goed. Sinds kort wil de jongste ‘s nachts een lampje aan, maar welk nachtlampje is eigenlijk goed? Ze vroeg het aan de community, kreeg veel tips doorgestuurd en vragen of wij het weer wilde delen. So here goes! Dit zijn de beste nachtlampjes voor in de kinderkamer volgens de Zakenmama community! Inclusief tip over de kleur van het licht en melatonine van onze kinderslaapcoach Janine Nuttycombe. 

Onrustige nachten

Een goede nachtrust is zo belangrijk voor zowel de ontwikkeling van je kind, als voor jezelf! Laten we wel wezen, werken met gebroken nachten is niet ideaal. En überhaupt, ieder mens gaat beter op goed slapen, haha! Van de één op andere dag wilde onze kinderen niet meer in het donker slapen. Het zal ongetwijfeld een fase zijn, want we horen het ook van vrienden om ons heen. Onze oudste (nu 4) slaapt al een hele poos alleen maar met het hal licht aan. Voor ons ook niet relaxed, maar oh wee als we ‘m uitdoen, dan wordt hij steevast midden in de nacht wakker om ons te zeggen dat het licht weer aan moet. Sinds vorige week heeft de jongste (nu 2 jaar) besloten dat hij niet meer met knuffels wil slapen (stiekem erg grappig) en dat er een lampje aan moet. Het lampje wat wij hadden zoals te zien op de foto (uit deze serie van Alecto) gaat automatisch uit na 30 minuten. Ideaal, zou je zeggen… maar onze jongste vindt het verschrikkelijk en vervolgens moet je dus het lampje elke keer weer aan doen. Niet handig dus.

De beste nachtlampjes voor peuters volgens ouders:

Om te voorkomen dat we hier te lang met slapeloze nachten zouden tobben heb ik om hulp gevraagd aan onze fijne community op Instagram. Vanuit daar heb ik veel linkjes gekregen met hele fijne nachtlampjes en ook met een hack die we gelijk konden toepassen. Als jij dit artikel leest ben je waarschijnlijk ook op zoek naar een nachtlampje. Hieronder vind je de lijst die van nachtlampjes die zijn aanbevolen vanuit de ouders in onze community! Tried and tested dus!

Ik ben voor je in deze producten gedoken en heb wat informatie voor je op een rij gezet. Onderaan dit artikel vind je nog meer informatie over het effect van verschillende kleuren licht op melatonine.

Life-hack: Elektrische kaars als nachtlampje

Alles waar baby of kind voor staat heeft een prijskaartje. Dat weten jij en ik maar al te goed als ouders. Daarom werd ik heel vrolijk van deze life hack in m’n DM: “Wij gebruiken een elektrische kaars op batterijen! Ideaal om mee te nemen op vakantie en logeren.”

Top tip! Om te overbruggen van het Alecto monstertje naar een nieuw nachtlampje hebben wij een LED kaars van Hema gebruikt. Goedkoop en handig!
Let wel op dat je ‘m op de goede stand zet: de on stand. Anders gaat ook deze elektrische kaars na een tijdje uit 😉 Heeft je kindje daar geen last van, dan is dat natuurlijk geen probleem en juist goed voor de batterij.

LED kaars als nachtlampje

Alecto wekker en nachtlampje voor je peuter

Deze simpele wekker is een nachtlampje en slaaptrainer in één. Het heeft 7 verschillende lichtstanden zodat je zelf kunt bepalen hoe fel je het licht zet.
Eenvoudige bediening aan de achterkant. Je kunt ‘m via de usb opladen en vervolgens draadloos gebruiken. Het wekkertje is 11,8 cm breed en 14 cm hoog.

‘s nachts geeft het lampje een subtiel blauw lichtje.

PRIJS: € 30,99 (Tip: met Select van Bol.com krijg je korting!)
Voor de dieren varianten (panda, tijger, konijn) van deze wekker betaal je een paar euro meer.

Koop of bekijk hier de wekkers van Alecto

Wekker en nachtlamp peuter

 

Slaapwekker egel van Hema

Deze wekker lijkt heel erg op die van Alecto. Ook dit lampje heeft een eenvoudige bediening aan de achterkant, je kunt de intensiteit van het licht aanpassen en het lichtje is ‘s nachts blauw en overdag geel.

Het verschil is dat de egel z’n oogjes dichtdoet als het tijd is om te slapen en weer open doet bij het opstaan. Super cute!
Je kunt instellen of je de tijd wel of niet in beeld wilt.

PRIJS: € 34,-

Koop de slaapwekker van Hema hier

Nachtlampje hema

 

Sleepy Friends nachtlampje 

Dit nachtlampje in de vorm van een beer kun je opladen met usb en draadloos gebruiken. Er zit een afstandsbediening bij waarmee je het lampje bedient (niet kwijtraken dus 😉 ). Je kind kan zijn favoriete kleur kiezen voor de lamp (maar check onderaan het artikel zeker nog even het advies over kleur van onze slaapexpert). Het lampje kun je dimmen en eventueel op timer zetten. Het beertje is 11 cm hoog en 9 cm breed. Gemaakt van wasbaar materiaal.

De lamp heeft ook een touch functie, waardoor je kind ‘m zelf eenvoudig aan- en uit tikt.

Sleepy Friends heeft 16 verschillende nachtlampjes in de vorm van dieren.

PRIJS: € 19,99

Koop of bekijk hier de Sleepy Friends nachtlampjes

Sleepy friends nachtlampje

Zoutlamp / maanlamp als nachtlampje voor je peuter

Een zoutlamp of maanlamp is heel erg populair! Meerdere keren kregen we deze getipt en je ziet ze veel voorbij komen op social media.
Het rode licht maakt dat het perfect is om mee te slapen. Je hebt grote en kleine varianten. Vaak zijn de grote lampen dimbaar.

“Het geeft zulk fijn licht. Ik heb er zelf ook één en het is perfect om nog lekker even een boek te lezen of je kindje te voeden ‘s nachts”, aldus één van de reacties vanuit de community.

Je hebt grote zoutlampen en je hebt de kleine stopcontact varianten zoals het maantje op de foto. Lampje van 7cm maar geeft volgens de ouders in de community heel fijn licht. Vind je het geen fijn idee om een lampje aan te laten in het stopcontact? Doe ‘m dan ‘s nachts uit.

PRIJS ZOUTLAMP: €24,99 – € 31,99 (afhankelijk van de grootte)

Koop hier een dimbare zoutlamp

PRIJS MAANLAMPJE: € 24,95 (lampje van 7cm)

Koop hier de maanlamp

kinder nachtlamp zoutlamp Maanlampje in stopcontact

 

Zazu Pam Slaaptrainer – de Pinguïn

Een nachtlampje, speaker en slaaptrainer in één! Deze schattige pinguïn werkt met verschillende kleuren zodat je kind weet wanneer ze moeten slapen en wanneer ze uit bed mogen. Pam is rood wanneer je kind naar bed gaat. Een half uur voordat ze mogen opstaan kleurt de pinguïn oranje. Als het tijd is om op te staan kleurt Pam groen.

Daarnaast kun je ook via bluetooth muziek en verhaaltjes afspelen. Laat je Pam op het basisstation staan (de houder die je ziet op de foto), dan kan deze de hele nacht aanblijven staan. Anders schakelt de lamp na een uur uit.

Groot voordeel van deze Pinguin is dat het gebruik maakt van rood licht. Rood licht heeft weer een goede invloed op de melatonine aanmaak van je kind, waardoor de nachtrust niet onnodig verstoord wordt door de lamp.

PRIJS – € 43,90 – € 49,95 (afhankelijk van welke kleur je koopt).

Koop Pam de Pinguïn hier
Slaaptrainer Zazu Pinguin

 

Welke kleur licht is het beste om te slapen?

Iets met bomen en een bos. Hoe zit dat nou met nachtlampjes en kleur licht en melatonine? Kinderslaapcoach Janine Nuttycombe vertelt ons hoe het zit!

Welke kleur licht moet je vermijden in een nachtlampje?

“Je hebt melatonine nodig om goed te kunnen slapen. Geel, wit en blauw licht kan ervoor zorgen dat melatonine wordt afgebroken. Je kunt het zo zien: Geel, wit en blauw licht komt vaak van een scherm. Dat licht geeft het lichaam een seintje dat het midden op de dag is. Dus alle melatonine wordt afgebroken en dat zorgt ervoor dat een kind, of jijzelf, wakker kunnen worden en weer moeite hebben om in slaap te vallen. En het maakt dus eigenlijk niet uit hoe fel het lampje is. Al bij een klein beetje kan het verstorend werken.”

Welke kleur licht is dan het beste voor een nachtlampje?

“Donker zorgt voor melatonine aanmaak. Rood licht kan hierbij helpen.”

Dankjewel, Janine!!

Lees ook: Janine’s tips om overprikkeling te herkennen bij je kind en wat je er aan kunt doen

 

Dit artikel bevat affiliate links. Via deze links ontvangen wij een klein percentage wanneer je een aankoop doet, zonder extra kosten voor jou. Hierdoor support je Zakenmama.nl en kunnen we nog meer gratis content voor je blijven maken. Meer informatie lees je in ons samenwerkingsbeleid.

 

interessant artikel? deel het bericht

Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ZOEK PER CATEGORIE

Zoek

Ontvang de nieuwsbrief

Tijd voor jezelf

Het ultieme momentje voor jezelf, wekelijks in je inbox? Yes! Elke maandag sturen we je 3 bite-sized stukjes content, speciaal voor jou geselecteerd. Perfect voor als je 5 minuutjes voor jezelf hebt op de bank, in bed of – tja, laten we maar gewoon eerlijk zijn ;) – op de wc. 

Geen standaard nieuwsbrief, maar elke week jouw portie me-time. Mails om naar uit te kijken, voor en door zakenmama’s.