VOLG ZAKENMAMA OP INSTAGRAM

Search
Close this search box.

Pak je me-time: 20 solo dates voor werkende moeders

Een moment voor jezelf pakken en even doen wat jij wilt. We weten allemaal hoe belangrijk het is, in dat blijkt werkelijkheid toch een stuk lastiger te zijn. Maak je er (regelmatig) tijd voor vrij, maar heb je eigenlijk geen idee wat je kunt doen? Plan een solo date met jezelf in! Hiermee pak jij als hardwerkende moeder even écht een moment voor jezelf.

Plan tijd voor jezelf in als moeder

Wellicht denk je nu: een date met mezelf, daar heb ik helemaal geen tijd voor! En dat snappen we heel goed. Als moeder houd je je vaak bezig met alles en iedereen, voordat jij aan de beurt bent. Als je je energie continu aan andere mensen besteed, en jezelf op de laatste plek zet, dan zul je daar op een gegeven moment de consequenties van ondervinden.

Oftewel, zoals het Engelse spreekwoord dat zo mooi zegt: you can’t pour from an empty cup. Dat maakt het bewust inplannen van me-time juist zó belangrijk. Zakenmama Monique Koen gaf dat tijdens een recent interview (binnenkort online!) al heel mooi als advies mee: het wekelijks inplannen van een uur lang daten met jezelf. “En dan niet de was gaan doen, of alvast gaan koken. Pak echt een uur voor jezelf, in alle stilte en alle ongemak. Dus ook geen boek lezen of podcast luisteren. Maar ga wandelen, verven, tekenen of schrijven.”

Word jij nou juist wel heel rustig van een goed boek? Dan houd niemand je natuurlijk tegen. 😉 Het gaat er vooral om dat je dat ene uur voor jezelf vrijhoudt, en bewust iets leuks of ontspannends doet. Je kunt ook iets doen waar je als kind heel blij van werd. Op die manier krijg je meer rust en verbinding met jezelf. Geen idee wat je in dat ene uurtje dan moet doen? We hebben met de redactie maar liefst 20 ideeën voor een leuke solo date verzameld. Van een uurtje de tijd nemen tot een date die je kunt uitspreiden over de hele dag, hier zit vast wel iets tussen. Veel plezier ermee!

Lees ook: Doorbreek de “Ik ben niet goed genoeg” blokkade met deze 5 tips

Tijd voor jezelf pakken: 20x solo date voor moeders

 1. Een wandeling maken in de natuur en genieten van de rust.
 2. Een uurtje relaxen met een (zelfgemaakt) gezichtsmasker op, terwijl je je nagels lakt.
 3. Breng een bezoekje aan een kunstgalerij of museum.
 4. Ga een dagje alleen naar een nieuwe stad om te winkelen, rond te lopen en nieuwe plekken te ontdekken.
 5. Volg een kookworkshop voor een gerecht dat je altijd al wilde leren maken. Heb je een tijdslimiet en wil je je echt houden aan dat ene uurtje? Kijk dan eens op YouTube of TikTok – daar staan tegenwoordig ook heel veel goeie recepten.
 6. Volg een (online) yogales. Mindfulness en ontspanning ineen!
 7. Haal je speciale badzout uit de kast en geniet van een warm bad, geurkaarsen en een goed boek. Of het nou twee uur ‘s middags is of ‘s avonds laat: een bad is altijd een goed idee.
 8. Zet een film op die je al maanden wilt kijken, haal wat snacks in huis die je dit keer niet hoeft te delen en genieten maar.
 9. Plan voor jezelf, als het straks weer mooi weer is, eens een picknick in het park. Neem een goed boek of juist een heerlijk tijdschrift mee en geniet van het zonnetje, de rust en een (alcoholvrij) drankje.
 10. Toe aan een dagje compleet relaxen? Bezoek de wellness of spa en boek een massage en/of gezichtsbehandeling erbij om helemaal los te komen.
 11. Haal de creativiteit in jezelf naar boven. Ga bijvoorbeeld tekenen, schilderen of borduren. Onthoud: het hoeft niet perfect te zijn, als je het maar doet.
 12. Probeer iets nieuws uit, zoals pottenbakkerij of vogels spotten. Van dat laatste wordt je sowieso rustig.
 13. Neem een koffie- of theepauze in je favoriete café en ga lekker voor je uit staren en mensen kijken. Zo simpel, maar soms zo fijn.
 14. Volg een dansles. Het is leuk, je ontmoet nieuwe mensen en je bent ook nog sportief bezig. Win-win-win! Thuis dansen met de gordijnen dicht kan ook! 😉
 15. Breng een bezoekje aan een bloementuin of botanische tuin. 
 16. Wil je next level? Zoek online eens op welke artiesten binnenkort bij jou in de buurt optreden en gun jezelf een avondje concert of theater.
 17. Probeer een nieuwe sport of fysieke activiteit uit, zoals klimmen in een hal of paardrijden.
 18. Ga naar de lokale markt of boerenmarkt om verse producten te kopen. Extra fijn als je die in alle rust, zonder snoeperds, kunt opeten. 😉
 19. Maak muziek! Zing mee met je favoriete spotify hits of pingel wat op de piano of keyboard. Het hoeft niet mooi!
 20. Ga op zoek naar het ‘perfecte plaatje’. Doe een wandeling in de buurt en kijk met nieuwe ogen naar je omgeving. Maak (creatieve) foto’s en selecteer thuis het perfecte plaatje, waar je blij van wordt. Bonus tip: print ‘m uit en hang ‘m op zodat je een levende reminder hebt om vaker met jezelf op date te gaan.

 

Veel plezier met je solo date! Op zoek naar nog meer tips of momentjes voor jezelf? Kijk dan ook eens op onze Instagram.

Beeld: Canva Pro

Lees ook: Zelfcompassie en respect: waarom je jezelf vaker mag vieren

interessant artikel? deel het bericht

Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ZOEK PER CATEGORIE

Search

Ontvang de nieuwsbrief

Tijd voor jezelf

Het ultieme momentje voor jezelf, wekelijks in je inbox? Yes! Elke maandag sturen we je 3 bite-sized stukjes content, speciaal voor jou geselecteerd. Perfect voor als je 5 minuutjes voor jezelf hebt op de bank, in bed of – tja, laten we maar gewoon eerlijk zijn ;) – op de wc. 

Geen standaard nieuwsbrief, maar elke week jouw portie me-time. Mails om naar uit te kijken, voor en door zakenmama’s.