Bekijk hier de nieuwste aflevering!

Review: de NurtureGoods Smart 3.0 Dual Efficient Borstkolf

Een goede kolf is heel belangrijk als je melk kolft. Een beetje zuigkracht is wel zo prettig en hij moet, als het even kan, ook een beetje handzaam zijn. Eventexpert en zakenmama Melanie Westdijk testte één van de borstkolven van NurtureGoods uit en deelt haar ervaring!

NurtureGoods borstkolf

Nieuwe kolf

Ik wilde mijn tweede dochtertje graag borstvoeding geven, maar na vier pittige weken met strijd en onrust aan de borst, dronk ze toch liever uit een fles. Fine. Ik besloot om afgekolfde melk te geven en dat eventueel te combineren met formule voeding. Het afkolven ging echter zó goed dat ik al snel meer dan genoeg had om haar volledig te voeden met afgekolfde melk. Geen vuiltje aan de lucht, tot het moment dat mijn oude kolf het leven gaf. Help! Gelukkig werd ik toevallig benaderd door NurtureGoods of ik hun nieuwe Smart 3.0 Dual Efficient borstkolf* wilde testen. Natúúrlijk wilde ik dat.

NurtureGoods Smart 3.0 Dual Efficient Borstkolf

Wat een knapperd is het hè? Het is een elektrische kolf die simultaan kolft en dat is wel zo efficiënt. Niet alleen qua tijd, maar ook qua melkproductie. Hij is draadloos en je kunt ‘m opladen met een USB-kabeltje, die je er gewoon bij krijgt. Ik kan er zo’n vijf keer een kwartier lang mee kolven tot ik hem weer moet opladen.

Ik heb hem als ‘fulltime kolver’ natuurlijk uitvoerig getest. De voor- en nadelen heb ik voor het gemak even opgesomd.

NurtureGoods borstkolf

Voordelen NurtureGoods Smart 3.0 Dual Efficient Borstkolf

 • Wat mij betreft één van de grootste voordelen: je ziet op het display de tijd en je weet dus precies hoe lang je al aan het kolven bent.
 • Geen stekker of batterijen meer, maar lekker draadloos én USB oplaadbaar. Als je een kolf beha hebt, kun je de kolf even dragen en hij is redelijk handsfree. Ook handig als je bijvoorbeeld aan het koken bent, of als je kolft tijdens het werken.
 • Hij is krachtig, mede door de vele standen die hij heeft. Het zijn er in totaal negen; van snel en zacht tot langzaam en hard en alles wat daartussen zit. Er zit sowieso een stand bij die voor jou prettig is waardoor het pijnloos is.
 • In tegenstelling tot mijn oude kolf staan de buizen, die van de borstschelp naar het flesje lopen, wat schuin. Dat vind ik een groot voordeel, want daardoor loopt de melk meteen naar beneden en kun je kolven zonder lekken.
 • De flesjes kunnen tot 180 milliliter opvangen en dat is top voor als je veel produceert!
 • Er zit dus ook een speen bij om je afgekolfde melk direct aan je baby te geven en ook de deksels zijn handige accessoires.
 • De prijs-kwaliteitverhouding is top! Hij is een stuk betaalbaarder dan de Medela kolven, maar doet wat mij betreft amper onder in kwaliteit.
 • Niet geheel onbelangrijk: ik vind hem erg mooi! 🙂

 

Nadelen NurtureGoods Smart 3.0 Dual Efficient Borstkolf

 • Hij is niet zo geluidloos als omschreven. Althans, er zit een zogenaamde stille modus op, maar daarmee lever je ook meteen in op de kracht. Dat is niet erg als je geen haast hebt, maar wij moeders #aintgotnotimeforthat.
 • Doordat de borstschelpen gemaakt zijn uit één stuk, heb je een aparte kolf-beha nodig met een X-vorm en kun je jouw eigen-gemaakte-kolfbeha-van-een-sportbeha-met-een-gaatje-erin-geknipt dus niet gebruiken. Jammer de bammer!
 • De kolf heeft geen clip om hem aan je broek vast te maken en daardoor is hij niet 100% handsfree te maken.

 

NurtureGoods borstkolf

Wat vind ik nu eigenlijk van de borstkolf?

Ik kolf nu al een aantal weken vier keer per dag en dat houd ik mede vol dankzij deze fijne kolf. Ik vind het absoluut een aanrader en zou hem zeker zelf ook aanschaffen!

Tip: koop wel meteen de kolfbeha erbij. Dan heb je in ieder geval je handen vrij om bijvoorbeeld te kolven tijdens het koken of als je lekker in de tuin zit te relaxen. Dat ga ik ook doen!

*gifted

 

Gastblogger Melanie Westdijk

interessant artikel? deel het bericht

Lees verder

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ZOEK PER CATEGORIE

Ontvang de nieuwsbrief

Tijd voor jezelf

Het ultieme momentje voor jezelf, wekelijks in je inbox? Yes! Elke maandag sturen we je 3 bite-sized stukjes content, speciaal voor jou geselecteerd. Perfect voor als je 5 minuutjes voor jezelf hebt op de bank, in bed of – tja, laten we maar gewoon eerlijk zijn ;) – op de wc. 

Geen standaard nieuwsbrief, maar elke week jouw portie me-time. Mails om naar uit te kijken, voor en door zakenmama’s.