VOLG ZAKENMAMA OP INSTAGRAM

Vier de Kinderboekenweek met deze 5 leuke kinderboeken

De leukste week van het jaar is weer aangebroken: de Kinderboekenweek 2022! Van 5 tot en met 16 oktober 2022 draait het allemaal om de Nederlandse kinderboeken. Tijd om er een paar uit de kast te trekken!

Kinderboekenweek 2022

Dit jaar focust de Kinderboekenweek zich helemaal op de natuur met het thema ‘gi-ga groen’. De natuur is belangrijk voor ons allemaal en dat zie je in veel kinderboeken terug. Overal om ons heen zien we struiken, gras, bomen en ontelbaar veel beestjes. Welke dieren en planten zijn er eigenlijk? En wat kunnen we doen om de natuur een handje te helpen? Voor moeders hebben we al een heel lijstje met boeken, maar voor kinderen natuurlijk ook. Deze 5 kinderboeken zijn perfect om vanaf de bank de natuur in te duiken. Van koken in de natuur tot tips om de wereld een handje te helpen: je vindt ze allemaal hieronder.

1. Gered! – Bette Westera en Mattias de Leeuw

Het klimaat verandert steeds meer en dat merken de dieren ook. Arend ziet dat er steeds minder ijs overblijft en dat het zeewater alleen maar hoger komt. Hij wil er iets tegen doen, maar de andere dieren helpen hem niet. ‘Gered’ is een actueel en mooi prentenboek over de opwarming van de aarde en een Arend die, samen met zijn vriendjes, probeert de wereld te redden.

Leeftijd: 4 tot 6 jaar

 

Kinderboekenweek - Gered
© De Leukste Kinderboeken

2. Vos en Haas – Zoete soep en andere verhalen om van te snoepen – Sylvia Vanden Heede en Thé Tjong-Khing

We vullen onze voorraadkasten met allerlei eten, tot het een keer op is. Wat dan?

Recepten maak je meestal met allerlei ingrediënten, maar wat als de voorraadkast leeg is? In ‘Vos en Haas – Zoete soep en andere verhalen om van te snoepen’ staan elf vermakelijke verhalen, prachtige illustraties en allerlei heerlijke recepten. Wedden dat jouw kind straks de keuken in wilt duiken?

Leeftijd: 4 tot 6 jaar

Kinderboekenweek - Vos en Haas
© De Leukste Kinderboeken

3. Waarom? – De grote encyclopedie over de oceaan

Als volwassenen weten we wel dat de zee heel groot is en dat er allerlei dieren zwemmen. Maar weet je ook wat er eigenlijk op ze zeebodem leeft? En bestaan vulkanen ook onder water? In ‘Waarom? – De grote encyclopedie over de oceaan’ vind je allerlei vragen en antwoorden over de oceaan. Leuk en leerzaam voor je kind, én voor jou!

Leeftijd: 7 tot 9 jaar

Kinderboekenweek - Waarom?
© De Leukste Kinderboeken

4. Elke dag broerdag – Tineke Honingh

Het ene moment ben je een gelukkig gezin, het andere moment dreigt het allemaal uit elkaar te vallen. De vijf broers Kees, Robbe, Noa, Tibbe en Dook hebben niet allemaal dezelfde ouders, maar hun band is sterker dan wat dan ook. Een brief van een advocaat zet alles op zijn kop. Ouderschapsplan, omgangsregeling: dat kan niets goeds betekenen. Met z’n vijven lopen ze weg van huis en verstoppen zich in het bos, zodat niemand ze kan scheiden. De roman ‘Elke dag broerdag’ is hét boek voor broertjes en zusjes die een andere papa of mama hebben – en voor iedereen die een tranentrekker wilt lezen.

Leeftijd: 10 tot 12 jaar

Kinderboekenweek - Elke dag broerdag
© De Leukste Kinderboeken

5. Het groene rebellendoeboek – Josephine Southon en Frances Evans

De wereld maken we samen een stukje beter en ook de kinderen kunnen daarbij helpen. Wil jouw koter graag een handje helpen? Dan is dit boek precies wat je zoekt. Hoe tover je een oud shirt om tot een tas? En hoe maak je zelf een insectenhotel? Dit en allerlei andere handige, educatieve en leuke tips vind je in ‘Het groene rebellenboek’. Hét doeboek voor jonge klimaathelden die iets willen doen voor de natuur.

Leeftijd: 7 tot 9 jaar

Kinderboekenweek - Rebellen doeboek
© De Leukste Kinderboeken

Hebben, hebben, hebben

Vind je deze titels ook zo leuk klinken? Houd onze socials dan in de gaten voor een leuke verrassing, want vanaf 11 oktober maak je kans op deze kinderboeken uit de Kinderboekenweek 2022! Volg ons op Instagram @zakenmama.nl en wie weet valt er binnenkort een pakketje bij je op de mat.

Dit artikel en de winactie is tot stand gekomen in samenwerking met De Leukste Kinderboeken (een collectief van verschillende uitgeverijen). 

Lees ook: De mooiste kinderboeken over inclusie en diversiteit

Beeld: RODNAE Productions via Pexels

interessant artikel? deel het bericht

Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ZOEK PER CATEGORIE

Ontvang de nieuwsbrief

Tijd voor jezelf

Het ultieme momentje voor jezelf, wekelijks in je inbox? Yes! Elke maandag sturen we je 3 bite-sized stukjes content, speciaal voor jou geselecteerd. Perfect voor als je 5 minuutjes voor jezelf hebt op de bank, in bed of – tja, laten we maar gewoon eerlijk zijn ;) – op de wc. 

Geen standaard nieuwsbrief, maar elke week jouw portie me-time. Mails om naar uit te kijken, voor en door zakenmama’s.