Geef jij borstvoeding aan je kleintje? Grote kans dat je op zoek bent naar een goede kolf. We weten uit ervaring hoe lastig dat is, want er zijn een hele hoop kolven op de markt. De ComfyKolf is er daar eentje van. Handsfree kolven voor een redelijke prijs, dat klinkt veelbelovend! Celine heeft ‘m voor je getest en zet de voor- en nadelen voor je op een rijtje in haar ComfyKolf review.
Kolven met de ComfyKolf
Kolven kan een echte uitkomst zijn wanneer je borstvoeding geeft. Je hebt altijd een maaltijd klaar staan voor je kindje en met sommige kolven kun je ondertussen gewoon je ding doen. Hoe weet je echter voor welke kolf je moet gaan? Er is een breed scala aan kolven en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Medela, NurtureGoods, de Elvie kolf: er zijn zoveel merken en soorten om uit te kiezen. Zo ben je met een draadloze kolf een stuk vrijer en flexibeler. Het scheelt een hoop gehannes met het vasthouden van de kolven en je hoeft niet bang te zijn dat je met al die draden ergens achter blijft hangen. De ComfyKolf is zo’n handige draadloze kolf. Celine was nieuwsgierig en besloot ‘m aan te schaffen en eens te proberen. We zetten in deze review voor je op een rijtje wat er nou zo fijn is aan de ComfyKolf, want enthousiast zijn we zeker!
Voordelen van de ComfyKolf
- De ComfyKolf wordt geleverd met een bandje om de kolf aan je beha vast te maken. Dat is overigens, volgens Celine’s ervaring, niet altijd nodig en paste niet op haar beha.
- Je kunt de kolf in je beha stoppen, waardoor hij goed en stevig vastzit. Met een shirt eroverheen kan hij geen kant op.
- Bovenop de kolf zit een duidelijk en digitaal display, zodat je altijd kunt zien op welke stand hij staat en hoe lang je bezig bent.
- Je kunt aan de zijkant op twee manieren aflezen hoeveel je hebt gekolfd: je kunt de kolf namelijk zowel rechtop als op zijn kant vasthouden. Klein detail, maar wel handig!
- Er zitten verschillende standen qua zuigkracht op. Je kunt laag beginnen zodat je borsten kunnen wennen aan het kolven en langzamerhand opbouwen.
- Er zitten drie modi op: kolven, massage en automatisch.
- Je kunt de kolf opladen met de bijgeleverde USB-C kabel. Geen gedoe dus met snoeren of batterijen.
- Er zit een handig gaatje aan de bovenkant om de melk in een zakje of flesje te gieten.
- Alle borsten zijn anders en een kolf moet daarop kunnen worden ingesteld. Je kunt de ComfyKolf in verschillende maten inzetschilden kopen, van 17 millimeter tot 27 millimeter. Past hij nog niet goed? Dan kun je een extra inzetschild aanschaffen om hem helemaal op maat te maken.
- Hij is redelijk stil. Wel zo fijn als je bijvoorbeeld op kantoor kolft.
- De ComfyKolf is, zeker in vergelijking met sommige andere kolven, fijn voor de portemonnee. Het is één van de goedkopere kolven, terwijl je er in kwaliteit absoluut niet op achteruitgaat. De ComfyKolf haal je al in huis vanaf €99,95 per stuk. Check ook even je verzekering, want soms wordt (een deel van) je kolf vergoed!
Nadelen van de ComfyKolf
-
- De kolf heeft vijf losse onderdelen die je, voor het kolven, aan elkaar vastmaakt. Dat gaat heel soepel, maar let er wel op dat alles goed vastzit. De melk lekt er anders aan de onderkant uit – en niet zo’n beetje ook.
- De zuigkracht is goed, maar niet zo krachtig in vergelijking met bijvoorbeeld de Medela, die Celine al eerder heeft gebruikt. De Medela kolf zette ze vaak op standje 3 of 4, terwijl ze met de ComfyKolf op standje 10 of 11 kolfde. Dat is heel simpel op te lossen door hem wat hoger te zetten. De kolf heeft in totaal 12 standen.
- De handleiding is niet heel uitgebreid, dus je moet sommige dingen zelf uitzoeken.
- Het gaatje aan de bovenkant van de kolf is handig om melk mee uit te schenken, maar let wel op met aflezen van de milliliters. Voor je het weet heb je voor niks gewerkt en ligt je melk op het aanrecht (we geven de hormonen de schuld).
Lees ook: Review Nurturegoods kolf
Bekijk de ComfyKolf review op YouTube
De ComfyKolf is qua prijs dus een prima kolf die goed zijn werk doet. Wil je een krachtigere kolf? Die zijn er zeker, maar daar betaal je ook meer geld voor. Even goed afwegen dus. Het is zeker een aanrader als je een draadloze, lichtgewicht kolf zoekt waar je geen honderden euro’s voor neer hoeft te leggen. Niet omdat we hier betaald voor krijgen – want helaas is het geen gesponsorde post – maar gewoon, omdat we je graag een handje helpen. 😉
Wil je liever een uitleg die wat meer de diepte in gaat en wil je de kolf voor je zien? Je kunt Celine’s review van de ComfyKolf hieronder bekijken.
Lees ook: 6 voordelen van kolven
Dit artikel bevat affiliate links. Via deze links ontvangen wij een klein percentage wanneer je een aankoop doet, zonder extra kosten voor jou. Hierdoor support je Zakenmama.nl en kunnen we nog meer gratis content voor je blijven maken. Meer informatie lees je in ons samenwerkingsbeleid.
Disclaimer: Celine is geen deskundige en deelt enkel en alleen haar ervaring. Lees zelf de gebruiksaanwijzing en onderzoek welke kolf voor jou geschikt is of raadpleeg een lactatiekundige.